Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Trochu jsem vylepšil Břeclav přednádraží a doplnil hrb a podle fotek zjistil, že tam je do půlky hrbu TV. Trolej bude vidět až ve hře. Sem tam jsem to tam i nechal zarůst. a vyměnil některé baráky. Zase to tam vypadá trochu lépe.
(zapomněl jsem si doma soubor TD, tedy jsem nemohl pokračovat v Mělníku)

1601BreclavHrb1.JPG
1601BreclavHrb2.JPG
.

Já si to koupil, tudíž je to můj majetek a můžu s tím nakládat jak je libo
Víš, Pastrňáku, ty jsi ta DVD tenkrát ukradl. Poslal jsi mi potvrzení o provedené platbě, kterou jsi pak obratem zrušil. Však od té doby jen na žádné potvrzení o platbě nereaguji. Spoléhal jsem ještě tenkrát na serióznost druhé strany.
Jinak kdyby jsi tady nezačal psát jako přes kopírák to samé jako v minulosti, tak bych tvou identitu jen tak neodhalil.

Nemyslím si, že bych měl zpackaný život! Právě naopak ;) Jen mě udivuje, jak někteří lidé dokážou kvůli 500 Kč žebrat, ale u p. Šemory je to letitý problém. Postahuje kde co na netu... jebne to na DVD/flashdisk přidá k tomu svojí věčně nedokončenou trať a tradá... pošli mi 500 Kč, protože u mě máš vše na "zlatém podnose" :D
Zdravím,
zařekl jsem se, že na stupidní reakce nebudu odpovídat, ale tohle mi fakt nedá nereagovat.
Jestli někdo není schopen vidět, kolik toho do trati BP a Trainsetu udělal Zbyněk Š. Tak mu není pomoci. Pokud by na tom chtěl vydělávat a živit se tím, tak by dávno mezi námi nebyl ............

Zdravím
a cituji z pravidel pro užívání tohoto fóra :

"4) Pokud se diskuze v konkrétním vlákně výrazně odchýlí od tématu, bude tato část přesunuta jinam, v případě, že diskuze přeroste v osobní napadání, poputuje přímo do Odpadu."

Prosím admina, aby konal a děkuji předem.

Když už jsem načal tu Břeclav, tak jde dotrolejováno (doplnil jsem sloupy a brány TV) a odtrolejováno, kde drát nemá být. Přednádraží jsem vyřešil podobně jako Nymburk, aby dráty nekončily ve vzduchu. Jinak mapy jsou už po modernizaci a mnohá zhlaví jsou trochu jinak, mnohé koleje už neexistují, tak to byla trochu improvizace. Tentokrát fotky ze hry Tohle bylo mé první nádraží i když se později přepracovávalo, tak stále to bylo MSTS, kde jsem byl už nadoraz s počtem objektů. Nyní už nejsou tolik svázané ruce.
1701Breclav1.JPG
1701Breclav2.JPG
1701Breclav3.JPG
1701Breclav4.JPG
1701Breclav5.JPG

Vážený! Když neumíte číst nebo se Vám to nechce číst všechno, tak si prosím nevybírejte jen to, co se Vám hodí ;) A já myslel, že Bob57_cz už natáhl bačkory :D
Nevím, co jsem nepřečetl, ale těší mě poučení o tom, že neumím číst. Vyjádření o Bobovi je rovněž za hranou pravidel fóra.
Ale podle reakce to vypadá na docela slušný zásah.

Dokud mám v práci zimní provoz, tak po chvilkách pokládám koleje. Už jsem ve Štětí. Ale opravdu i zde jsou delší oblouky hrozné šišojdy a místy jsem úplně mimo koleje na textuře. Za Liběchovem je úplný extrém. Já tam mám správně poloměr 500m, ale podle obrázku bych tam musel dát nějaký poloměr lokálkový kolem 200m. :) Ale já už jsem zvyklý z jihlavských tratí, tam jsem maskoval skoro každý oblouk. Štětí nádraží už byl trochu masakr, ale vydynamikoval jsem to.
1801Libechov1.JPG
1801Libechov2.JPG
1801Libechov3.JPG
1801Steti.JPG

Každý den postup o jednu až dvě stanice. :) A už začaly dlouhé oblouky a na druhém obrázku jsem zatím nejvíc mimo. Správně tam má být poloměr 390, já to mám z R375 a podle textury bych to musel ohnout na R200, což je hloupost.
Tedy Hoštka a započaté Polepy. Jinak tady trať jde nonstop 5 promile nahoru a vyjel jsem opět nad vygenerovaný terén. Tedy jej budu v některých čtvercích muset přegenerovat do jiné výšky a pak pilníkem zarovnat schody v terénu. Jako jsem to musel dělat na jihlavských tratích. Rapotice jsem měl po osazení kolejí také na vysokém náspu. :) A před Polepy trať zase padá dolů k Labi, tak dál u Litoměřic se to možná výškově srovná. Uvidím. Zkrátka s vygenerovaným terénem nemá žádný stavitel ještě vyhráno.
1901Hostka.JPG
1901Oblouk375.JPG
1901Polepy.JPG

Vždyť o tom píši, že ty fotomapy jsou natažené a smrštěné, tedy deformované a neodpovídají kilometráže ani poloměry a jsou nutné velké korekce. Ale i tak je to fajn, že například vidím, kam mám osadit domeček, či návěstidlo, mám tam namalované řeky i polní cesty. A širá pole nemají chybu. Zkrátka výhody převažují nad nevýhodami.

Zbyňku, jsi si jistý tím, že až před Polepy to začne padat dolů? Trať od Liběchova přes Štětí stoupá, kousek před Hoštkou je vrcholový bod a už odtud to pořád padá z kopce přes Polepy až ke Křešicím.

Zbyňku, jsi si jistý tím
Už jsem se vyděsil, že zase mají chybu ve výkresech, jako jsem kdysi objevil na táborské trati. Zlom mám hned za obloukem v km 389,481 v místech jak píšeš. Mikulda má vrchol na rovince o kousek dál. Ale tam už to padá 5 promile dolů. Už jsem se lekl, že to mám špatně a budu pokládat koleje až k Litoměřicím znovu.
Ale horší chyba je, tedy ne chyba, ale Mates dělal pečlivě modely i s perony. Tam kde je rovinka, je to paráda, ale zrovna Hoštka, Karlos tam udělal trochu přehnaný oblouk u peronů, ale podle plánů je tam poloměr 1000r, ale až za perony, respektive, ty jdou maximálně do přechodnice. Dobře mi tak, měl jsem tady stavět když byl Mates ještě aktivní. :) Ale to jsem zase neuměl v TSRE5 a ve vygenerovaném terénu.
Tedy pár fotek. Nejprve vrchol stoupání, snad se to podle okolí identifikuje.
2001vrchol trati.JPG
A pak jsem raději začal osazovat existující modely, abych i v budoucnu měl nějaké šablony a koleje, pokud to půjde přizpůsobil.
Nejhorší asi bude Ústí nad Labem. Ale Mates tam má několik variant, tak snad nějaká bude lícovat a moc se nerozejdu s kolejištěm na textuře. Ale tam to i tak bude masakr. Deformovaná mapa a do toho všelijak zakroucené kolejiště. Ale lanovka celkem i sedí. :)
2001Libechov.JPG2001Steti.JPG
Tady je řešení, celý model utopit, aby perony nebyly vidět.
2001Hostka.JPGLitomerice_sablona.JPG2001UstinL.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře