Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
Nebyl, já tím vlakem nejel, šli jsme nahoru pěšky, ale už nikdy tam pěšky nepůjdu, příšerný kopec
Pod tou skálou je hloubka 670 metrů.
Byl jsem překvapený tím, že norové si moc na bezpečnost turistů nepotrpí, na mnoha místech Norska se chodí po hranách propastí, dá se vlést pod ledovec, nebo do opuštěných jeskyní atd, nikde žádné varovné cedule, žádné zábradlí, prostě šlápneš vedle a letíš vzduchem :D

Nejradši bych tam jel taky, protože jenom se válet u moře není nic pro mě. Naštěstí v Chorvatsku jsme měli možnost jezdit na výlety, tak jsme toho s dědou využívali. Jednou jsme byli v pohoří BIOKOVO na nejvyšším vrcholu Sveti Jure. Kdo tam byl, ten ví, kdo ne, tak vězte, že tam vede velmi úzká silnička. Tam se vyjede nahoru a asi za dvacet minut se musí odtamtud jet zpátky. Ještě mám fotku jak se můj děda, kterému bylo v té době 88 (!) let, na tu horu bezpečně dostal, ale nejlepší bylo, když jsme šli k ceduli. Tam jsme se vyfotili, pod námi sráz dolů, žádný jištění. nic. Děda byl v tomhle pěknej blázen. Dnes už někde na mléčné dráze válí s maloskalskými kluky jazz - byl hudebník, mimochodem mám to po něm.
Michal napsal:
Martine, pěkné fotky z dovolené. Ale na ten útes by mě nikdo nedostal ani párem volů. :D Zbyněk by mohl vyprávět, jak jsme lezli jen na blbou rozhlednu. :cool:;)
Na jakou rozhlednu jste lezli proboha???

Naposled editoval moderátor:

Michal napsal:
Martine, pěkné fotky z dovolené. Ale na ten útes by mě nikdo nedostal ani párem volů. :D Zbyněk by mohl vyprávět, jak jsme lezli jen na blbou rozhlednu. :cool:;)
Ale vylezli jsme. Jen jsi nechtěl chodit k zábradlí. Ale teď už snad trénuješ, když máš bejvák v posledním patře věžáku s výhledem jako Martin v Norsku :D.
Já osobně výšky snesu, pokud je zábradlí, které ho se mohu chytit. Ale stát nad propastí jako Martin bez zábradlí, tak to mám problém jako Michal. Jenomže pamatuji na turistický výlet z Rapotic u Náměště nad Oslavou do Oslavan. Nádherná příroda, divočina, kolem řeky Oslavy po značené turistické cestě. Jenomže v jednom místě se cesta zúží na pěšinku, která vede do skalního masivu a jde se zářezem bez zábradlí, kde z druhé strany pěšinky je hluboká propast a dole teče řeka Oslava. A aby to nebylo tak jednoduché, tak v této výšce na úzké pěšince vedle skály se musí slézt jeden asi metrový schodek. Nechápu, že jsem tuto tůru zvládl dvakrát. Ale jinak tato trasa je nádhernou přírodou a stojí za to.
Pepo ta rozhledna byla v Boleradicích. Jenomže současně tyto rozhledny u nás rostou jako houby po dešti a nějakou rozhlednu má každá vesnice. Však peníze z EU to zaplatily :D A pak nemá být krize. :(

Stavitelxxx omluva za menší OT za Norsko chválím..úúžasná země jen po železniční stránce to nejhezčí už tam bohužel není..taťka tam jezdíval v první polovině 90.tejch let na Nohabky..nehorázně mu to závidím ty fotky kdy dvě nebo tři mašiny s nákladem jako krááva překonávají ty obrovská stoupání směrem na Lonsdall nebo za polární kruh...prostě i teď ač Nohabku znám jen z MSTS nebo z videí slyším to úúžasné dunění GM motoru do toho stoupání...škoda že už je mají jen soukromníci...ale letos se nehorázně těším na "dovolenou" v Makedonii kam za mašinkama s tímto motorem avšak úúplně jinou skříní mířím..to bude koncert!!!
A co se týče 321čky Držím palce a fandím další stavbě!!!

Dobrý deň prajem. Neviem, kam to napísať, tak to skúsim tu. Je to otázka asi hlavne pre pána Stavitelxx. Staviam trať na Slovensku v jednom simulátore a potreboval by som vedieť, či sú stanice v trati 321, hlavne stanice na Slovensku, stavané podľa skutočnosti, alebo sú tam odchylky. Teraz mám skôr na mysli počet koľají v stanici, rozmiestnenie a tak podobne. Čiže by som ich mohol použiť ako predlohu, keďže mi chýbajú nejaké podklady ako plániky stanic, videá z trate a podobne. Ide mi o úsek Štrba - Košice. Niektoré stanice mám, ale nejaké mi chýbajú. Veľmi by mi to pomohlo. Za odpoveď vopred pekne ďakujem.

Napiš mi co potřebuješ přes SZ, plánky se seženou to není problém.

Faldicek jo a ještě 2000 na tomhle vlaku duněla krááásná nohába Di3... :'( :'( :'( dneska takej humusnej talent...

Ahoj. 200let sem tu nebyl a koukám jak si už daleko!! Super Martine ,fakt super.. Krásná práce ,ať to staví dál ;) ..mějte se tu zatím a díky za trať!

Zdravim pánové,
měl by někdo z Vás zájem podílet se na grafickém zpracování obalu DVD Tratě 321?
Já na to nemám ani čas, ani talent, takže jestli je tu nějaký dobrovolník, napište mi SZ a tam to probereme podrobněji.
Děkuji

Zdravím, mám dvě otázky.
1. Kdy se plánuje aktualizace číslo 22.
2. Neplánuje se někdy do budoucna přistavět trať z Pardubic do Hradce Králové ? Je to relativně krátká vzdálenost (samozřejmě to dá práci) a myslím si, že by si hradecké nádraží zasloužilo být na této kvalitní mapce ;).
Předem díky za odpověď

Statix napsal:
......na této kvalitní mapce ;).
:D:D ty si dobrá mapka.
Vzhledem k tomu, že HK je v trati BP a Martin má jiné priority myslím, že to na téhle mapce asi neklapne.

Naposled editoval moderátor:

Otázka byla mířena na stavitele tratě.

A myslím, že dotaz je zoodpovězený víc než dobře, není proč se ptat samotného autora:)

Statix napsal:
Otázka byla mířena na stavitele tratě.

Ešte taká technická rada: Ak sa chceš niečo spýtať konkrétnej osoby, tak mu pošli radšej SZ - vyhneš sa tak blbým komentárom ... :cool:

Ale člověk se tu alespoň pobaví, je sranda číst blbé komentáře :D
Aktualizace 22 zatím nemá naplánované datum zveřejnění a do Hradce Králové určitě stavět nebudu, vůbec mě to tam neláká, byl by to pro mě zbytečně ztracený čas.

Když už jsme u aktualizace 22, určitě nejsem jediný koho by zajímalo co se na nás všechno chystá. :)

To Cael:
Na to je jednoduchá rada: "Dočkej času, jako husa klasu!" :P

Ahojky, chlapi nechte stavitele stavět a nerušte ho otázkami co kdy, kde, atd. nechte se překvapit. Dle toho co už udělal, to bude stát opět za krásné poježděníčko. Vydrž prťka a dočkáte se.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře