Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Počítačová poradna všeobecně

GTX 650 neni žádný zázrak, sám jsem jí vlastnil, vím o čem mluvím.
R290X můžu doporučit. http://www.alza.cz/gigabyte-r927xoc-2gd-d486284.htmSamozřejmě jsem chtěl napsat 270X, je mi jasný že nejsi milionář :D

Naposled editoval moderátor:

Zdravím - nenašel by se nějaký odborník na hardware, aby mi poradil s výběrem komponent - třeba mailem nebo sz. DÍÍÍKY

Přeinstalovával jsem si notebook a od té doby mám problém s připojením na WIFI. Myslel jsem, že na slezině se s někým poradím, ale WIFI mi tam naběhla bez problémů a nebylo se nač ptát.
Mám zde WinXP. WIFI v práci mi po připojení se pokouší načíst IP adresu a na tom to končí. Zkusil jsem volbu "opravit" a bez výsledku. Když jsem se připojil i přes kabel a dal "opravit" bezdrátovou síť, úspěch a teď zrovna píšu na připojení přes WIFI. Jenomže doma připojení přes WIFI nerozdejchám ani tímto způsobem, přitom telefonem na WIFI jsem bez problému připojen. Stále to načítá IP adresu a končí nezdarem. Mám pocit, že tento problém jsem už kdysi měl a určitě jsem měl po ruce nějakého ajťáka, který to vyřešil. Až budu doma, mohu eventuelně ofotit a poslat chybu, kterou to vyhodí.
Nemáte někdo tip, kde hledat chybu ?

Zbyněk Šemora napsal:
... Stále to načítá IP adresu a končí nezdarem ... Nemáte někdo tip, kde hledat chybu ?

Zle si naťukal heslo. Potom Ti AP neoverí oprávnenie k prístupu do siete a nepriradí IP adresu.

...pripadne androidi telefon pripojeny k wifi. Nektere (starsi verze androidu 4.0, 4.1, nevim jak nove) dokazi zahltit DHCP server opakovanymi pozadavky. DHCP server v routeru lehne a nedava IP adresy. Pomuze restart routeru, ale jen na chvili ;-)

Kosac napsal:
...pripadne androidi telefon pripojeny k wifi ...

Ten telefón mal aj predtým, teda myslím si že ano. Takže vychádza skôr to heslo, zvlášť keď mu to na Podbabe šlo. Alebo ešte nesúlad WPA/PSK a WPA/PSK2. WEP snáď nikto v domácnostiach nepoužíva.

Ak je tak ako píšeš, tak treba u DHCP skrátiť dobu prenájmu adresy alebo rozšíriť pool, nech sa môžu pripájať aj viacerí susedia. :D

Taxi, ještě že tě mám. Vždyť jsem blbej. Já zadával opravdu jiné heslo. Není nad to mít x hesel a zapomenout co kam patří. :) Už píšu opět připojený na WIFI. Asi bych měl reinstalovat systémy častěji, aby člověk nevyšel z cviku. :)

Došlo k tomu, čeho jsem se od posledních testů intuitivně bál- přesnost měření rychlosti MSTS je závislá na FPS (vypadá to, že čím méně FPS, tím přesnější), s tim, že MSTS indikovanou rychlost vždy výhradně podhodnocuje. Vhodný koeficient menší než jedna tedy již známým a vyzkoušeným způsobem aplikovaný na fyziku eng. wag. souborů a cvf. může zcela jistě přinést zlepšení- zmenšit rozptyl odchylek a zajistit jejich "obousměrnost". K nalezení takového koeficientu je třeba znát v první řadě funkci s/1000(FPS). Tedy otázka na počítačové experty, lze nějakým virtuálním variabilním požíračem výkonu zajistit, abych si mohl uměle korigovat (resp. snižovat) počet FPS na daném úseku? Díky.

Díky chlapi. Snad to k něčemu bude a povede se mi najít rozumný koeficient korekce. Nejlépe univerzální.

Pajavlaky napsal:
Došlo k tomu, čeho jsem se od posledních testů intuitivně bál- přesnost měření rychlosti MSTS je závislá na FPS (vypadá to, že čím méně FPS, tím přesnější)...
Já jdu na to odlesa. :D Když dělám aktivitu, tak jedu vždy o 10 km/h. méně, než je povolená rychlost (rachlost vlaku). Takže je rezerva pro slabší PC. Totiž to s tím FPS je známá věc a zpomaluje se i traffic. Další anomálie MSTS je, že dle reál jř. je MSTS stejně rychlejší, takže např. vzniká paradox, kdy z Prahy do Berouna s ČSD 477.0 jedu stejné časy jako Žabotlam. :D  Je to jen hra a hold se musí dělat kompromis, proto k aktivitám dávám do příloh jř. vlaku a hotovo.
Dan

Na holé louce se ti to do Berouna řádilo. :) Nyní jsou všechny čtverce zastavěné nadoraz, tak už to tak neposviští. Srovnávat jízdní řád s žabotlamou, nevím, ale za mě tam stačilo jezdit na sérii a ještě se krátilo. Proto to stíhá i pára. Já jsem kdysi zkoušel jízdní řád do Benešova a měl jsem se žabotlamou co dělat, abych jízdní řád dodržel.

