Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zkusím prohledat staré disky. Když jsem pořádal jízdu s M286.1032 do Hevlína a Jemnice tak na stanovišti kamera byla...

Zbyněk Šemora: Opět pár obrázků z víkendových prací. Trať ze Znojma do Okříšek je asi hodně zapomenutá, když na Youtube není žádné video.
Ale i tak. Znojmo, Citonice a Olbramkostel. Namalované oblouky na texturách jsou opět často totálně mimo realitu, tak bylo nutné je trochu narovnat.

Lepší něco, než nic: Alespoň Okříšky - Vesce od kraje Vysočina

Já neudělal fotku Šumné? :) Nevadí. Aktuální je Grešlové Mýto:
Ale jinak se to všude bortí. Opravoval jsem úsek Třebovice - Rudoltice, kde zmizela návěstidla a rychlostníky, nyní znovu chybělo kus databáze nad kolejemi u Brno Židenice, ale zase kousek vedle, TSRE5 našel zase spoustu chyb v místech, kde se nic needitovalo. No kdo by tohle dal. Chce to víc pochůzkářů, nestíhám vše kontrolovat. :)
GresloveMyto.JPG

Trochu zakroucená stanice Jaroměřice nad Rokytnou. Ale šlo to. Okříšky se už blíží. :) Netuším, jestli se mi bude chtít, ale asi bude muset. Ještě propojím Hrušovany a Střelice. A pak převedu dynamické koleje na klasické.
Ale nelíbí se mi, že všechny takto převedené koleje se zapisují do Shapes. Pak tuto složku otevřít a přerolovat několik tisíc modelů kolejí není moc praktické. Ale mohlo by se to pak dávkově přepsat do jiné složky.
Například by se v adresáři trati vytvořila složka DynaTrax, tam by se všechny tyto koleje přesunuly, jen by se musely přepsat zápisy ve všech world, například:
FileName ( "..\\..\\routes\\Breclav - Praha\\shapes\\DynaTrax-9231.s" )
na
FileName ( "..\\..\\routes\\Breclav - Praha\\DynaTrax\\DynaTrax-9231.s" )
A musí to fungovat.
Neví někdo jakým nástrojem to pak dávkově přepsat?
Tedy přesněji změnit vše co obsahuje
..\\..\\routes\\Breclav - Praha\\shapes\\
Protože nejde jen o rolování, ale i otevření samotné složky Shapes je pro počítač na přemýšlení, než ji otevře.
Ještě obrázek z Jaroměřice. Na terén nekoukat, ale jsem rád, že jsem zahrabaný, protože před Okříškami je terénní schodek ještě dvakrát vyšší. Pak bude nutné to všude přegenerovat a schodky zahladit.
JaromericeNR.JPG

Na přepsání v jednom souboru stačí klidně Word a "Najít a nahradit". Ale otvírat tam desítky souborů je pakárna.

Po pokládce kolejí vyměňuji kreslené textury za fototextury.
No nevypadá to z výšky nádherně? Mám i sto chutí to tak nechat natrvalo. Stejně než vše doskládám, to bude ještě na dlouho. Jen zelená louka bez textur, to vypadá příšerně. Takže takto to bude až do Brna a Znojma. Ještě chci propojit koleje přes ty Mor Bránice. Ať je to komplet. Ale zkusím rovnou pokládat koleje do fototextur, protože změnit je je hodně pracné a zdlouhavé.
Tedy pár fotek někde mezi Luka nad Jihlavou a Okříškami.
Luka.JPG

luka1.JPG
Okrisky.JPG
okrisky1.JPG

Opět konečná. Nejdou mi načíst další mapy. Myslel jsem, že jsem mimo nějaké povolené pole, ale nejdou mi načíst mapy ani tam kde dopoledne šly. Nepřekročil jsem nějaký limit? Nemá někdo zkušenosti?
To je na houby.
porucha.JPG

Nyní to začíná být napínavé. Icik mi nedávno převedl všechny čtverce na parametr, kde se nemá zobrazovat trolej zápisem do všech kolejí ve world, ale byla to taková medvědí služba, protože mi to vyřadilo SW Dynatrack, abych mohl převést dynamické koleje na klasické v těchto čtvercích a dalo se s nimi dál pracovat. Ale díky této chybě se mi podařilo Dynatrack spustit. Pokud je čisto, tak se SW Dynatrack nenačte. Dal jsem tam tedy zpět jeden w soubor převedený od Icika a ejhle. Dynatrack po nějaké minutě vyhodil chybu a po odklikání už byly připravené všechny ostatní čtverce. A současně už z celé BP zbyly tří čtverce, kde nemám dynamiky převedené. Jenomže v Shapes jich je moc tisíc. Proto nikdo nemá nápad, jak dávkově všechny tyto bývalé DK přepsat do jiné složky?

Včera jsem si dogeneroval ještě Střelice - Hrušovany a pokládám koleje. Ať je to komplet. Fototextury nešly, tak jsem musel nahrát klasické kreslené mapy. Ale jinak v práci mám starší PC 32bitový na WinXP a editor MSTS krásně plynule funguje i na fototexturách. Tedy by neměl být problém. Ale kopírovat aktualizaci, to je na pěkně dlouho. Z počítače na druhý po síti se to kopíruje už hodinu a půl. A to jsem tam zatím nepřidal těch 9 giga fototextur do Terrtex. :) Bude to ještě zajímavé. Proto z těch krásných fototextur mám tak nějak obavy. Uvidíme.

Zbyňku, přidělalo by Ti hodně práce protáhnout ten "ocásek" v Jihlavě směrem na Jihlavu město aspoň o půl kilometru? Pokud ano, tak jsem nic nenapsal. Nechci zdržovat.

Tak už načítání leteckých map funguje. Asi je nějaký denní limit, protože jsem to načetl ze Znojma do Okříšek, něco u Střelic a už to zase nefunguje. Tedy pokračování jiný den.
Tady je pár obrázků a jinak vítejte v zemi krále Miroslava. Respektive stanice Miroslav. :)

Miroslav.JPG
Znojmo3.JPGstrelice.JPG

Jinak ta složka Terrtex má nyní 9 giga. To je moc. Prý ty textury ace jdou komprimovat na únosnou velikost, dočetl jsem se na TSRE5 foru. (anglickém) Tedy pokud chcete aktualizaci, tak poraďte. prý to jde nějak dávkově převést.
Poraďte.
textury.JPG
přidělalo by Ti hodně práce
Fakt nejsou lidi. Ani nechtěj vědět, co jsem musel řešit mimo nové tvorby za anomálie. Možná za pár let se k tomu dostanu. Až dokončím 240 a přilehlé rozpracované. :)

Nahrazuji * .ace za * .dds
Děkuji, vyzkouším. MSTS to sice asi nerozpozná, ale to by nevadilo. Pro pracovní účely bych ponechal ace. A pro MSTS nostalgiky bych tyto textury v ace nakopíroval třeba na ulozto. Mě vyděsilo to, že by se celý instalační balík nevešel na 16 gigovou flešku. A až bude na těchto trasách vše zastavěné a osázené objekty, je možné, že ty fototextury nechám jenom na vzdáleném pozadí. Ale to bude ještě na dlouho. Jedná se o celé úseky Havlíčkův Brod - Jihlava - Brno, Okříšky - Znojmo a Střelice - Hrušovany. Oslavany řešit nebudu. Možná někdy z nudy. Dřív jsem k této trati často jezdíval na kole. Pamatuji si, jak mezi Střelicemi a Moravskými Bránicemi jezdily ještě parní vlaky čtyřkolák se štokrem. Vlakem jsem tudy nikdy nejel, ale jako mladík jsem tam jezdíval na kole filmovat.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře