Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Počítačová poradna všeobecně

Na tejto stránke http://support.microsoft.com/kb/978980 je riešený problém s miznutím ikon na ploche.

Kebarko napsal:
Na tejto stránke http://support.microsoft.com/kb/978980 je riešený problém s miznutím ikon na ploche.
Tohle je aspoň ve srozumitelné češtině :) a podporované verze Win7 jsou tam uvedeny. Asi tedy nejjednodušší bude umístit ty síťové zástupce do složky na plochu. Tu údržbu systému bych raději nevypínal. Ovšem tohle řešení podle všeho nevyřeší mizení zástupců po třech měsících neaktivity.
Vyřešit oboje sliboval ten návod M$, který jsem zde uváděl včera, ale o verzi Win7 se tam jaksi zapomněli zmínit. Lze odtamud i stáhnout skript, který to nastaví automaticky: msi.soubor. Ovšem je to zase bez záruky, protože z článku není patrné, zda to je OK i pro jiné jazykové verze než EN. To musí vyzkoušet někdo, kdo má admin. přístup k systému a nebojí se mírně zariskovat :D

Ahoj,
chci si koupit nový monitor. Bohužel starý ve formátu 4:3 pomalu dosluhuje.
Proto bych si rád nechal poradit, jaký monitor je pro hraní MSTS nejlepší (rozlišení atd.)? Rád bych dosáhl co největšího možného obrazu, ale v žádném případě nechci deformaci obrazu, abych měl vše "široké".
Díky moc za pomoc

Ahoj, proběhla u mě změna PC za výkonější, kde mám Windows Xp SP3. Nainstaloval jsem MSTS, vyzkoušel a vše jelo tak jak má. Teď ale MSTS při jízdě docela cuká, při startu přes ikonu spadne, při schození spuštěného programu taky spadne. Nikdy jsem takový problém neměl. Nevíte, kde může být chyba? Zatím mě napadá jen reinstalace MSTS...

MSTS se 100% v XP špatně nenainstaloval a žádný druhý pokus to určitě nenapraví. Myslím, že nejen já jsem vydal nějaké pokyny, co je třeba v MSTS nastavit, aby vše bylo stabilní.
Další věc je co je to za počítač. když tam jsou XP, nepředpokládám nic z posledních let a zastaralý HW může být hlavní příčinou škubání. Nelze porovnávat ze starého počítače průjezd málo zastavěnou krajinou a na "výkonnějším" si dát rovnou průjezd Prahou.
Nemám rád příspěvky "tohle už se tady řešilo", ale v tomto případě se jedná o úplné základy, které si každý musí buď sám pročíst v návodech nebo se ke stejnému řešení dopídit pokusem a omyl sám. Malá nápověda, zapsat do zástupce pro spuštění parametr, aby si MSTS vzal víc paměti ze systému a povypínat stíny. Ale tohle řeší jen stabilitu, nikoli FPS. FPS řeší novější železo.

Je to nový a hodil jsem tam XP, protože Visty byly fakt strašný. Jedině to zkusit ještě na Windows 7.
Vše jsem udělal podle pokynů zrovna, parametr jsem dal 1024, pak 512 a je to stejný. Jenže to ze začátku normálně bez problémů šlo, jen jsem přidal na HDD více souborů a nainstaloval Xp SP3, původně byl 2. Tak jestli s tím něco neudělalo to, jinak nwm.
Proces 4 Jádrový, RAM 4 G, grafika N Vidia 2G... Je to vše lepší než v půdovním PC, kde to necukalo.

Podle mě to brzdí ty xpčka. Na takvém stroji proč ještě takový systém?

Tak pak je to jedině grafikou, která nemá ovladače pro staré hry. DX7. NVidie tento problém měli, ale jestli se to vyřešilo, netuším. Pamatuji si, že zdejší Dan s touto grafikou zkusil, jak daleko dohodí a koupil si ATI a od té doby mu to šlape jak hodiny. Ale tohle dělal jen určitý typ, ostatní NVidie byly údajně dobré.

Návštěvník napsal:
......
Proces 4 Jádrový, RAM 4 G, grafika N Vidia 2G... Je to vše lepší než v půdovním PC, kde to necukalo.

Tak to jsme se dozvěděli velice podstané informace. A na tohle chceš nějakou radu?

Grafika už mě taky napadla, zkusím to pak prohodit s tím starým kompem, tam je ATI.

Miran: To bylo myšleno všeobecně pro Zbyňka, že to není nějakej starej křáp :D Jinak mi je jasný, že tohle fakt nestačí :) Zkusím zítra prohodit tu grafiku a uvidíme :)

Zbyňku, mockrát děkuju, problém byl opravdu v grafice. Přehodil jsem grafiky ze starého PC a je to OK.

Teď bych ještě poprosil o doporučení nějaké vhodné a slušné grafiky.

D

To jsem netušil, že některé nové grafické karty nemusí s MSTS až tak dobře komunikovat.

Chystám se taky koupit do PC novou grafickou kartu, zvažuji AMD Readeon. Můžu u některých očekávat problém? Nerad bych koupil nějakou, na které by MSTS nejel.

Nevíte proč mi nejde nainstalovat msts update 1,4?
Zkouším to vším možným a pořád mi to nejde.
Přeinstaloval jsem MSTS všechno dělám podle desatera a stejně mi to nepomáhá.

Zdravím, dúfam že na hranie RW4 a Train Simulatoru to postačí, samozrejme úprava fotografií a bežné používanie. Na strielačky moc nejsom skor dobré simulatori. Jedná sa mi o túto zostavu -> PC zostava Ďakujem za prípadné rady.

PS: moj strop je 500€

Athlony na RW mají nízké FPS. Já mám v práci stejný jen dvoujádro. Je to lepší než kopanec, ale Intel je Intel. A ten zdroj také není jen o Watech, ale kolik procent má účinnost. Například 500W s horší účinností je horší než 400W, který má vysokou účinnost.
Takové sestavy, tam výrobce naháže komponenty, kterých se potřebuje zbavit. Nejlepší je poskládat si počítačovou sestavu sám, dle rad nějakého odborníka. Návrhy sestav jsou i na různých odborných webech. A vyjde to celkově levněji a kvalitněji než sestavené krabice.

S tou grafikou nevím,spíš něco z řady GTX.Sám mám GTS 450 a je to spíš slabší průměr na fps.Ale zas mám horší a starší cpu.

Ešte mi poradili tento -> pc tam by sa menila grafika za skúste mi odporúčiť akú. Navrhoval som GTX 650 2GB

Back
Nahoře