Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ono stejně, jízdní řády jsou navatované, a když pak tvořím aktivitu, staré časy sedí a nové se dají v pohodě stíhat taky.
Ahoj. Tak to tě trochu vyvedu z omylu, "navatované" je MSTS, když budeš dělat aktivity v OR, budou ti sedět i časy traffic ( v MSTS traffic absolutně nedodržuje povolenou rychlost, v OR ano) a jako hráč budeš hodně zabírat, i dle skutečnosti, když je sekyra 10 minut z Ostravy, tak si ji fíra veze až do Pardubek, kde opouštím vlak. :-) Navatované jízdní řády byly za ČSD, kde byla docela rezerva.

Pořád nevidím smysl v tom, po čem tady někteří volají, uměle navyšovat na starých úsecích rychlostní limity tak, aby se po nich dalo (v OR) jezdit novými soupravami dle nových grafikonů. Nějaké adekvátní staré služební pomůcky snad nejsou takový problém. Na najbrty a RegioJety je podle mě obecně vhodnější Martinova 321. Co si pamatuji, tak to Zbyněk nikdy nehnal do moderna a za "historické verze nádraží" se nestyděl, viz kdysi diskutovaná Choceň. A bylo to tak dobře.

Zdravím všechny. Mám problém se kterým nemůžu hnout. V úseku Zábřeh-Olomouc se mi nezobrazují staniční budovy v Lukavici, Moravičanech, Července a Štěpánově. Mohelnice a Olomouc jsou v pohodě. Po výjezdu z Olomouce na Prostějov jedu za městem po trávě, potom zmizí i tráva a jedu jen v bílé barvě. Zkoušel jsem různý nastavení (jde o moji aktivitu, ale rozhodně není první, takže už něco málo o tom vím) např. jiný počasí, nebo zrušit okolní provoz. Schválně jsem dal začátek trasy v OL takže problém (teď myslím tu jízdu v ničem) není závislý na době spuštění aktivity. Nakonec jsem přeinstaloval komplet všechno MSTS, trať BP - furt stejná písnička. Podotýkám, že na jiných úsecích této tratě (a tratí 310 a 321) nemám žádný problém. Nic mi nepadá, neseká se atd. Dělá mi to i v jiných aktivitách (ne mých)
nevíte kde je zakopanej pes?

Pro MSTS je jen jedno nastavení, viz obrázky v pokynech. Pokud to někdo nastaví jinak, děje se popisované výše. A samozřejmě slabý počítač může dělat to samé.

Nemá někdo podklady ke staré Tišnovce? Tedy úsek z Tišnova do rozvodny u Hradčan. Protože takto jen vařím z vody. Sice ve finále mi to vychází, koleje vedle rozvodny mám 270m od hlavní trati, jak jsem to u naměřil z map. Spíš by mne zajímaly sklony, jestli to nemám vůči hlavní trati výškově špatně. Právě bez těchto kolejí a šablony silniční sítě se nic dokončovat nedá.
Jinak dneškem mi už svítí téměř všechny budovy v Tišnově. Něco se podařilo lépe, něco je patlála patlála, ale lepší než nic. :D Opravit se dá textura vždy.
tisnovka1.JPG142tisnov1.JPG142tisnov2.JPG

Pro MSTS je jen jedno nastavení, viz obrázky v pokynech. Pokud to někdo nastaví jinak, děje se popisované výše. A samozřejmě slabý počítač může dělat to samé.
Msts mám nastaveno správně. Přesně podle pokynů. Jak jsem naznačil výše, jezdím po celé trati bez problému řadu měsíců a o dost náročnější aktivity. Jakmile ale zamířím na tento úsek děje se to co popisuji.

@Roumenis: A dává smysl, aby rychlostníky odpovídaly současnému stavu a nikoliv období, z něhož vycházela reálná předloha trati? Či na těchto úsecích zavádět nějaké rychlostníky virtuální, představující kompromis mezi stavem tehdejším a stavem současným? K čemu to jako bude? Aby tam malé děti mohly jezdit s RegioJetem nebo větší děti s najbrtem? :) Kdepak, žádný RegioJet, žádný najrbt, stará trať, staré soupravy, staré grafikony, poctivá a nezkažená železnice.
V pohodě, nemám s tím žádný problém:) Jenom jsem chtěl tak nějak vědět co a jak, nic víc:) Plně respektuji tvorbu a další kroky autora.

Msts mám nastaveno správně. Přesně podle pokynů. Jak jsem naznačil výše, jezdím po celé trati bez problému řadu měsíců a o dost náročnější aktivity. Jakmile ale zamířím na tento úsek děje se to co popisuji.
Ještě takový postřeh. Když otevřu "editor trati" vyskočí mi hláška: "Soubory vypsané v ,REF souboru nejsou v adresáři pro modely:" pak následují názvy objektů, které postrádám

Ještě takový postřeh. Když otevřu "editor trati" vyskočí mi hláška: "Soubory vypsané v ,REF souboru nejsou v adresáři pro modely:" pak následují názvy objektů, které postrádám
Pak si jedině objednat aktuální DVD a bude to komplet. Tam nikdy nic nechybělo, ani v žádné aktualizaci ke stažení. :D

Tak já si ho teda od Vás koupím znovu....
Ruším poplach a omlouvám se, za hysterický výlev v předešlém příspěvku.:rolleyes: S tou aktualizací jste to trefil. Znovu jsem aktualizoval verzi BP91 (která právě řeší budovy mezi Zábrem a Olmikem a spojuje Olmik s Prostějovem), no a ejhle. Už to šlape. ;) Díky za postřeh

Tak to mám radost, že se problém vyřešil. Aktualizace neřeší jen určitý úsek, ale dělají se opravy průběžně v celé trati. A pak se někomu může stát, že pojede vlakem, vjede do pole a zase najede na koleje. V případě, že by vynechal aktualizaci, kde se hýbalo s kolejemi. Například v BP92 úsek mezi Čáslaví a Kutnou Horou. Tam je ten oblouk před tím esíčkem hodně srovnaný a původní těleso trati bylo až desítky metrů vedle.

Starou Tišnovku směrem do Brna jsem spáchal podle letecké mapy. Sklony jsem vyřešil od oka. Tam to stejně nikdo nezná. Několik pohledů na mapách.cz, že tato trať je celkově výš, dokonce u přejezdu před rozvodnou je v pohledu "panorama" skloník 20 promile stoupání. Dál jsem to nechal na 10 promilích a koleje dotáhl z druhé strany kopce až do lomu v Čebíně. Tam to kdysi vedlo. Pak ještě doplním silnice a až teprve potom to tam mohu zastavět. Snad se dílo zadaří. Jen je škoda, že mi doma na Desítkách nejede ten Xpadder 5-2. Nechápu, protože mi to tam před reinstalací fungovalo. Manuálním mlácením do F ty kopečky tak pěkně nevyhladím. Když dám na F Turbo v Xpadder, tak to dělá záz

Poslední přípravné práce před zastavěním a zalesněním mezi Českou a Tišnovem. Celé nádraží Kuřim je na náspu, tak bylo nutné snížit terén. Do lomu u Čebína jsem zavedl koleje. Koleje jsem tam nějak vymyslel, protože na žádné mapě už neexistují. Jen si tam jen tak ze zvědavosti z Tišnova zajet. Jestli někdo má náčrtek kolejiště, klidně upravím. Také rozvodna u Hradčan se už trochu rýsuje.
182Kurim1.JPG182Kurim2.JPG182Kurim3.JPG182Kurim4.JPG182Cebin.JPG182rozvodna.JPG

Však je na fotkách vidět, že je vše při starém. :D Respektive zrovna v Kuřimi se hýbalo s manipulačními kolejemi, první obrázek dvě koleje zprava, výhybka u podjezdu. Ale to už jsem psal v minulosti. Protože tenkrát jsem to buď nesprávně změřil, nebo mi to lépe vycházelo na vícekolejové díly. Ale jakmile jsem postavil podjezd, bylo nutné tu vexli posunout, jak je to v reálu. Ale takové tajné. zapadlé kopřivové koleje snad nikdo v aktivitách nepoužívá. Tedy kromě Dana. :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře