Mapa trati do MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna IL62
  • Datum začátku Datum začátku
Na Slovensku tak prázdno zase taky nebude - vzhledem k tomu, že se dnešní den vracím k tvorbě do MSTS, tak se to snad nějak pohne. Ale dost Slovenských projektů je ve stavbě.

Jinak mapa je pěkná, jen pár připomínek:
- úseky postavené jen kolejově bych taky označil jako rozestavěné.
- dle barvy bych rozdělil projekty, aby šlo poznat, v jakém projektu je ona trať
- rozdělané projekty, které nejsou vydané bych nezakresloval, mám už něco hotovo, přesto nedokážu říct kdy to bude a jestli vůbec někdy a stát se může vždycky cokoliv...

A předem říkám - kdo by chtěl do mě rýpat, tak rýpejte jak vám pošlu betaverzi tratě, ale dokud nevíte jak to vypadá, tak radši nic nepište. Díky moc. Nemám co dodat.

Tak a myslím že už tady bylo připomínek dost a dost. Vlákno dočasně zamykám (ne na 22 let, jako tady byli dočasně naši bratři z východu), ale pouze do doby kdy IL62 vyrobí první verzi mapy a dá mi o tom vědět SZ.

Edit
Protože jsem nedopatřením přehlédl příspěvek od jirky_89, zamčení vlákna bylo zbytečné. Takto to dopadá když se mezi některé zbytečné plky dostane rozumné sdělení.......

MIRAN: Skoro celá druhá polovina vlákna se baví o konkrétní mapě, to ses hodně přehlédl. :-)

Jirka: Líbí se mi jednoduchost, šrafování bych vypustil nebo mu přiřadil jiný význam (plácnu aktuálnost s realitou). Tratě rozestavěné jsem pochopil z diskuze, že zakreslovat nemá smysl a barevně bych rozdělil traťe, jak bylo zmíněno výše, podle projektů - s okolím (dokončené) plnou čarou, bez okolí čárkovaně.
tzn: autor A i B mají trať postavenou z bodu X do Y, tzn dvě barvy čar např. zelená a modrá, autor A nemá vytvořeno okolí, což znamená že jeho barva čáry je přerušovaná.

Víte pánové co je na tom všem nejzajímavější: Jak jsme tady všichni chytří. Nikoho tohle nenapadlo, ale potom s tím přišel IL62 a najednou to tady srší nápady jak by bylo nejlepší aby to ten druhý udělal. A k té polovině a přehlédnutí jen tohle: Jirka_89 sem dal příspěvek včera ve 12:51 což je 8 příspěvků zpátky a opět se tady snesla spousta plků, jak by to měl jirka_89 udělat. Nejvíce se mi líbí ty poslední nesmysly (s okolím, bez okolí, ještě taky chybí u každé zastávky poznámka zda je budova originál nebo ne). A když jsem uviděl ten Gajdmův elaborát tak jsem to zamknul poněvadž se ty nápady začaly opakovat. Takže buďme rádi že se toho někdo chopil a udělal to alespoň tak jak to je.

Gajdma napsal:
Na Slovensku tak prázdno zase taky nebude - vzhledem k tomu, že se dnešní den vracím k tvorbě do MSTS, tak se to snad nějak pohne. ....
Tak tomu říkám slovo chlapa. Držím palce a pokud elán vydrží, za rok, dva, tři uvidíme.
Bohužel, v tom jsem pesimista. Stačí projít vlákno o tratích, kolik takových letitých projektů bylo a nakonec z toho nic nebylo nebo stále ještě nic ke zveřejnění není.
Proto doporučuji vyložit karty na stůl vždy, až je dílo před dokončením a mám zásobu obrázků. Ale ze své zkušenosti vím, že i jen to dokončení mnohdy trvá půl roku až rok.
Jinak si také myslím, že díky mapě se probudí hodně spících stavitelů, kteří tam budou chtít být také zakreslení a možná budeme překvapení kolik zatím neveřejných projektů se konečně alespoň v nějaké podobě objeví. Uvidíme.
Jinak Slovensko bude také pěkně pomalované. Martin má hlavní tah, pak Duuso do Štúrova od Jeneho Střední Slovensko a na Východním Slovensku jsou projekty, pokud se nemýlím dva.

Ja by som si dovolil navrhnúť takéto spracovanie: Jednotlivých autorov odlíšiť farebne, na mape budú iba trate ktoré sú zverejnené. Rozostavané a plánované úseky zverejnených tratí by som označil rovnako, koniec koncov koho baví jazdiť na zelenej placke. Informácie Globaloch, staviteľoch a pod by som dal do legendy. Vyznačiť elektrifikáciu podľa vzoru mapy ČD je dobrý nápad.

Ahoj, v první řadě díky za ohlasy, jsem rád že vás tohle téma zajímá:).
Koukám, že co člověk, to hromada názorů, vyhovět všem opravdu nepůjde.
Zatím jsem pochopil, že se vám nelíbí barvy tratí podle trakce - už jsem to napravil, v další verzi to bude jako v mapě ČD.
Všiml jsem si, že se vám nelíbila šrafura jednotlivých projektů, což tak úplně nechápu. Mě to naopak připadá jako dobrý nápad - zvýrazňuje okolí tratě projektu, barevně odlišuje projekt a na první pohled uživateli dá najevo, které tratě jsou s kompatibilním GLOBALem, nemluvě o tom, že její šířka může nést další informaci.

Honza: Verze XT, funkčnost pod UG apod. bude ve finální verzi uvedena v legendě nebo v doprovodném textu.

Nebojte se dalších názorů.

Jirka.

Šrafování jsem připomínkoval já. Sice zvýrazňuje okolí projektu, může být doplněním barvy čáry, ale stojím si za svým názorem, že jako vyjádření nejdůležitější informace, kterou má mapa poskytovat, zvlášť tam, kde se sejdou dva projekty, je pro uživatele složité rozlišit, co a jak. Navíc, jak si poradíš s tratí, která není ani pod BP, ani pod XT? Přidáš další úhel šrafování? Fakt si myslím, že co projekt, to plná čára příslušné barvy a Global v legendě je lepší cesta.

Já jsem se původně domníval, že půjde o to vzít schematickou mapu ČD , trochu ji zjednodušit a do ní zakreslit hotové trasy barevně podle autorů ( např červeně Šemora, zeleně Stavitelxx, fialově Šnek atd.) tak aby bylo na první pohled jasné co je hotovo v kterém projektu, nic víc. Další informace (kolejivo, stav prací a další) nechť si zájemce laskavě zjistí u autora na webu. Ale co jste z toho tady vyvedli, z toho opravdu zůstává rozum stát. Vsadím se že že ani generální štáb nějaké armády nemá tak podrobné mapy při plánování nějaké operace. Maximálně tam má ještě zakreslenou pozici svých a nepřátelských jednotek a šipky ukazující směr útoku. :):):)

Ačkoli je to trošku surově napsáno, asi má Miran apod pravdu, i pro editaci a další úpravy mapy s přibývajícími projekty bude nejjednodušší pouze barevné rozlišení daných tratí určitých autorů, což bude probíhat rychleji a mapa bude aktuálnější.
PS: Strategické mapy pro různé operace jsou v dnešní době tak schématicky složité, že by jsi se divil, samozdřejmě pokud myslíš II.světovou, tak to máš asi pravdu.

Martens napsal:
Nebyl by jsi první - zkus hledat příspěvky člověka kimiR, který se snaží postavít trať z Drážďan až k Jihočínskému moři :D Ale napřed se zeptej zkušených stavitelů, jak se chová simulátor a editor u tratí rozsahu 321, BP, abys nepostavil něco, co si nikdo nezahraje. A stavět rozsáhlou síť bez okolního terénu už není to, co dneska táhne.

ahoj
Martensi ale já nechci k jihočínskému moři,projekt CR jsem zrušil,páč tam selhala databáze na anglánech,teď tvořím Praha-Dresden a v anketě mám dojem bylo kam se má trať po dokončení krajiny rozšířt,jak se hlasovalo tak se dělá.osazuje se krajina.Lukáš

Back
Nahoře