Zbyněk Šemora napsal:
Na holé louce se ti to do Berouna řádilo. :) Nyní jsou všechny čtverce zastavěné nadoraz, tak už to tak neposviští. Srovnávat jízdní řád s žabotlamou, nevím, ale za mě tam stačilo jezdit na sérii a ještě se krátilo. Proto to stíhá i pára. Já jsem kdysi zkoušel jízdní řád do Benešova a měl jsem se žabotlamou co dělat, abych jízdní řád dodržel.
Ahoj, poznám, poněvač bude vycházet aktivita Pražský okruh, co už ji mám v PC tak půl roku a tam pak budu srovnávat. :D

Nechci zakládat pro můj dotaz nové téma, zeptám se tady.
Je dobrý nápad mít MSTS ve Windows XP? Myslím kvůli konci podpory, mám vadný HDD a musím si MSTS dát na nový, ale WIN XP mám z možností WINDOWS nejraději, MSTS mi na něm jede skvěle, a proto bych nechtěl vyšší verze WIN. Ale je to bezpečné jet na "xpéčkách"? WIN mám jen kvůli MSTS a pár dalším hrám, jinak jedu na Linuxu.

Je dobrý nápad mít MSTS ve Windows XP...
Myslím, že na MSTS je nejvhodnější W7. Jen je třeba dodržet (už notoricky) známá pravidla: Neinstalovat do "X:/Program Files (x64)", ale třeba do "X:/Vlaky", spouštět pak jako správce. Toť můj "laický" názor. Když tak někdo doplňte nebo opravte.

Také si myslím, že MSTS chodí nejlépe v Sedmičkách. Odpadly totiž problémy se zvuky, kdy v XP rozběhy trakčních motorů namísto plynulého náběhu do rychlosti 40 přehrávaly stupnice, podobně jako Taurusy v reálu. :) Ale pro pořádek a jednoduchost instaluji i nadále do Program Files (x86), abych nemusel nic přepisovat, jen to směruji jako vše ostatní na disk D. Ale pak je nutné pravé tlačítko myši na exe soubor a spustit jako správce. Ale tohle zvládne i začátečník. A samozřejmě další nastavení dle PC zákonů. :)

Vyvedu tě z omylu
ad1: pokud máš možnost neinstalovat na C:\Program Files (x86)\ .. ale přeba do ( D:\ .... i klidne do Program Files (x86) pro 64.bit W7)
můžeš instalovat i bez práv jako správce a mžeš si s tím dělat co chceš.
ad2: pokud už musís instalovat na C:\Program Files (x86)\ ... složka Microsoft Games by měla mít povolené v právech [ úplné řízení složky]
ad3: Train Store ( na 64b ) by mělo být instalováno jako správce ( např. D:\Program Files (x86)\......
spouštět už normálně.

Vyvedu tě z omylu
.....
Jaký omyl ? Mě vše bez problémů celé roky funguje. Věřím, že jsou zde mnohem počítačově znalejší lidé než já, tak proč nějaké podrobné "desatero" jsem vydal jen já ? Vždyť to bylo v době, kdy přišly Visty. Očekával jsem, že se někdo časem ozve a návody upravíme k dokonalosti.
Kdepak, nic takového se za ty roky nestalo.
Spíš někdo občas veřejně napíše, že se mýlím. Ale jak jsem napsal, já svůj způsob používám od dob Vist a nikdy nebyl žádný problém. A když se uživatelé naučí instalovat způsobem, spustit jako správce, to nikomu neublíží, protože tak se neinstaluje jen MSTS, ale vše, co bylo dělané jen pro XP.

Ad1 to s tím omylem bylo na Bendika
Ad2 já jen uvedl postup kterém používám už roky ( na 32bit ) a nedávno jsem ho musel použít po přechodu na 64bit, jako v zásadě s postupem souhlasim, pokud ale můžu tak instalují mimo disk C, a tím že pádem nepotřebuji až na výjimky instalovat a nebo spouštět jako spravce. Na přiklad pokud si vzpomínám tak pro Sview je potřeba dohrat i nějaká knihovna do system32 a instalovat jako správce aby se spustil.

Back
Nahoře