Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Přeji všem veselé vánoce a krásný štědrý den.
Po ránu jsem ještě modeloval, abych neměl přes vánoce nějaké restíky.

Když už jsem v oblasti obce Niederwartha vymodeloval mosty, tak ještě dokončit baráky rozvodny.
A ještě že se tady chlubím s obrázky :) . Jako vždycky, až teď vidím, že na výšku nelícuje textura na hlavní a čtvercové budově. Já upravoval texturu, protože jsem potřeboval 8 oken vedle sebe a mezi ně nasázet ty "komíny" a asi jsem pohnul i s výškou. Ty menší baráky jsou naměřené podle leteckých map. Mají stejnou fasádu, tak jsem použil i texturu hlavní budovy.
Na té velké budově je nějaký nápis. Nevím jaký. Třeba někdo ví a pošle texturu s alfou a rád ji přidám. Tam stejně má být i nějaká hráz, ale není fotodokumentace.

Ale i tak si myslím, když jsem položil koleje zrušené vlečky, že plocha pod celou rozvodnou bude asi výš. Protože tam vychází 40promile klesání. Tedy to ještě není finál.
Jinak ten silniční nadjezd v dáli, to je jenom provizorium, také tam bude model na míru.
2412rozvodna1.JPG
2412rozvodna2.JPG

Děkuji za název. Jenom jsem zapomněl, jak udělám ve photoshopu průhledné pozadí.
Jenom si vzpomínám, že Elements neumí export do tga, tak jsem jej minule musel udělat převodníkem Convertio.

Ale jak přebarvit tu bílou na transparentní?

Nebo se musí od začátku vytvořit nový projekt na transparentní pozadí a do něj vkládat obrázky? To by se mi nechtělo, protože tento mám z mnoha vrstev všelijak nakombinovaný, protože tu elektrárnu mi nikdo nenafotil :) a šel vyhledat jen jediný pohled ze silnice na streetview. Sice tady je dost fotek, ale všechny v nepoužitelném rozlišení.
textura.jpg

vyrobím tú alfu
Ahoj, díky. Mě šlo jen o to, jak udělat průhledné pozadí dodatečně. Možná jsem dřív věděl, ale nyní vůbec nevím jak. Potřebuji jen radu a "nakopnout" :) . Jinak nápis s alfou jsem si vyrobil, viz obrázky, ale zbytečně na nové textuře, která je dál z 95% prázdná.

Potřebuji jen radu
A nakonec jsem to vyřešil nenásilně. Původní texturu jsem načetl jako bmp a vložil do transparentní textury s nápisem a znovu jako s alfou vyexportoval v psd přes tga do ace. A ani to nebolelo, nic se nemuselo upravovat.
Ještě jsem doplnil vrata u vlečky a tím musel trochu přemapovat na této straně texturu. Ale je zajímavé, že v editoru mám v opakování textury bílý svislý pruh, v gmax to mám souvislé. viz fotka. Snad ve hře to bude plynule navázané. S opakováním se počítalo a textury mám v těchto případech pokryté od 0 do1.
Také jsem přemapoval potrubí, protože z dálky opticky vypadalo jako čtveraté. A doplnil po 100m držáky. Samozřejmě ty roury mají být zaústěné do baráku, ale to už se mi řešit nechtělo. Stejně se tudy každý mihne stovkou.

Jinak koukám, že vánoční svátky trávím s gmaxem, photoshopem a editorem tratí v Niedererwatha. :) Ale co jiného, když pohádky v televizi nebaví a na kole se venku jezdit moc nedá. :)
2612Niederwartha.jpg

Dnes jsem udělal další silniční nadjezd v pořadí. V gmax jsem si naskládal silniční díly a pak to šlo celkem rychle ohnout. Tedy jednalo se jen o ten ostrý díl Road 22. Protože mosty na poloměr 250r10d už mám vymodelované. Tak jsem to jen poslepoval dohromady. Další nadjezd je rovný, ale pak bude nejhorší zastávka Dresden Kemnizt, kde součástí peronů budou i dva nadjezdy, protože jsou součástí peronu. Respektive ten menší.
2712mostC.JPG
2712mostC1.JPG

A nakonec jsem to vyřešil nenásilně. Původní texturu jsem načetl jako bmp a vložil do transparentní textury s nápisem a znovu jako s alfou vyexportoval v psd přes tga do ace. A ani to nebolelo, nic se nemuselo upravovat.
Ještě jsem doplnil vrata u vlečky a tím musel trochu přemapovat na této straně texturu. Ale je zajímavé, že v editoru mám v opakování textury bílý svislý pruh, v gmax to mám souvislé. viz fotka. Snad ve hře to bude plynule navázané. S opakováním se počítalo a textury mám v těchto případech pokryté od 0 do1.
Také jsem přemapoval potrubí, protože z dálky opticky vypadalo jako čtveraté. A doplnil po 100m držáky. Samozřejmě ty roury mají být zaústěné do baráku, ale to už se mi řešit nechtělo. Stejně se tudy každý mihne stovkou.

Jinak koukám, že vánoční svátky trávím s gmaxem, photoshopem a editorem tratí v Niedererwatha. :) Ale co jiného, když pohádky v televizi nebaví a na kole se venku jezdit moc nedá. :)
Zobrazit přílohu 41019
To by ještě scházelo - řešit to násilím....... ;)

No, ale musím přiznat, že na horách v Drážďanech bude trať z německých úseků asi nejzajímavější (tedy kromě Bad Schandau - Pirna) . Konečně trochu vysoké zářezy. Vyladil jsem terén jak by to mělo vypadat, jemně zarovnal přechody ke kolejím..... a už se to začíná rýsovat, ale bude potřeba ještě hodně modelování. Další nadjezdy a ještě nikde nemám perony, tedy kromě Friedrichstadt. A také další opěrné zdi. Jak bude nálada. Jestli TV program bude stát za nic jako doposud (pohádky už opravdu nemusím), tak letos ještě něco vymodeluji.
Placatých baráků si nevšímat, to vše přijde brzy zastavět. Plochy mám už pro ně srovnané. A až bude ještě nasázená vegetace, bude to tady dokonalé. Aby se tady zase někdo nepohoršoval nad pracovními fotkami. :)
3012Cossebaude.JPG
3012Kemnitz1.JPG
3012Kemnitz2.JPG

A nyní si zopakovávám školení od Mikuldy, jak v gmax vyrobit cokoli do oblouku.
Perony Niederwartha mám jako jeden objekt 40m roviny a pak to jde do poloměru 1500m. Na obrázku to pěkně lícuje, ale musel jsem celý model posunout asi o 15m. Netuším, kde je chyba. Pivot modelu jsem si udělal na konci rovinky Jak končí ten beton. A modře ohraničené pole je kolej R1500. Ale nic se neděje, když tak ten kus rovinky nadstavím. Ale zase na konci oblouku bych měl těch 10m ubrat. To je zajímavé. V Gmax mám načtenou tu obloukovou kolej a peron tam mám krásně vystředěný. Možná to bude i tím, že pivot modelu je uprostřed mezi kolejemi. Hlavně že to lícuje, šlo mi jen o ten oblouk.
3112Niederwartha.JPG
3112Niederwartha1.JPG

Ještě se pochlubím s dalším peronem. Součástí je podchod a štěrkový podklad pod většinu stanice i s dírou pro podchod. Jen ještě nemám vydlabanou díru v terénu. Ale chtělo by to nějakou lepší trávu. ne tak vysokou, ale hustější. Vše zatím bez doplňků, protože ještě nemám napsané cedulky. To bude až v příštím roce. Letos už na vše kašlu. Nevymodeluji ani patník. :)
3112Cossebaude.jpg

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Po snídani jsem si napsal zbývající cedulky. Krásně mi to vyšlo, zbyla mi jen jedna volná pozice. Přidané jsou posledních 5 a jedna nad Königstein. V Německu už žádnou jinou potřebovat nebudu. Podle nálady si budu postupně modelovat další nástupiště a mosty. Ještě je tady na tom krátkém úseku moc práce.

Tajně jsem doufal, že mi nějaké zásadní objekty nafotí někdo z Německa, kdo bydlí poblíž. Asi už tuto hru většina nesleduje. Přece jen byla vydaná před 24 lety. Stejně si myslím, že bez nás Čechů i Slováků by upadla dávno v zapomnění. Nejprve ji oživil Džordž MSTS Binem a v současnosti parta kolem Icika, kdy jste dali hře úplně nový nádech. Ale za ten čas se hodně obměnil lokomotivní a vozový park a je velká škoda, že už nikdo nemodeluje. Ale i tak každý tvůrce tvoří jen to, co jej naplňuje a tedy po nikom nemůžeme chtít, aby vymodeloval cokoli na přání. A to samé platí o stavění tratí. Přeji všem šťastnej a veselej. :)
popisky.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře