JiříkTK napsal:Pro lokálkáře: Pokud vadí to, že koleje letí cca 20 cm nad terénem, snadno se to upraví tak, že se do požadované výšky umístí některý silniční úsek a terén se přizvedne k němu.
Díky moc
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
JiříkTK napsal:Pro lokálkáře: Pokud vadí to, že koleje letí cca 20 cm nad terénem, snadno se to upraví tak, že se do požadované výšky umístí některý silniční úsek a terén se přizvedne k němu.
lokálkář napsal:JiříkTK napsal:Pro lokálkáře: Pokud vadí to, že koleje letí cca 20 cm nad terénem, snadno se to upraví tak, že se do požadované výšky umístí některý silniční úsek a terén se přizvedne k němu.
Díky moc![]()
No to se samo dá (klávesou Y/Z), ale pak jsou ty koleje právě oněch cca 20 cm nad terénem.Adnedz napsal:Nedá se náhodou stejným způsobem terén přizvednout přímo ke koleji?
To nemáš zase tak docela pravdu, protože spousta stanic opravdu leží na placce.Zbyněk Šemora napsal:Problém jsou zatím jen zhlaví stanic, asi by to chtělo modely na míru.
JiříkTK napsal:Ještě před tím, než se vrátíme k záloze, je dobré zkusit funkci "o krok zpět" klávesou, na které je vlnovka a která se nachází vedle jedničky a pod Esc. Zpravidla to obnoví původní stav. Při těchto úpravách terénu se vyplatí (jsme-li s úpravou spokojeni) často ukládat.
A jel jsi už někdy vlakem a přitom pozoroval okolní krajinu?Čouda napsal:To nemáš zase tak docela pravdu, protože spousta stanic opravdu leží na placce.Zbyněk Šemora napsal:Problém jsou zatím jen zhlaví stanic, asi by to chtělo modely na míru.
No promiň tedy, my jsme Ti chtěli dobře míněnými radami pomoci.lokálkář napsal:Nemělo by toto spíše patřit do Stavby tratí?
JiříkTK napsal:END používám v RE na jemné posuvy a hlavně na jemné otáčení, ty víš ještě o jiné funkci?
Kosac napsal:Nene. Posuvy, sklony a rotace sedi. Kdyz jsem ji tu prezentoval, temer nikdo o ni nevedel. Takovej forek. No tak nic...![]()
lokálkář napsal:mě se pod tímto globalem stavělo dobře a myslim si že pokut by si ji někdo stáhne tak si ho sežene a nebo mu ho můžu poslat
Tome, já bych to od sebe raději odlišoval. Když jsem s tratěmi začínal, myslel jsem si, že na nich bude jezdit úzký okruh fandů období ČSD. Ale ohlasy a zejména zaheslovaný trainset JZD mne přesvědčil, že jsou provozovány minimálně od Madridu po Moskvu. Rozšíření UZK je vynikající věc, pro nás jasná a jednoduchá, ale pro španělského dúchodce to může být obrovský problém. A i standartní Xtrack umožňuje použít několik druhů textur pražců, o čemž se přesvědčíte při další aktualizaci Dvoukolejky_1987Tom Kanka napsal:Pozn.: Zmiňuji-li se v tomto příspěvku o standartním XTracks, mám na mysli samozřejmě s rozšířením ÚZK!
JiříkTK napsal:.. A i standartní Xtrack umožňuje použít několik druhů textur pražců, o čemž se přesvědčíte při další aktualizaci Dvoukolejky_1987