Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

U některých Plecháčů jsem si taky všiml, že mají velký jízdní odpor ve výběhu a zpomalují, ale abych se vám laicky vkradl do debaty ještě s něčím dalším, mám v Trainsetu dva druhy Plecháčů.
Původní defaultní modely a potom nový balík Plecháčů z Pikkových stránek. Na všechny Plecháče jsem použil nové zvuky a kabinu, která je doporučena pro tento balík. Některé Plecháče (zatím nemám vychytáno přesně, z jaké jsou várky) se chovají úplně špatně. Vlak odbrzdí okamžitě, tažnou sílu začne vyvíjet až na několikáté odbočce a stoupá pomalu apod.
Nevím, jestli jste se s tím taky setkali. Každopádně týká se to minimálně dvou Plecháčů od Pikka, včetně 272. Ještě musím prozkoušet všechny, jestli to dělají jen některé nové, nebo i některé staré.
Ta druhá verze ladění má na můj vkus zase až příliš rychlý rozjezd na malý počet odboček, ale to je mnohem lepší, než začít rozjíždět až na cca 6. odbočce.

Dobrý večer, můžu se prosím vás zeptat, jak zjistím náročnost každé lokomotivy / jednotky na HW svého počítače?
Je mi jasné i z toho, co jsem četl, že některé lokomotivy jsou o dost náročnější a mohou i způsobovat pád MSTS.
Děkuji za odpověď

Stačí si model zobrazit v ShapeVieweru. A nahoře hledej údaj o hodnotě tzv. Kujus. Čím větší, tím je model náročnější na zobrazení.

Miran napsal:
Stačí si model zobrazit v ShapeVieweru. A nahoře hledej údaj o hodnotě tzv. Kujus. Čím větší, tím je model náročnější na zobrazení.

Ahoj, nemá na to zobrazení vliv i počet "polys"? Dík...

Lukyn-CZ napsal:
Ahoj, nemá na to zobrazení vliv i počet "polys"? Dík...
Nie, počet poly má vplyv leda tak na stavbu modelu. Kujus väčšie než 6 je už povážlivá záťaž pre PC, najmä ak je vlak poskladaný z viacerých takýchto modelov. Existujú modely aj s 9, 12 či 15 kujus, u tých posledných je jazda na slabšom PC doslova prískokmi vpred.

Ahoj, můžu se zeptat prosím Vás, jak lze nastavit, aby mi neustále nesvítila na lokomotivě VZ a šla vypnout / zapnout ??? Díky :-)

Zdravím,

potreboval by som pomoc týkajúcu sa freightanimu. Dajú sa použiť na jeden model lokomotívy dva freightanimy?

Back
Nahoře