Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Už znám příčinu, proč mi ve Skalicích padá MSTS. Prověřoval jsem pomocí nástroje v Totalcomanderu, jestli se někde v celé trati nevyskytuje nějaká kolej, kterou jsem v nové aktualizaci zrušil a nahradil novými. A bingo. Ve Skalicích asi někde na těch vlečkách zůstal nějaký pahyl z toho škaredého desítkového angličana ...slipend ... nemíním hledat, jak se jmenuje přesně. Tak jsem zkusil ve verzi BP9320 prohledat čtverec. Smazal jsem dokonce úplně všechny koleje i objekty. Ve w souboru zůstal jen tento jako jediný zapomenutý a přesto jsem jej nenašel. Je to takový malinký, jako kolej 0,3m, ale má několik databázových modrých sloupků i mimo kolej. Proto se špatně hledá, pokud ty sloupky jsou poškozené.
A nakonec jsem jej našel asi 100m pod zemí. Tak jsem jej v TSRE smazal. Tedy nejprve opravit databázi.
Nyní se v editoru MSTS sice do Skalice dostanu, ale jakmile kdekoli uložím databázový objekt, tak následuje pád. Takže ještě musím vyzkoušet jednu zálohu a to před tím, než jsem ve Skalicích pokládal koleje v TSRE. Pokud by to vyřešit nešlo, tak by se v tomto čtverci už nesmělo nic měnit. Je to jako rakovina.
poruchaSkalice.JPG

Kdepak Martine. Byla to opravdu past s pozůstatkem toho debilního angličana. Viz název ve world.
Ale vše dobře dopadlo. Naštěstí mne včera napadlo nahrát zálohu do počítače, kde mám ještě XP, abych se ujistil, že pád ve Skalicích nezpůsobují Desítky. Jinak bych asi byl v pr... :) Protože z toho začarovaného kruhu už nešlo jít ven. Asi byla chyba, že když to nešlo v MSTS, tak jsem koleje skládal v ORTS. A poté se to zasukovalo. Celý dnešní den jsem se s tím trápil a vždy následoval pád a napodruhé výbuch TDB souboru.
Takže verze před zásahem ORST, pak smazání toho kolejového dílu schovaném v hoře, poté MSTS a už šlo ve Skalicích normálně pokládat koleje.
Ještě jsem odmazal ten kolejový pahyl, který se vyskytoval pod povrchem někde mezi Prahou Kyje a Prahou Vysočany. Už by tedy všude mohlo být konečně čisto.
Takže práce mohou zítra pokračovat a aktualizace je zachráněna. :)

Už finišuji s posledními zapomenutými stanicemi a dokončeny Moravany a Kostěnice. Dal jsem ještě vyhledat v TCM a jako poslední bude odbočka Blatov. Původně jsem myslel, že ty výhybky A1tPnt5 budou alespoň na tu osmdesátku (dříve jsem je osazoval, kde je do odbočky 100), ale od pohledu to odpovídá tak šedesátce. Tak je vyměňuji za A1t870r. Tam, kde jsem je nechal jako 80 do odbočky. Tedy už zbývá jen ta odbočka Blatov.

Ale na druhou stranu, kdybych se vykašlal na přepracování všech zhlaví stanic, kde se jezdí 60 do odbočky, nikdy bych nepřišel na chybu ve Skalicích a po aktualizaci pařmeni, co jezdí stále v MSTS, by mi psali že u této stanice jim hra vždy spadne. A já bych nevěděl která bije a horko těžko bych hledal příčinu.
Takto jsem v MSTS vlastně proletěl všechny stanice všech tratí a je jistota, že už je vše v pořádku.

2010kostenice.JPG

Tankování jsem ti tam umístil, ale tam je to nyní úplně jinde. Já to tehdy skládal podle rozmazaných map. To by chtělo celé přepracovat. A modely hodně kontejnerů. Ne to skládat po jednom. :)
Díval jsem se na Třebovou, ale tam toho už moc nevejde. V tom čtverci je 1550 objektů Jedině, že by jsi celý terminál i s kontejnery vymodeloval jako jeden nebo dva modely. Sklony nemusíš, protože to budu muset vtěsnat mezi body, které již jsou postavené. Ale i tak to tam nemám správně postavené, protože jsem ty objezdy dělal jenom podle leteckých map. Asi by to tam chtělo víc přepracovat, tedy kdyby bylo podle čeho.

Ahoj.

No, já neměl odvahu chtít po Tobě to předělat podle současnosti, tak jsem si řekl jen o ten stojan na kusou kolej. Ono by ani nemělo moc smysl předělávat terminál do nového a současně nechat starou Uhřiněves.

Ta Třebová - máš pravdu. Sklonově je od Zádulky špatně a tím tam nic nevychází, tedy musel by se kompletně předělat celý prostor Zádulka/Třebovice - Vjezdové nádraží - Severní/jižní spojovací - směrové koleje - terminál MT - nádraží střed až do vjezdu do odjezdového.
To je šílená práce.
Nicméně pokud by se Ti do toho chtělo, tak data Ti seženu, tam není problém.

Zbyňku, moje skupinové modely kontajnerov nájdeš v trati ŽSR130. Voľajú sa "kontajner_40_12.s a daľšie varianty ( kontajner_40_32, kontajner_40_40). A v prípade záujmu môžem dodať daľšie verzie.

Petře, editovat tak hustě zastavěnou oblast + ty bloky lesů, to je dokonalé podhoubí, aby ti editor každou chvíli spadl. A to se také děje. Blbá odbočka Blatov. Také bloky lesů kolem. Krásně jsem vyřešil s novými výhybkami a dynamickými kolejemi odbočky do ranžíru. Je to tam ve sklonu, tak bylo nutné doladit koleje, aby plynule navazovaly. Tak šup s kamerou až ke styku dvou kolejnic. A v tom bum, vše zamrzne a konečná. Vše dělat znovu od začátku. :) Včera se mi to podobně seklo za Břeclaví, když jsem konečně začal osazovat vegetaci, kterou zničila ta třetí světová atomovým výbuchem. :) Tady jsem nechápal proč, ale také se to seklo a konec. Tak jsem počítač vypnul a raději si pustil nějaký film. Nervy máme jenom jedny. Tedy přepracovávat celý uzel Česká Třebová, do toho by šel jenom blázen (protože vždy je mnohem jednodušší stavět od začátku na holé louce) Ale ty nákladní koleje v rámci možností by se upravit daly. Ale bez videí a nějaké dokumentace nemožné. A tu jsem právě neměl.
Ale jinak, já se nebráním spojit staré a nové. Například mám Brno Horní Heršpice postaru a klidně jsem kolejově navázal nové Brno Dolní. Včera když jsem přepracovával Blatov, tak podle videa z roku 2009. které jsem si natočil, tak na Blatov přidali padesátkové vexle, aby šlo jezdit do ranžíru po nesprávné koleji. Tak jsem je tam také přidal. Může se to hodit. Jen sranda je s návěstidly. Tak jsem to trochu nakombinoval podle videa, kdy klasická předvěst je na konci peronu v Klánovicích.
Vždyť je to jenom hra a za ten čas, co jsem začal stavět do MSTS se polovina nádražích modernizovala a není v silách člověka, aby to udržoval aktuální a také nelze navázat nějaký úsek postaru, když je vše zbourané a už není co dokumentovat. To pak chce zatnout zuby a nějak to vymyslet, aby se spojilo staré a nové. A tak to celou dobu praktikuji.

Ahoj.
Mě se právě Zbyňku ta verze cca 2005 docela líbí. Prostě stará Libeň, připomenutí, jak vypadalo severní zhlaví Hlaváku, Ústí nad Orlicí, Celá trať z Vršovic do Tábora, kde dnes nezůstal kámen na kameni (včera večer jsem testoval v Táboře čerpací stanici, funguje).
Nicméně nejde náhodou nastavit rychlost čerpání? Při 50ti litrech za minutu od mačkání Téčka hodně bolí prst a to jsem potřeboval jenom 850 litrů :) Řekl bych, že klasická rychlost velkých drážních pump je něco tak 200 - 400 litrů za minutu.

Jo, takhle kdyby třeba vznikla zapevněná 2005 a k ní existovala aktualizovaná současná, to by bylo pochrochtáníčko :-)
K té Třebové --> jak jsem psal --> dovedu si představit, jak se v tom přehuštěném prostoru asi dělá, není to práce na odpoledne, ale na několik týdnů a přitom si myslím, že to zase moc lidí neocení...
Já bych Tě určitě pochválil, vznikla by třeba s Alcaponem nějaká aktivitka z Dřísů do Cetru na terminál a zpět, ale kdo si to reálně zajezdí?

Nicméně: seženu Ti redukované sklony všech úseků, postahuji videa z mašin taky od všech úseků a pošlu Ti přesný kolejový plán terminálu, ať máš o čem přemýšlet ;)
Petr

Dnes, koronanuda v práci, tak jsem začal dávat do finální podoby to, co jsem letos rozbil. Pár obrázků mezi Břeclaví a Rakvicemi. Škoda, že se nenudí nějaký koronamodelář, že by alespoň něco, do těchto přepracovaných i nových úseků.
Ale pokládat koleje je jednodušší. Když vysazuji lesy a často se používá ctrl-C a ctrl-V, to MSTS editor nemá rád. Asi desetkrát mi to zamrzlo.
2210breclav.JPG
2210ladna.JPG
2210podivin1.JPG2210rakvice.JPG

Tak a už jsem se naštval. Proti své vůli úplně tu poslední šedesátku v BP ve Skalicích nad Svitavou jsem začal dělat v editoru TSRE. Protože v MSTS to okamžitě spadne a nevím proč. Žádné chybové hlášení.
Já v tomto editoru koleje pokládat neumím. Pokaždé si koleje víc potrhám než položím. :)
Ale co mi zbývá.
Vyhážu trojkové vexle a přilehlé koleje a začnu sázet koleje nové. A nejprve to šlo. Výhybka 4_7, pak následuje 10m a 0,3 rovný díl, pak trojková krátká výhybka vlevo, k propojce na Boskovickou kolej. Na jeden konec End4_7 a na pokračující k protilehlé výhybce je definovaná dynamická kolej, aby to přesně vyšlo. Tu jsem zvládl. Nastavená je přesně podle hodnot, ale tím jsem skončil. Další koleje mi prostě nejdou připnout ani po restartu editoru. Ale když si ty koleje dám na trávník, tak se mi normálně spojí.
Co dělám, špatně, že se mi koleje nechtějí na žádný konec na fotce připnout? Zkusil jsem na jiný konec nádraží ve šturcu a tam se mi kolej krásně připne. Tak to už vůbec nechápu. Nesnáším tento editor. :) Poraďte někdo.
Zobrazit přílohu 26815
Zdravím,
Predpokladám že ste skúšal pripnúť koľaje v TSRE editore,ak áno tak TSRE je trocha záludné,ako vidím máte tam násyp,čiže keď chcete pripnúť novú koľaj tak ona sa Vám ,,nepripne" ale bude položená,čiže bude pod násypom a treba ju dvihnúť do danej výšku a takto pripnúť. Mne to tiež robilo vrásky na čele ale už som si akosi zvykol,keďže ja v MSTS editore neviem pracovať a popravde ani nechcem. :D Snáď som pomohol a prajem Vám veľa kilometrov bez pádov. :)

V tom žltom rámčeku po kliknutí na koľaj dole vidíte kolónku pre nastavenie promile,a tá spodná je citlivosť pri dvíhaní koľaje(v anj ,,step"), deafultne je nastavená na 25 ale ja osobne ak chcem dopasovať koľaje dávam 0.1,a funguje to fajn. :)IMG_20201023_031752.jpg

Kdepak, jak se dělají sklony vím, ale nevím jak přeskládat již položené koleje, aby se připnuly.
Stejně, pokládat koleje ve Skalicích, jak jsem dával fotky výše, byla slepá ulička. Editor pak v MSTS vždy po pokusu o save padal. Až jsem se vrátil zpět, před tento zásah a vše osadil v MSTS, tak už vše OK.
Navíc, editor TSRE je pěkně záludný. Občas objevím nějaký poletující objekt asi kilometr nad zemí. Včera jsem skoro až na Měsíci naháněl jeden strom a nešel vůbec označit. Pak jsem u Rakvic našel osazenou klasickou předvěst a vůbec netuším, kde se tam vzala. Asi tam odskočila z lokálky Zaječí - Hodonín. To TSRE umí bravurně a běda, pokud takové návěstidlo musí být nalinkováno. Odskočí třeba dvacet kilometrů daleko a schová se ještě do nějakého depa, jako se mi to stalo nedávno v Hrušovanech. A pak z tohoto důvodu nejde spustit ani editor aktivit, ani hra. Zlatý MSTS editor.
Tedy proto primárně stavím v MSTS, ale například objekty, které je potřeba zarovnat s kolejemi, ty jsou lepší osadit v TSRE. Jenomže jemný pohyb s objekty v TSRE i přes ctrl je katastrofa, po jak velkých skocích to krokuje. MSTS přes end to umí mnohem jemněji.
A poslední věc. Pokud v MSTS přenesu nějaký objekt nebo skupinu do jiného čtverce, tak se uloží v novém čtverci. Ale pokud to samé udělám v OR, tak ten objekt zůstane uložený v původním čtverci, ale jeho pozice bude třeba 5 km daleko. A pak jsem se divil, že některé mosty či nádraží ve hře nevidím.

Zdravím,chápem Vaše rozhorčenie nad TSRE ,tiež mi sem tam levitujú objekty. K tomu posúvaniu budov ,dáva to po veľkých skokoch lebo pri posuve objektov berie hodnotu nastavenú pre posúvanie koľají.
Čiže ak máte na koľaji ten ,,step" na hodnote 5,10,25 atd vtedy Vám bude skákať po veľkých krokoch,ja to robím tak(ikeď miestami už neochotne) že si označím hocijakú koľaj a zmen8m ,,step" napríklad na 0.9 - 0.1 a pomaličky si to posúvam.
:)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře