6. setkání příznivců MSTS

Čoudo, však jednu kabinu na bertu jsi už rozdělal, ne? Podle toho, co jsem viděl, tak materiál byl pořízen docela kvalitně, jenom byla chyba v kompletaci.....co tedy ten projekt obnovit?
Jinak do vlákna o slezině tohle nemělo co dělat - je to zcela mimo mísu a za pár dní to zcela zapadne a teĎ to dělá jenom křoví.....

Naposled editoval moderátor:
To není pravda. Dyť se můžem na chvíli trhnout a zaskočit tam. Za dvě hodiny máme pofoceno a můžem se vrátit. Možná by se i někdo přidal, proto sem to sem psal. Nemusíme bejt celej den na slezině.

No abych řekl pravdu, tak kabina nebude. Polotovar sem smazal a fotky bohužel taky. Moc dobře to právě nafocený nebylo. Bylo to divně utopený. Jirka Kadr mi poslal pár fotek abych viděl jak to fotit a u 954 sem se trošku poučil. Jenže na bertě nebude asi toliko prostoru. Jestli to vyhrabu, tak je vytisknu a použiju jako vzor. Každopádně já se tam s největší pravděpodobností vydám. Jinde nebude možnost pořídit fotodokumentaci na bertu.

Tak teda ještrě jednou sem:

Na slezině budu předvádět skinování vozidel. Kdo chce, přijďte se podívat. Je nutné tyto znalosti předávat dál, protože já pomalu ale jistě se skinováním končím, protože mě to přestalo tak nějak bavit, budu se věnovat jiné tvorbě do msts - modely, kabiny a ostatní kdo ví.. Nejde všecko dělat dokupy.

Co se týče úpravy fotek, Martesi, ták tam popíšu úplný základy, protože stejně toho víc neznám. Nějaký trefování odstínů stejně po mě nikdo chtít nemůže, protože:

1) to nedělám
2) to neumím -> nemám na to ten cit.

Všecko ostatní bude možné po dohodě na místě. Beru NTB, takže bych prosil místo u stolu a zásuvku (tu by mi měl propůjčit Zbyňek, tak uvidíme. Rozdvojku pro jistotu vezmu jestli nezapomenu)

Zítra už máme slezinu, doufám, že vše bude podle plánu a moje maličkost nezabloudí a dorazí.
Přivezu pracovní aktualizaci své trati. Na ježdění to chce zatím prášky proti závratím, protože asi vše podnáspovat nezvládnu a některá místa jsou opravdu pěkně vysoko :D. Je to spíš pro lidi, kteří se aktivně podílejí na pracích se svými modely. Aktivitáři mít finál ještě dlouho nebudou.

Ale mám výzvu pro někoho, kdo už valí na W sedm a vše mu šlape jak hodiny. Kdyby sepsal nějaké desatero, jak vše nastavit a na slezině eventuelně na svém notebooku vysvětil. Tohle bude určitě zajímat širokou veřejnost.
Já bohužel sedmičky nemám, tak testovat nemohu. Kupovat je do starého PC jsou vyhozené peníze, navíc jsem tam kdysi koupil Visty Ultimate a na nový PC ještě nejsou finance ani konstalace.

Dobrý den, trochu k W 7 pokud tam máte W Vista Ultimate, máte nárok na bezplatný upgrade na W7, měl jsem možnost na jednom notebooku testovat W Vista a W 7 a 7 měli navrch. Tak bych o tom zauvažoval.

Martin M

Není sice ještě úplně dotažený a spousta věcí tam není popsaná, ale jakýsi základ to je.

Alcapone a Kimir: V kolik vás mám kde vyzvednout? Potřebuju to nutně řešit. Myslel sem si že Kimira v Poříči tak v 7 a Josku v HK tak v 8 nebo máme zajet až do doudleb?

Čouda napsal:
Není sice ještě úplně dotažený a spousta věcí tam není popsaná, ale jakýsi základ to je.

Alcapone a Kimir: V kolik vás mám kde vyzvednout? Potřebuju to nutně řešit. Myslel sem si že Kimira v Poříči tak v 7 a Josku v HK tak v 8 nebo máme zajet až do doudleb?
Chlape já makám, já mam internet na mobilu vypnutý. Důležité je, že jsi mě zavolal. Přijedu OS5242 v 7:57.

Dobroš. Možná tam s Kimirem budem o něco dřív, ani nevím jestli se vůbec může k nádraží zajíždět autem, když nad tím tak přemejšlím. No uvidíme, když tak "draka" nechám za rohem a dojdeme si pro tebe pěšo. Jinak víš kudy ject? Já trefím do HK bez problémů, ale potom už bych bádal a ono by to nějak dopadlo. Ještě prověřím mapy.cz a něco vytisknu.

Čouda napsal:
Dobroš. Možná tam s Kimirem budem o něco dřív, ani nevím jestli se vůbec může k nádraží zajíždět autem, když nad tím tak přemejšlím. No uvidíme, když tak "draka" nechám za rohem a dojdeme si pro tebe pěšo. Jinak víš kudy ject? Já trefím do HK bez problémů, ale potom už bych bádal a ono by to nějak dopadlo. Ještě prověřím mapy.cz a něco vytisknu.
Když mě necháš řídit chvilku, tak tě zavezu až před barák. Bez jediného zaváhání, ale na Klamovku radši zapnu navigaci.

Čouda napsal:

Dohodnuti po telefonu a sms a icq.Lukáš

Srdečný pozdrav ze zeměkoule zasílá sbor šílenců s pražské Podbaby.

Za stolom v reštauráci sa zošla elitná zostava modelárov vozidiel pre MSTS (sprava Miran, Pikku, Kank, Pawlik, zľava J. Tovačovský, Tax, za Taxovou plešinou je ukrytý Ondra J. )

2be12a1880601e7829fae55ea07af775.jpg

Družná konštruktívna debata urovná akékoľvek nepriateľstvo, kohúti Jarin a P. Novák bratsky za jedným stolom:

bb82ca542a7ccba2bcb4fb9cdc74ff1b.jpg

Ospravedlňte zníženú kvalitu fotografií, boli urobené mobilom pri nedostatočnom osvetlení.

Naposled editoval moderátor:
Pánové hezké foto, jen co je pravda, o to více mne mrzí, že jsem nemohl pžijet, hold jiné povinnosti, ale na další akci, která v budoucnu bude určitě přijedu, i kdybych se měl rozkrájet.:D:D:D
S přáním hezkého večera. Dan.

První slezinový den se vydařil, i když si myslím, že jsem se tam hrozně styděl a seznámil se tak jen s několika málo lidmi. Příští rok to snad již bude lepší :cool:

Jak čtu, hodně lidí jsem na slezině neviděl a přitom tam byli. Jarina přece znám, Petr Novák, nevím, který to je. Asi bylo moc lidí a někteří mimo můj zorný úhel. Dominik byl který ? Neříkejte, že seděl u mého stolu. :D. Vím jen, že vlevo byl silně zádumčivý Gajdma. Také se asi chudák styděl zapojit do debaty. Hold je to jiné, než tady ve fóru.
Ale celebritou byl Čouda. To už v tramvaji do Podbaby byla šuškanda. "Prý přijede Čouda". Tax mi tento týden telefonoval a také poznamenal, že je na Čoudu zvědavý. A když jsem dorazil, tak jsem se nenápadně zeptal. Kterýpak je ten Čouda. A dostal jsem odpověď, že tam vpředu ten nenápadný slušný tichý hoch :D

Já musím poděkovat strejdovi, že mi pohlídal psa a já mohl alespoň na den přijet, Banánovi za pozvání na slezinu jednoho z mých bývalých parťáků, který současně dělá strojmistra na ONJ a neviděli jsme se 18 let. Českým drahám, že jako vždy, když jedu na slezinu je problém. Tentokrát se polámala lokomotiva 350 a skončili jsme v Libni, já musel na tramvaj a díky této souhře náhod to té samé tramvaje nastoupil Banán s Jackem a na konečné čekal už ten můj bývalý kolega. Jelikož spojení z Libně do Podbaby mi našel po telefonu Martens, tak po mém příchodu na slezinu se už všichni na můj účet bavili, že moje slezinové vlaky mají vždy problém a přijíždějí s velkým zpožděním. I proto Deterio z Brna asi něco tušil a jel o vlak dříve :D
Na konec musím poděkovat Sponkovi, který odpoledne se dostavil autem a večer mne autem odvezl domů. Asi tím zachránil další vlak před neschopností lokomotivy nebo spadlé troleje.
Doma jsem sice dostal štěkanou od psa, ale včerejší zážitek stál za to.
Rád jsem hodně dalších lidí kolem MSTS poznal osobně a rád jsem viděl kamarády, se kterými se už známe z dřívějších slezin.

Zbynďo, Dominik, to byl takový ten stydlivý v té modré mikině, který jednu chvíli pozoroval Pikkovu a Taxovu práci, pak projížděl krásnou 749.121 s Ondrou Janišem a nakonec koukal za Tvými zády na ukázku BP. :)

Zbyněk Šemora napsal:
... hodně lidí jsem na slezině neviděl a přitom tam byli. Jarina přece znám, Petr Novák, nevím, který to je ...

Zbyňku, Petr Novák Ti nemohol uniknúť, motal sa okolo svojho kamaráta Jarina, pri obede sedel neďaleko Teba, je to ten pán vpravo chrbtom k záberu. Nalavo od neho je Milan Grygar, potom sedí Tom Kanka, Jarin Brabec, Honza Ungrman a starého pána medzi Honzom a P. Novákom nepoznám.

Ten pán vedle Honzy U je pan ing Gemerle, dlouhodobý uživatel MSTS, který měl hodně dotazů, tak jako Pražáka jsem jej na slezinu nasměroval. Jinak ty fotky jsou velmi nekvalitní a z nich poznám jen známé tváře. On tam byl i Tom Kanka? Byl jsem na té slezině včera vůbec ? Nezdál se mi jen sen ? Možná až další fotky tuhle otázku zodpoví :D

Jinak potěším aktivitáře (doufám, že už se po vopici vyspinkali). Celé dopoledne jsem řešil vjezd do Přelouče. Nejprve jsem docílil, že toto návěstidlo víc než červenou neumělo, ale pak jsem udělal rázný krok. Vytrhal koleje ( už po třetí), znovu položil, save, pak osadil znovu zlobivé návěstidlo, uložil a asi na desátý pokus to konečně vyšlo a do Přelouče jsem přijel na volno. Problém asi byl, že hned u vjezdu je modrá hranice a je to asi hodně choulostivé, aby se náhodou tato čára nepřekračovala.

Jenom malá prosba, v prostorách sálu nahoře jsem někde zapomněl modrý USB flash disk. Byla na něm dokumentace na Krakena. Pokud ho někdo z účastníků nalezl, byl bych velice rád, kdyby se onen disk ke mě vrátil.
Díky.

Back
Nahoře