Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jinak tohle nehlásit. Most jsem dnes zvednul. To co máte aktuálně v trati, tam je nosné lano troleje pod mostem natažené přes koleje na mostě. Doposud to nevadilo, kdo by tudy jezdil. Ale nyní je to už aktuální.
Herspice.jpg

Mám k nahlášení tři věci na trati 240 (Jihlava - Brno hl. n.):
Za západním zhlaví stanice Náměšť nad Oslavou (konkrétně na tom dvojkolejném úseku) je pár krátkých úseků kolejiva, nad kterými se vznáší trolejové lano (když je zapnuté k zobrazení).
Před zastávkou Vysoké Popovice ve směru na Jihlavu jsou umístěny rychlostníky 80/75, když mají být správně 85/80. Tedy i traťovou rychlost to pak ukazuje chybně.
Podobně v zastávce Přímělkov ve směru na Brno se nachází rychlostník 85, když má být správně 80.

Já nevím Zbyňku, jestli ti hlásit všechny zapomenuté troleje i na vlečkách. Viz. můj screen.
1.jpg

jestli ti hlásit
Má to smysl. Já to jinak nezkontroluji. I když tady asi vznikne fotoalbum. V tomto případě se asi jedná o bývalé dynamické koleje, kde přepsat parametr v TSRE5 nejde. Po převodu Dynatraxem už ano.
V té Náměšti to bylo původně čisté, ale při kontrolní jízdě jsem objevil obrovské schody ve stycích kolejí. Já zapomněl, že ve sklonu kolem 25 promile nelze používat dlouhé obloukové kolejové díly, ale ty nejkratší. Tak je to tam přeskládané a tím vznikla mezera, tak bylo nutné vyhodit jeden rovný díl a nahradit dynamickou kolejí, která se následně převedla. A já pak zapomněl to zkontrolovat stejně jako v Jihlavě u Bosch. Na ty rychlostníky kouknu také. Já to projel jen z Jihlavy do Brna. Je to hned. Člověk odejde na chvíli od počítače a pak je možné, že jsem si otočil směr jízdy a rychlostníky dal obráceně.

Zbyňku tady jsou další zapomenuté troleje...

Přílohy

• 1.jpg
    1.jpg
    167.2 KB · Zobrazeno: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    174.1 KB · Zobrazeno: 0
  • 3.jpg
    3.jpg
    205.3 KB · Zobrazeno: 0
  • 4.jpg
    4.jpg
    201.9 KB · Zobrazeno: 0
Objevil jsem chybku ve stanicích Stařeč (nebo Krahulov). Chybí mi v Shapes čtyři objekty Starec (..bud; ..nadrstavby; ...vod; ...remiza). Projížděl jsem trať z Okřížek do Třebíče a v Krahulově mi to začalo hlásit a poté při jízdě ze Znojma do Okřížek ve stanici Stařeč. Jsou dost blízko sebe a tak si myslím že je to ve Stařeči (když tam jsou stejnojmenné objekty). Ty jsem v aktualizaci po Vánocích (z 28.12. ) našel je v Textures a nikoliv v Shapes. Je to jen u mne? Ale nevím kde by došlo k chybě...

Fotky jsou v následujícím odkaze
Kouknu na to, ale proboha, proč posíláš ty fotky každá po 4 mega? Každý máme v počítači SW malování a v tom se z toho dá udělat ten samý obrázek o velikosti pár kilo. Pak to jde vložit i sem na fórum.
našel je v Textures a nikoliv v Shape
Ty objekty tam v původní vánoční aktualizaci opravdu chyběly. Výpadek. Tak jsem je doplňoval a verzi finální trati z 28.12. jsem několikrát proháněl diagnostikou. Podruhé po instalačce co dávám na flešku. (nutno poznamenat, každá diagnostika ve WINXP trvá přes dvě hodiny a doma na výkonnějším počítači ve WIN 10 trvá přes 4 hodiny) a výsledek: Nic opravdu nechybí a to co přebývá ponecháno, protože některé modely se ještě dopíčí do ref.
Aktualizační soubory jsem předpokládal, že budou stejné. Ale jestli jsem udělal chybu a tyto modely jsem překopíroval omylem do Textures, tak si je přesuňte do Shapes, kam patří. (Soubory s a sd, stačí když si ve složce Textures dáte zobrazit podle typu. )
Já to teď nezkontroluji, marodím doma a soubory pro instalace mám v práci.

Tak jak jsem psal (možná zmatečně), chybí opravdu s a sd soubory ve složce Shapes. Instalačku z 28.12. jsem nainstaloval znovu bokem a tyto soubory jsem ve složce Shapes fakt nenašel. Ve složce Texture jsou jen textury shodného jména...

Dejte se dohromady, vyležte se, ať nezačínáte nový rok nemocný..... toto opravdu nespěchá...

Jak jsem loni slíbil, letos jsem opravil nahlášené chyby.
Aktualizace
(rozbalit a nakopírovat do adresáře Breclav - Praha)
Jsou tam i ty soubory Starec. Je tam i ten zimní půl letní strom nejen v Tišnově vedle budovy. Rychlostníky v Budějkách, pozdě. Někdy příště. Ale u Vysokých Popovic opraveno. Nahlášené troleje opravené také. Chyba byla v tom, že bývalé dynamické koleje nešly v TSRE5 označit. Až po projetí Dynataxem. Jinak za Letohradem to už opravuji potřetí. Pokaždé tam ty dráty znovu někdo natáhl. :)
A teď si jdu zase na chvíli lehnout. :)

Hlavně, že aspoň někdy
Někdy, například dnes. :)
Tam je to komplikované, protože je to na výhybce. Jsou tam tedy jenom statické rychlostníky a databázové jsou až za mostem utopené pod terén. A ty rychlostníky na druhé straně stanice jsem smazal. Nějak se mi to tam asi zasukovalo, když jsem osazoval.
MorBud.JPG

Zdar lidi,

po vánočních aktualizacích jsem zabloudil na Ostravsko a nemohu se dostat do Ostravy hlavního. Padá mi to od Svinova (ve směru od Olomouce a ještě v Bohumíně (opět ve směru na Ostravu). Chci se zeptat zda to dělá ještě někomu (ale asi ne). Vždy to zamrzne, žádná hláška a poté pád do Windowsů.... Záhada.

V nastavení jsem se nehrabal.... Zkusím ještě zálohu před aktualizací....

Zdravím,
před stanicí Kralice nad Oslavou ve směru na Jihlavu chybí předvěstník na 60 km/h.
Na dvoukolejném úseku za Náměští nad Oslavou je cca v jeho polovině nad oběma kolejemi zapomenuté trolejové lano.
Za výhybnou Vladislav je špatně předvěstník 80 km/h. Má být na 70 km/h, když následující traťová rychlost je 80/75.
Na západním zhlaví stanice Třebíč je moc daleko umístěný rychlostník 60 km/h (až za výhybkami). Má být už v místě, kde v opačném směru je rychlostník 90/85.
Mezi před zastávkou Bítovčice ve směru na Jihlavu je moc brzo umístěný rychlostník 60 km/h. Má být až před posledním levotočivým obloukem před nástupištěm. Tudíž je i špatně umístěn předvěstník na onu šedesátku. Moc nevím, jak přesně popsat, kde by měl být, a tak přikládám odkaz na video, jež to dobře ukazuje (a asi jste jej již viděli).
Věci jako modré tabule se jménem zastávky či stanice ještě před touto stanicí zmiňovat nebudu, když se trať teprve staví - počítám, že to tam určitě ještě bude dodáno.

Kde mě ale ještě trošku hlodal červíček pochybností byla ta stovečka mezi Střelicemi a Brnem. Moc oceňuji, že ačkoli má tuto část tratě Zbyněk postavenou po staru (jakpak by ne, vždyť nás ještě čeká druhá etapa!), tak tam pro dodržení jízdních dob ta stovka místo původní devadesátky je. Nicméně si nemohu odpustit dodatek, že ve směru od Jihlavy začíná už za mostem přes Omický potok (za tím levotočivým obloukem). A tedy tím pádem od Brna končí stovka tamtéž (pro trať 244 je to za posledními výhybkami západního zhlaví stanice Střelice). A předvěstník na 80 km/h (pro trať 240) je hned za posledními výhybkami západního zhlaví.
Opět přikládám video, kde aspoň něco z toho viditelné (taky asi všichni už viděli).

Asi taková zatím bezvýznamná kravinka, ale i tak, radši hned píšu.

Jinak ještě musím ocenit precizní zpracování stanice Jihlava - "pochroumané" vedení kolejí na jižním zhlaví stanice přesně odpovídá skutečnosti.
Takže vše :D .

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře