Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Lidi, proboha, pište sem jen skutečné závady a ne takové ptákoviny, jestli náhodou někde není kolejích víc travičky než má být, to už není nic jiného než buzerace...
Hele Zbyňku, u hlaváku v Praze natřeli nově sloup (kecám :D). Chtělo by to aktualizaci.:D:twisted::twisted::D:twisted::twisted::D Kdyby jsme se o tomhle nebavili zrovna v Bohumíně, hned týden na to stejný problém, tak jsem se oět zasmál.:D
S pozdravem Dan.

papej napsal:
Dobrý den, hlásím chybu při jízdě z Tišnova směrem na Prahu. Po výjezdu na most to v druhé části mostu padá, je jen černá obrazovka. Padá to ve všech režimech (jaro, léto, podzim, zima i ve všech částech dne.

Před vjezdem na most přes silnici musím houkat (což je asi blbost), jinak to vyhodí hlášku o nedání zvukového znamení před přejezdem.
Dále od mostu na trať. monitoru naskočí traťový limit = 50 km/hod (místo 100km/hod). Dojel jsem do Vlkova (16 minut sekera) a dal jsem STOP.
Jízda s CD 363.025 na Nex47316 s postrkem 230.

Bob2084 napsal:
Před vjezdem na most přes silnici musím houkat (což je asi blbost), jinak to vyhodí hlášku o nedání zvukového znamení před přejezdem.
Dále od mostu na trať. monitoru naskočí traťový limit = 50 km/hod (místo 100km/hod). Dojel jsem do Vlkova (16 minut sekera) a dal jsem STOP.
Jízda s CD 363.025 na Nex47316 s postrkem 230.
Nechápu 16 minut sekeru, protože by to muselo dělat i autorovi aktivity a s tou 50 by musel počítat.
Jinak je tady tohle vysvětlení a nikdo s tím nic nenadělá. Já se tento jev snažím ošetřovat, udělal jsem to i v Tišnově, ale jak je vidět, ta padesátka tam skočí ještě dál. Takže skrytou 100 posunu až za most. Protože jet z osobním vlakem 50 až do Vlkova musí být opravdu hrozné.

Jinak pokud jedu ze stanice, konkrétně Tišnov po koleji, která pokračuje směr Nedvědice, tak si vlak hráče přebere omezení rychlosti z této trati a jak je vidět asi i přejezdy. (vlastnost MSTS)
Doporučení. V uzlových stanicích neodjíždět z koleje, která má přímé pokračování na jinou trať než pojedu.

Takže jsem to kompromisně opravil. 50 skočí až za vjezdem do stanice, tak to zlobí a ničím se to nedá ovlivnit (kromě odjezdu z Tišnova z jiné koleje) Rychlostník 100 jsem tedy posunul až do míst zúžení kolejí do dvoukolejky. Tady je zajímavé, že 100 to chytí, až když minu skrytý rychlostník 100 posledním vozem. Asi to bude tím, že jsem na zlobivou kolej v Tišnově nejprve musel nacouvat.
Ale ten přejezd je mi záhadou. První, kde se musí (je ohlídáno) houkat je daleko na lokálce až v zahrádkách a daleko za mosty.

Jinak obecně platí, pokud dělám aktivitu a narazím na podobnou anomálií, vše se dá ošetřit rozkazem. Například teplotní pomalá 50 do Říkonína nebo za mosty se pracuje, dávejte návěst "pozor" a pak žádného hráče nepřekvapí, když vyletí hláška že nezahoukal. Kolikrát je dobré takové anomálie využít ke zpestření aktivity.
Tak jak jsem to nyní opravil, je to na rozkaz o pomalé jízdě 50km/h pro úsek asi 200m za vjezdové návěstidlo.

