Otázka pro fíru

Zdravím, měl bych takovou otázku, spíš pro pamětníky, nebo někoho, kdo jezdí na historických vlacích. Jak dlouho trvá zatopit mašinku ČSD 310.0 do provozního stavu? Je taková situace, diesel dotáhne mašinku do stanice, tam se má zatopit a vyjet na trať, kdy by tedy byla schopna vyjet.
Předem díky. Dan

Dan J. napsal:
... taková situace, diesel dotáhne mašinku do stanice, tam se má zatopit a vyjet na trať, kdy by tedy byla schopna vyjet ...

To je veľmi nepravdepodobná situácia. Parnička sa musí rozhrievať pozvoľna. Po dvoch hodinách má zhruba taký tlak, že je schopná sama seba posunúť po depe, na traťovú službu je pripravená najskôr za 8 hodín. Keby sa rozohrievala rýchlejšie, došlo by vplyvom rozťažnosti materiálu k deštrukcii kotla.
Vymysli radšej niečo iného.
Napríklad na jazdy po Orave sa zakúrená kačena 310.4 dotiahla do Kralovian hektorom a až odtiaľ išla po "svojich", aj to len zopár málo km do Oravského Podzámku - ďalej nemohla kvôli zbrojeniu - 310-ky všeobecne vezú málo vody a málo uhlia ... :D

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, tak jo, tím líp. Prozradím tedy scénář.
Točí se film z první republiky a děj se odehrává v Židlochovicích, trať Hustopeče u Brna - Židlochovice, takže v prvním díle aktivity Rosnička T334 z dolního v Brně dotáhne smíšenou soupravu, osobák pro vlak v čele s 310 a nákladní vozy pro rozmístění do stanice Židlochovice, odvěsí mašinu s Os soupravou k nástupišti v Hustopečích a nákladní vozy odtáhne do Židlochovic, kde je rozšibuje po stanici do pozice k natáčení. No a ve 2 díle se pojede 310, kde se v Židlochovicích doveze kompars v dobových kostýmech, který vystoupí z vlaku, pak se sešibuje smíšená souprava pro zpáteční cestu, komparz nastoupí a jede se zpět, takže jen místo 310 ms, dám v prvním díle zatopenou a hotovo.

lukas matura napsal:
spíš v Hrušovanech u Brna, ne? :D :D
Hehehe, jasně, mně ty Hustopeče dneska nějak leží v hlavě, už X krát jsem děla opravy v poznámkách v sešitku při tvorbě...:D:D Ano ano, samozřejmě Hrušovany u Brna.

Dane,
Česká televize natočila pořad, který se myslím jmenoval "Než vyjede posázavský pacifik" a týkal se 434.2186 od verze kdy ji vytáhnou z depa až po dobu kdy čoudí a sama jede. http://www.stream.cz/uservideo/78835-nez-vyjede-posazavsky-pacifik

Co se týkáa vody, tak luženské páry pokud nemají dostatek vody tzn. 477.043 a 354.195 tak vozí vždy za lokomotivou jeden slušební vůz Da (477.043) a nějaké Zetko (354.195), kde jsou barely na vodu. Nebo je ještě jedna šance, že na předem smluveném místě čekají hasiči s cisternou typu CAS25.

Vrbam napsal:
Dane,
Česká televize natočila pořad, který se myslím jmenoval "Než vyjede posázavský pacifik" a týkal se 434.2186...
Ahoj, super námět, ale není zatím kde tuto aktivitu udělat, až bude trať, určitě ji udělám. Další průšvih je, že v MSTS mi barely ve voze nepomohou a hasící auto taky ne.:D Naštěstí Zbyněk maskuje zbrojení, kde se dá, na 321 je to marné, Martin zbrojení nemá. Další věc je, že ČSD 434.2 z TBP je absolutně nevyladěná, naštestí oprava je a mašinka je u Josky, ale stejně chlastá vodu i když stojí a to nějakým závratným tempem.:D:D Ale i to se dá zmáknout, hlavně chybí trať pro Posázavský Pacifik. Ale bude balík pro TBP, kde bude spousta jízd a hlavně i po lokálkách, kde se aktivity moc netvoří, proto ona jízda do Židlochovic. Jinak k trati Hrušovany - Židlochovice něco málo zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezni%C4%8Dn%C3%AD_tra%C5%A5_Hru%C5%A1ovany_u_Brna_-_%C5%BDidlochovice

Dan J. napsal:
Vrbam napsal:
Dane,
Česká televize natočila pořad, který se myslím jmenoval "Než vyjede posázavský pacifik" a týkal se 434.2186...
Ahoj, super námět, ale není zatím kde tuto aktivitu udělat, až bude trať, určitě ji udělám. Další průšvih je, že v MSTS mi barely ve voze nepomohou a hasící auto taky ne.:D Naštěstí Zbyněk maskuje zbrojení, kde se dá, na 321 je to marné, Martin zbrojení nemá. Další věc je, že ČSD 434.2 z TBP je absolutně nevyladěná, naštestí oprava je a mašinka je u Josky, ale stejně chlastá vodu i když stojí a to nějakým závratným tempem.:D:D Ale i to se dá zmáknout, hlavně chybí trať pro Posázavský Pacifik. Ale bude balík pro TBP, kde bude spousta jízd a hlavně i po lokálkách, kde se aktivity moc netvoří, proto ona jízda do Židlochovic. Jinak k trati Hrušovany - Židlochovice něco málo zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezni%C4%8Dn%C3%AD_tra%C5%A5_Hru%C5%A1ovany_u_Brna_-_%C5%BDidlochovice

To nebyl námět na aktivitu, ale odkaz na dokument co vše se musí kolem páry udělat.

Jinak američani měli udělané engy s větší zásobou nafty v podobě Dash9 + cisterna + Dash9, což taky jezdí. Nebo to bylo v Austrálii?! :-)

Vrbam napsal:
Jinak američani měli udělané engy s větší zásobou nafty v podobě Dash9 + cisterna + Dash9, což taky jezdí. Nebo to bylo v Austrálii?! :-)
Tak kdyby někdo vyladil, že by cisterna s vodou, která by po napojeni k mašině zvedla obsah vody, tak to by byl kauf, k nezaplacení, pro výborné spestření aktivity.

Tax napsal:
310-ky všeobecne vezú málo vody a málo uhlia ... :D
S 310.0 počítám vodu minimálně na 40km. Na takovou mašinku mi to nepřijde zas tak málo.

Naposled editoval moderátor:
Dobrý podvečer,
kde bych prosím sehnal jednotlivé normy zátěže pro lokomotivy? Nebo se to dá nějak vypočíst? Kdysi jsem ten dokument měl pro elektrickou i dieselovou trakci. Pro každou mašinu do 30ti promile, ale nemůžu jej najít.

Děkuji.

Neviem kde by sa dali zohnať, ale aj v ZCP sú stanované normy pre jednotlivé HDV osobnej a nákladnej prepravy z hľadiska traťových pomerov daného úseku trate.

Zdravím,
nemáte někdo možnost zvěčnit pult č.2 stroje řady 742, který je vybaven zařízením pro ovládání dveří osobních vozů Btax apod.? Jde mi jen o náhledy na umístění patřičných ovl.prvků na pultu a jejich popisky.

Předem děkuji za případné informace.

David

davca@iol.cz

Nafotit ti to můžu ale upozorňuju, že co 742 to originál. Ty přepínače už jsem viděl minimálně na dvou místech a pokaždý s jiným popisem :D

Dan J. napsal:
Zdravím, měl bych takovou otázku, spíš pro pamětníky, nebo někoho, kdo jezdí na historických vlacích. Jak dlouho trvá zatopit mašinku ČSD 310.0 do provozního stavu? Je taková situace, diesel dotáhne mašinku do stanice, tam se má zatopit a vyjet na trať, kdy by tedy byla schopna vyjet.
Předem díky. Dan

To záleží na více věcech.Když se zatápěla mašina po mytí,někdy se podařilo dostat na tlak za několik hodin,obvzláště když se podařilo připojit na zdroj páry,dřevo bylo suché a lok byla ještě vlažná.Když ale byla studená jak psí čumák,dřevo mokré a topeniště s kotlem se orosilo,tak ani za dva dny.U mazutek to bylo také potřebné připojit na zdroj páry,abych mohl zapálit hořáky,protože tam se dřevo na zatopení víceméně nepoužívalo.A ve stanici s mazutkou,když mne nechali dlouho čekat a já mněl zhaslé hořáky,tak výpravčí mne mněl alespoň 20-30min. před odjezdem upozornit,abych si rozehřál kotel a nejel ihned na plný hořák a neničil kotel.

Back
Nahoře