200 se mezi Brnem a Břeclaví jezdilo když se zkoušelo pendolino. Dokonce zde i překročili konstrukční rychlost pendolina a málem měli problém. Na BP je také klasických 160, ale na TM je rychlost 200 pro tyto zkušební jízdy. Tenkrát jsem to zapracoval do fiktivní aktivity Den blbec, aby si každý mohl vyzkoušet, jaké to je řídit vlak touto rychlostí. Také zde byla úmyslně simulovaná jízda do odbočky v Zaječí a Podívíně, aby bylo názorně vidět, jak je třeba rychle reagovat po rožnutí žlutého světla na opakovači, abych u následujícího návěstidla měl sníženu rychlost na 120. Stačil zlomek sekundy opožděné reakce a už to nevyšlo. Proto jsem na tuto skutečnost v update aktivity upozornil vysílačkou a pak už se to dá. Jinak s cestujícími v reálu se zkušební jízdy nekonají, ale je to jen hra, proč si to nezkusit.

Jen pro zajímavost. 180 se zde jezdilo už za bolševika, když se dělaly nějaké zkušební jízdy. Mám pocit, že to bylo i na výročí 150 let železnice Brno - Vídeň. A někteří fírové, kteří dřív jezdili Bratislavu na ES499 mi vyprávěli, jak u Podivína závodili s auty, koukali po sobě a fíra zjistil, že už jede 180.

Ale samozřejmě vyhrál. Tenkrát zde bylo 100, později 120. Ale je nutné poznamenat, že fírové rádi přisadí, možná rychlost překročil, ale né tolik.
Já se jako student 4. ročníku železniční průmky vetřel na stanoviště ES499.001 při zkušební jízdě na Slovenské strele. Tenkrát tam jel asi cvičný a zaškoloval mladého fíru. Ale vzali mě na můj praxový sešit až do Kutné Hory. Tenkrát do Zaječí bylo 100 a ze Zaječí do Brna 120, ale přes stanice 100. Za Zaječím cvičnej fíru popohnal, 120, jedeš jako posraný. Tak to tam nakrokoval a než zkrokoval, tak tam měl vždy 130. A stejné rozjezdy na 130 se konaly až do Brna. Tehdy nebyly rajčáky, ale tlačítka. Takže na klávesnici počítače máme tuto realitu.