Dobrý den pane Šemoro,
před nedávnem jsem Vám psal o problému na trati Brno – Praha na mostu Tišnov, kde došlo k havárii Vaší tratě. Psal jste mi, že tento problém vzniká u této vlakové soupravy (csd T698.001+002 + 12 osobních vozů). Schválně jsem s touto soupravou projel celou Vaší trať a nikde jinde jsem problém nezaznamenal – projel jsem se uvedenou soupravou celou Vaši trať. Bohužel jsem po infarktu myokardu a následném mozkovém infarktu na pravou stranu těla ochrnutý a nemohu Vám bohužel nijak pomoci. Neumím modelovat a nikdy se to už nenaučím. Přesto bych byl nesmírně vděčný, kdyby se Vám chtělo a most u Tišnova přestavěl, aby byla celá Vaše trať úplně sjízdná. Snad si to přečte i někdo, kdo má potřebné schopnosti a pomůže Vám dodáním potřebného modelu.
Děkuji Vám za celou práci, která mi přináší radost a zkracuje dlouhý čas.
Ing. Jan Papež.

Pan Papež: Bohužel, v tomto nemohu pomoci, já veškerý čas věnuji stavění tratí, všechny modely jsou od jiných autorů. Nikdy jsem modelovat ani nezkoušel, časově by to bylo nemožné. Konkrétně Tišnov modeloval pan Lubomír, zkuste poprosit tohoto pána, jestli by nevymodeloval zjednodušenou úpravu. Provizorní řešení je v editoru most smazat a nahradit něčím jiným.
Kdysi byl v Nedvědici na rampě jeřáb a ten shazoval jednak editor a ve hře šlo projet kolem bez pádu jen pendolínem. Tak jsem jeřáb musel dát pryč. A ten byl mnohem jednodušší než jmenovaný most. Možná se jen jedná o nějaké chybu v modelu, kterou by někdo zkušený dokázal identifikovat, možná i opravit.

Dobrý večer, hlásim chybu v Ústá nad Orlicí město ve směru UO cedule konec nástupistě je schovaná za protihlukovou stěnou. Předpokládám, že cedule " Ústá nad Orlicí město " od UO nejdou az tam nijek uchytit aby se nevznášeli ve vzduchu.

Cus Martin M

mmouka: Díky moc, už jsem to tam jednou opravoval, ale tohle jsem tenkrát přehlédl. Ještě jednou díky moc, opraveno.

mmouka, bob2084. bobeksoft a podobní. To jsou správné připomínky pro které bylo tohle vlákno zřízeno.
Ale v žádné případě sem nepatří zbožná přání některých uživatelů, že mi někde chybí nějaké manipulační koleje a podobně že něco má jiné pražce, viz VáclavS (s jeho tiskovým mluvčím bobem57, který mi to za něj tvrdě nandal v emailové poště :D). Takové věci můžeme probrat ve vlákně o tratích, za předpokladu, že mi někdo poskytne potřebné podklady.
Zde se poukazuje jen na chyby, které brání provozu nebo něco někde levituje nebo je zavaleno.

Uzávěrka BP85.03 ještě není hotová, takže kdo ještě jste něco objevili, pište, opravím.
Děkuji.

Dobré ráno, Mezi prvním a druhým tunelem za Brnem směr Adamov je to tak trošku tankodrom.. s mašinou to tam docela pěkně hází. A pak je jeden pořádnej lom na mostě za zastávkou Bilovice... je to u cedulí pozor zastávka ze směru od Adamova.

kucimsts napsal:
Dobré ráno, Mezi prvním a druhým tunelem za Brnem směr Adamov je to tak trošku tankodrom.. s mašinou to tam docela pěkně hází. A pak je jeden pořádnej lom na mostě za zastávkou Bilovice... je to u cedulí pozor zastávka ze směru od Adamova.

Tak toto je velmi zvláštní, já jsem teď dojel test aktivity Návštěva muzea Jaroměř 2 díl a v úseku Svitavy až Brno, jsem žádný lom nezaznamenal a mezi tunely mi to jede normálně? Ale jak čtu, tak ty píšeš o opačném směru.
Dan

Mario, dík, doplnil jsem.
kucimsts:
Tohle se mělo hlásit někdy v roce 2004, kdy se tam pokládaly koleje :D
Tenkrát jsem ve stavění tratí neměl žádnou praxi a tohle byl první úsek, kde se jelo mezi kopečky.
V místě u tabule před zastávkou je rovina, pak skok 12 promile na 10metrech, pak skok na 5 promile. Nedivím se, že si v tom esíčku i směrovém někdo překousne jazyk nebo vyleje kafe :D
Já jsem psal nedávno, že jsem proklepnul celou 260 a nevyhovuje jen úsek od Blanska do Brna. Až bude konstalace a nervy, tak to tam celé postavím znovu a pořádně. Ještě chvíli to musí vydržet. :D

Poslušně hlásím další chybu. V Brně na Hl.n. u St 5 je ve 2 a 4 koleji utopená 30 pod povrch. Teď si 100% nevzpomenu jestli v realu tam je nebo ne, ale něco mě říká že jo.

Čau Martin M

Zbyňku,ještě jsem něco objevil.Ve stanici Olomouc hl.n. je na 4.nástupišti pod přístřeškem tabule s nápisem "Olomouc hl.n.",ale při pohledu od 3.nástupiště je nápis vidět "zrcadlově",jako by byl z druhé strany průhledný.Ostatní nástupiště jsem neprohlížel

mmouka napsal:
Poslušně hlásím další chybu. V Brně na Hl.n. u St 5 je ve 2 a 4 koleji utopená 30 pod povrch. Teď si 100% nevzpomenu jestli v realu tam je nebo ne, ale něco mě říká že jo.

Čau Martin M
Utopených rychlostníků pod povrchem mám hodně a je to úmysl, protože nahoře bývá statický rychlostník z různých důvodů.
Jinak Brno je velké nepřehledné staveniště. Od Deteria se dodělávek v tomto století asi nedočkám a nějaký zodpovědný modelář na tak velkou stavbu se asi také nenajde. Škoda. Měl jsem nafocené budovy před nádražím pro kulisy, aby pozadí za nádražím bylo autentické, ani na tohle nejsou lidi. To bylo někdy v roce 2004. :(

Dobrý večer,
nalezl jsem další drobné chybyčky na které by bylo se podívat.

1) zastávka Sruby směr Zámrsk - chybý konec nástupiště
dále u AB za zastávkou zůstal zakopanej traťovej telefon

2) Zámrsk s koleje 4 směr Uhersko na cesťáku by nemělo být 80/80, ale jen očekávej 80 a na odjezdu je už správně 80/volno

3) boční cuknutí v 2 koleji v Moravanech asi 100m před nástupištěm pak ještě za stanicí, pak jestě v Kostěnicích v 2 traťové ale místo jsem si pořádně v té rychlosti nepoznačil.

Kontrola provedena při jízdě Sp 1972 Brno Pardubice

čau Martin M

4) v 1 TK před zastávkou Sruby směr Dobříkov u AB propadlí Tr Tel
1 TK před zastávkou od Dobříkova u AB opět prop. Tr. Tel.

5) Dobříkov - 2 TK u AB částečně utopený Tr. Tel. hned za zastávkou směr Sruby
1 TK u AB Tr. Tel od Zámrsku utopenej

6) Sedlíšťka - v 1 TK u AB před zastávkou směr od Uherska Tr. Tel chybý uplně, v 1 TK před zastávkou směr Uhersko u přejezdu by teoreticky měl být taky Tr. Tel.

7) Moravany - v 2 TV před označníkem 300m k hlavnimu navestidlu od Kostěnic sesuv půdy na trať

PS: s těma kolejema v Moravanech a Kostěnicích nejde nic dělat (koukal jsem se v Editoru)

Toď zatím vše

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře