Jen zavřeš kohuty a rozpojíš hadice
Já to tak dřív dělal a nechápu proč mi to nyní nešlo. Chtěl jsem vyzkoušet ten tvůj Šatov, ale vstup do trati mám ze Znojma jen na Břeclav, tak jsem chtěl odpojit lokomotivu a objet soupravu. Klikám klikám a nic. OR1.4. Ani nešly označit vozy, abych ty hadice mohl rozpojit a zavřít kohouty. Nebyl čas to řešit.
Narozdíl od MSTS ti totiž mohou ujet
Tak to abych si dal bacha, protože mě všechny vozy se rozjedou i na tom nejmenším spádu.
Vy jste uměl pro prezentaci pomocí pár dlouhých, ukázkových aktivit předvést svou trať úplně suprově.
To vzniklo i z hecu. Mě tady kolegové přesvědčovali, že moje tratě jsou moc dlouhé a aktivity tam už nemusí fungovat. A také jsem potřeboval vyzkoušet jízdy všelijak cik cak, viz Topírna noc. Měl jsem obavy, že se mi to někde zacyklí, ale ono to fungovalo. Ale opravdu, nejprve se musím naučit jezdit v Openrails.

Jinak nemá smysl dělat aktivitu. Poslední aktivitu jsem dělal, když jsem propojil Zábřeh přes Hanušovice do Týniště. Tady jsem chtěl zase vyzkoušet posuny ve stanicích na jednokolejkách, aby se nejezdilo na barvu, ale na bílou a také to funguje.
Bude to chtít opravdu další nápady a chutě. Topírnu noc bych mohl nějak obnovit s tím, že by se druhá část jela jinak. Vlastně ne. Tenkrát nebyl postavený nymburský ranžír a ten je důvod neobnovení této aktivity. Ten první náklad z Vysočan má jen do Nymburka nákladního nádraží a pak náklad do Prahy se z Nymburka jezdilo tak, že se jelo z nákladního nádraží až do Záboří přes Kolín, tam se objede souprava a veze někam do Malešic. Ale kolikrát se to zamykalo v Běchovicích. Právě tohle chce čas a u této aktivity naplno využít nymburský ranžír. Tenkrát nebyl z jednoduchého důvodu. Bál jsem se do toho jít. A kdyby ne, tak bych to asi odfláknul (neměl jsem tolik zkušeností a menší výběr kolejiva než nyní)