Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Počítačová poradna všeobecně

Martens: A stačí ho odinstalovat, nebo se musí i něco přečistit. Vůbec tomu totiž nerozumím a NTB mám vykonnější než PC.

Může obecně běhu počítače prospět zformátování disku a opětovná instalace Windows? Děkuji

Obecne áno, ale závisí to od miery zasvinenia PC. Ja napr. predtým som na Windows XP bez problémov fachčil dva roky bez reinstalu. Teraz na W7 bez problémov fachčím už vyše roka takisto bez reinstalu.

klimi napsal:
Může obecně běhu počítače prospět zformátování disku a opětovná instalace Windows? Děkuji

Dokonce to ani nezávisí na míře zasvinění počítače. Formátem a reinstalem se dostaneš na úplně čistý systém, ale čeká tě několik hodin stahování a instalací aktalizací, jichž se za tu dobu nahromadilo spousta. Pozor taky na to abys měl po ruce všechny ovladače HW, hlavně síťové karty aby jsi byl schopen v případě potřeby se dostat na internet.

Miran: Jasně, s tím počítám. Mám to vše po ruce.
Dobře, díky moc, po zkouškovým se do toho pustím, naposledy jsem formátoval před dvěma lety, tak to snad trochu prospěje.

Osobne by som preinštaláciu zvolil, hlavne ak to nechodí ako má. Na notebook to malo priam zázračný účinok. Pravdu povediac netuším čo tam bolo predtým ako inštalované, ale potom sa zrýchlil na použiteľnú úroveň.

klimi napsal:
Miran: Jasně, s tím počítám. Mám to vše po ruce.
Dobře, díky moc, po zkouškovým se do toho pustím, naposledy jsem formátoval před dvěma lety, tak to snad trochu prospěje.

Jo a hlavně si nezapomeň zazálohovat původní obsah nejlépe celého disku na nějaký (případně vypůjčený) externí disk, abys měl po ruce taky všechna data a soubory ze starého disku. Na zálohování použij nějakou utilitu, terá je schopná zkopírovat opravdu vše, vřetně používaných (otevřených) souborů. Pouhé zkopírování pomocí nástrojů Windows nestačí. Já třeba používám XXClone. Ten dokáže přestěhovat i běžící systém na nový disk a poté z nového disku systém nastartovat a používat. Těchto utilit je samozřejmě více, tenhle je free a zdarma.

Dobrý den,
potřebuji poradit. Po spuštění PC mi začnou blikat na obrazovce barevné pruhy. Je to grafika nebo HDD? A netvrďte mi ani z , že to je HDD, protože jinak je celé moje MsTS, připravované tratě a všechna moje data totálně v Jde to ovládat - výběr příslušného HDD s operačním systémem naslepo, ale po stisknutí Enter se restartuje.

Děkuji. :(

Naposled editoval moderátor:

A zkoušel jsi třeba zalomcovat s příslušnýmy konektory?
A pokud se nebude dařit, tak mám pro tebe jedinou radu která vyplývá z tvého podpisu: Komu se nelení, ten má zálohu dat. Neboť len lze zasít a vypěstovat každoročně. O data můžeš přijít kdykoliv..:cry:

Nepomáhá, možná to bude GK. Já vím, něco zálohované mám. Ale to je tak: nový model, změna ENG, sms atd. Fotka sem, písnička tam. To bych z toho zmagořil. Snad to dobře dopadne. :(

Co to podle vás je? GK? http://www.youtube.com/watch?v=g16Yytcofvo

To sa dá ľahko zistiť. Grafiku vytiahni zo slotu a monitor pripoj na integrovanú GK a uvidíš čo to spraví.

Vetrak na grafarne se toci? Dela to vzdy, nebo jen nekdy? (v techhle teplech, co byly se nedivim nicemu :mad: )

Naposled editoval moderátor:

Buď grafárná a nebo jako v mém případě špatně instalovaný Direct X ;)

E499_2002 napsal:
Co to podle vás je? GK? http://www.youtube.com/watch?v=g16Yytcofvo

Včil som si spomenul, asi 3 roky späť som mal takúto grafickú show na noťasovi a ono to bol vírus :D

No čekal jsem spíš zhodnocení parametrů, případně porovnání s konkurenty z ostatních stájí. V televizích se nevyznám.

Back
Nahoře