Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Počítačová poradna všeobecně

David Hájek napsal:
Zdravím,
i přes znalost známého pořekadla "Všeliké vylepšování na h...o jest" jsem si pořídil novou grafickou kartu ATI Radeon HD 7750 Ultimate a již při prvním spuštění simulace v MSTS se pravdivost onoho pořekadla potvrdila - během jízdy "poblikává" vše, co je od stroje vzdáleno více než cca.15 metrů. ....
David
Ahoj Davide. Mě to problikávání zlobilo na menších rozlišeních. Blikaly hlavně všelijaké sloupy u kolejí. Ale pokud jedu na rozlišení 1600x1200, tak je blikání téměř nepostřehnutelné. Tak jestli to nesouvisí s převzorkováním na menší rozlišení vzhledem k monitoru.

Ahoj Davide. Přesně s tímto jsem se setkal také. Metodu vyhlazování dej na supervyhlazování ;)

Zdravím
a děkuji za tipy. Pomohla kombinace "Supervyhlazování" + "Kvalita textur objektu v terenu" v MSTS snížená na hodnotu 2. Rozlišení zobrazení v MSTS je 1280 x 1024 x 32 ... .

2a6f8666b69129b1587ebf10d77c8d08.jpg

David

Naposled editoval moderátor:

Dobrý podvečer,
pomóóóc, přátelé. Opět mi odchází grafika na starém PC. NVIDIA GeForce 6200. Sem tam mi zčerná obrazovka, problikne nějaký pruh. Může mi to nějak podělat HDD? Mám na něm kompletí MsTS. Včetně rozestavěných tratí, skinů, apod. Představa, že bych o to všechno přišel. To bych raději skočil z okna. Ano, přiznávám. Jsem na simulátoru závislý... Poslední dobou se mi nějak zdálo, že vykreslování v MsTS je horší. Zejména nové Bp 430. Ono mi samo o sobě msTS moc dobře nevykresluje. Však to znáte sami. Textura odpovídá low quality v SV. Ovšem při porovnání se screenem z trati, vypadal model skin stejně jako v SV. Každoi hodinou se to zhoršuje. Co má jaký vliv na stárnutí grafiky? Krom toho, že jedu na maximální rozlišení a max nastavení?

Děkuji pěkně.

Nie GK nemá žiadny vplyv na HDD, každopádne keď ti preblikáva bude to niekde v kontaktoch. Skúšal si aj GK vytiahnuť trošku vyčistiť tie zlaté pliešky a dať spať?

Jo jo, je vysátá od prachu. Já nevím, že by mi to po více jak roce samo od sebe začlo? Zkusím. Podle mého už to má za sebou a je čas na novou...

Dá se něco dělat s tímhle krom toho že PC přeinstaluju?
6784046ecd6fc390156849d2334d372f.jpg
b4875c150b9ca9cf1c3c5c2c7e8b1728.jpg
7573e2d680c56d0ce79ec3ce6b93455c.jpg

Naposled editoval moderátor:

To by mělo stačit, po reinstalu si dej pořádnej antivir.

Hlavně si pak zazáplatuj systém a aplikace, jinak ti je i antivir k ničemu.

dukostav napsal:
poison napsal:
To by mělo stačit, po reinstalu si dej pořádnej antivir.

Antivir mít nemůžu, permanentně pak mám vytížení 50% CPU

A co zkusit změnit antivir a používat něco, co tak nezatíží systém.

Martens nejaký tip? tiež neviem ktorý antivír je najlepší a pritom mi nezahltí celý pc (procesor, ram) ďakujem

Kolega používá Aviru, já chvilku běžel na Avastu (ale ten mi dělal takové problémy se systémovými prostředky, že při startu MSTS scanoval i textové soubory eng a wag, jestli tam není náhodou vir), ale nakonec mám Microsoft Security Essential - sice je to antivir napsaný Microsoftem, takže nad ním na 100% budou někteří rádobyodborníci ohrnovat frňák už jen proto, že to je microsoft :D, ale faktem je, že je lehký a nezatěžuje systém, protože je optimalizovaný přímo na Windowsy. Ale netvrdím, že je to TOP 1 - jen s ním nemám nejmenší problém co do požadavků na systémové prostředky a na děravost a tedy ani důvod testovat něco dalšího.

Používám jej více než 5 let bez nejmenšího problému s tím, že by něco pustil. Ale ani antivir není všemocný proti některým breberkám viz. vir Policie ČR. Občas se nestačím divit, kolik lidí a to i v profesionálně spravovaných firmách má minimálně zabezpečený komp, defaultně práva admina, lezou na bůhvíjaké stránky, klikají bezhlavě na cokoliv, na co lze kliknout a pak se diví, že si pustí do kompu takovouto breberku.

Na McAfee nadávám kudy chodím, protože u XP se rozhodne v půlce práce s kompem, že udělá fullscan a místo disku máš větrám a s kompem se nedá pracovat. Je ale fakt, že jej na dálku spravují u klienta Helmuti a kdo ví, jak to mají na vzdálené správě nastaveno.

Jinak 100 lidí, 100 názorů.

Takže pokud bys chtěl volbu zdarma - volil bych mezi ESET, MSE, Avira.

Přesně jak píše Martens,úplně s ním souhlasím....já používal taky avast...a bohužel nějak mi rozsypal PC...
Od té doby používám tu Aviru a úplně bez problémů.Jinak s tím McAfee to dělá aj na vistách a 7kách taky, že ti to vyskočí z ničehonic a začne si to testovat :D...

Avast mi kdysi zařídil zajímavý zmatek - po hodině internetování jsem si ani neškrtl. Jeho odinstalací se problém vyřešil, a já se pokorně vrátil k Aviře. To je pro pobavení.

Když už jste začli s Avastem. Musel jsem před pár měsící vyhodit msts s notebooku. Z ničeho nic mi začlo skákat FPS. Jenou 30, pak nachvíli lag a 5.
Vím, že než to začlo tak jsem nainstaloval avast. Nemůže to mít souvislost ?

Může - mi to právě taky blblo a mohl za to avast, který testoval na viry i definiční soubory čtverců a to to jsou blbé texťáky.....takže šel do kytek.

Mě zas avast dělal to....že když jsem jel aktivitu....tak mě MSTS zničehonic...spadl do OS....bez jakékoliv Hlášky....když jsem avast zrušil....od té doby mi to neudělalo:)

Back
Nahoře