RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Lidi. Vánoce jsou svátky klidu a míru. Také nikdo nikoho nenutí, aby si cokoli kupoval. Ale například maminka Vám mohla koupit pěkný vánoční dárek pod stromeček. A kdo ví, třeba se tady handrkujete a pod stromečkem Vás čeká překvapení. Ale jestli jste Ježíškovi nenapsali, pak je to těžké.
Ale povím Vám příběh, kdy jeden pán si skutečně kupoval trať ne dvakrát, ale třikrát. Ale skutečně, tedy to samé, tu samou verzi. Poprvé DVD někde založil a nenašel a po druhé si rozšlápl. Vůbec z toho nedělal vědu. Rovnou poslal peníze, abych mu poslal DVD nové.

Ale jestli mám verzi Kúty-Brno 160 km a budu tvrdit, že jsem si už jednou trať koupil, tak mám nárok i na 1300km. To si nechme na Śilvestra, ať máme nějaký humor do placu.
Jinak já ačkoli na trati pracuji každý den, tak do vánoc se vše zvládnout nedalo. Měsíc práce trvala jen pokládka kolejí z Týniště do Lichkova plus návěstidla. Další přesně měsíc práce bylo dát všude pod koleje náspy, doplnit všechny cedule a značky co patří k trati a vytvarovat terén. Až si trochu přes svátky vydechnu, začínám dělat finál krajiny. Jestli to bude zase měsíc nebo déle, netuším. Ale už to bude na obrázky.
Ale i tak za dva měsíce postavit takovou novou trať, to je dobrý výkon. Jenomže jde to tak rychle jen proto, že jako zákazníci podzimem počínaje téměř nenakupujete, ani nenosíte kola na servis a já mám téměř celý den čas na takové ptákoviny, jako stavět tratě. Proto ta rychlost. Ale inteligentní člověk si spočítá, že takhle to jde jen omezenou dobu a kdyby se trh z cyklistikou na jaře adekvátně nenastartoval, tak to utáhnout nepůjde. A pak se vše sesype jako domeček z karet a budu mít jiné starosti než pokračovat ve stavění tratí. Snad k nějakému katastrofickému scénáři nedojde. Jenomže letošní vánoce, jako by nebyly, to že lidi nakupují dárky jako o život se musím podívat na zprávy v televizi, jinak tomu neuvěřím. Ale dodavatelé zboží mi říkají, že všude jinde je to stejné. Zkrátka ta nákupní centra nás ničí. Naděje umírá poslední. Dnes celý den a ještě zítra dopoledne snad to procesí lidí, co si u mě vyhlídli kola si je přijdou koupit.

Skutečnost je bohužel taková, že rodiče přijdou s dětmi, aby si vyzkoušeli jakou velikost kola ratolesti koupit, aby si objednali nějaký levný krám na internetu. Už jsem také od takového dárku z internetu centroval kolo. Myslel jsem si sice něco neslušného, ale v duchu si říkal "mlč, bude dobrá stovka na oběd"