Aktivity Jacek

Pavlík

Pomocník strojvedoucího
Podařilo se někomu odehrát Jackovu aktivitu Pn 61981 odklon až do konce? Já jsem zůstal viset mezi Hrubou Vodou a Hrubou Vodou Smilovem. Postrk nějak nepomáhá.

Asi to bude verzí Bin. Já vím jen tolik, že do verze, kterou používám je jakákoli mašina ve vlaku aktivní, i když má dole sběrače. Ale od následující verze táhne jen lokomotiva hráče. Jestli jde výkon u více lokomotiv ve vlaku nějak zapnout, nevím. Netestoval jsem.

U těch starších verzí binu pomohlo postrk (loose consist po najetí) "nakopnout" vstupem na jeho stanoviště a pohnutím čehokoliv, třeba zařazením směru. Po návratu na vlakovou lokomotivu už postrk tlačil.

Včera vezli z Krnova do Olomouce 363.008, což mě inspirovalo k vytvoření nové mise. Mám akorát zásadní problém, dají se na jednokolejné trati vykřižovat trafficy? Konkrétní příklad:
- hráč přijede do stanice na 2. kolej
- za hráčem přijede MOs na 3. kolej
- z opačného směru přijede spěšňák na 1. kolej a odjede
- po něm by měl odjet MOs, ale návěstidlo se mu už nepostaví

Dá se to nějak ošidit?
Dodatek, když to nejde editovat:
http://www.k-report.net/discus/nahledy/385005.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ošidit to půjde, ale muselo by se to vyzkoušet na konkrétní stanici. Pošli mi meilem přesnější popis a já na to zkusím kouknout. Možná to nebude plynulé a a neviditelné, ale zkusit se to může.

Ahoj, tak jsem si nahodil aktivitu Pn 61981 a zatím stojím v Hlubočky Mar. Ud. na stůj a když hodím venkovní pohled tak těsně za semafórem stojí 850 + 2x Bix a teš nevím zda záměrně na vyčkávacím bodě, či se tam kousla?
Dan

Ahoj,

měl bys tam čekat okolo 10 minut, pak se rozjede, z mašiny si nikam do lesů neodskakuj :D

Dnes jsem dal na stránky další misi pro trať 310, tentokrát R 824. Je to pohodovka s malou zimní mimořádností.

Ke stažení je další mise pro trať 310, tentokrát moje protina s větším posunem, vlak Mn 80110

Děkuji Vám za dvoudílnou aktivitu. Je velice hezká a ze života. Touto aktivitou jste se přiřadil k několika málo tvůrcům, kteří aktivity s nákladními vlaky dělají. A těchto lidí si vážím, ať už je to "Tommy66", nebo "Tomachek","Alcapone", "OndraH", "Poison" a někteří další. Dnes jsem přiřadil ke svým oblíbencům i Vás. Ještě jednou Vám děkuji, přeji mnoho úspěchů a těším se na Vše nové dílo.

Děkuji za pochvalu, misí Mn vlaků bude více, jedna už je skoro hotová. Tvorbou těchto dvou dílů jsem se do toho dostal a vzpomínek z provozu je hodně.

Tak právě zkouším Jackovu aktivitu MOs 3556/3555 Opava východ - Bruntál - Opava východ. Naprosto bez problémů jsem dojel do Bruntálu (no, bez problémů... té 810 se do stoupání moc nechtělo, ale nakonec vyjela :)), podle pokynů objel soupravu, vyčkal odjezdu a vyrazil zpátky ku Opavě.

A v Miloticích se vyskytl problém. Kvůli Op na přejezdu vjíždím s menším zpožděním. Na vjezdu "40 a výstraha", ze stavědla praporek. Při prvním vjezdu rychlost do výhybek 35 km/h (rychlost nepřekračuju a před jízdou nepiju) a najednou třísk a koukal jsem se na soupravu hezky zvrchu. Si říkám, nějaký rozmar na výhybce, zkusíme znovu. Před výhybkami rychlost 7km/h (schválně jsem brzdil na hodně nízkou rychlost), velmi pomalý průjezd a postup úplně stejný jak předtím, zadní vůz poslední osou do rovna a konec mise.

Nastavení MSTS dle desatera a vykolejení mám vyplé. Nevím, zda-li je chyba u mne, v trati či v misi, ono u MSTS člověk nikdy neví. A proto se ptám: mám si načíst uloženou pozici v Bruntálu a pokusit se do Milotic dojet včas, nebo je chyba někde úplně jinde? S tímto jevem jsem se doposud setkal pouze při překročení povolené rychlosti... Ještě přikládám screen.

CwyYA.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, pokud máš vyplé vykolejení, tak jsou tři možnosti.
a) chyba v ladění spřáhel, míň pravděpodobné, to by se ti souprava asi jen trhla.
b) chyba v trati s výhybkou, něco podobného jsem zažil v prvopočátcích 321 s trati Zvolen - NZ.
c) možná se málím a zakopaný pes bude jinde, teď budu testovat jednu chystanou aktivitu a ta jde přes Milotice, tak uvidím jak se to bude chovat.

S pozdravem Dan.

RE:Vojtik

tak to je jasný případ nedodržování jízdního řádu,
v té době už po té koleji jezdí neviditelné servisy a proto je vykolejení.

Vojtik,
přesně jak psal pepah, přijel si pozdě, ale hádám tak o dobrých 5 minut. Asi budu muset do misí přidávat "Tommyho" konktrolní body.
Zkus tedy z uložené pozice sjet znovu z Bruntálu a do Milotic přijet dle JŘ.

Ono jde o to, že servis1 a 4 jsou kolizní, pokud se objeví přímo pod soupravou, vyhodí ji. Servis 2 mi to v jiné misi taky udělal, i když by neměl

Back
Nahoře