Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

To už jsem psal snad všem stavitelům tratí. :-) Vždy mi bylo odepsáno, že nnesedí model nebo co, už přesně nevím.

Ono by nebylo špatné udělat nové točny, a udělat je animované :)
Ono by toho hodně opravdu "nebylo špatné" :D Jenomže bohužel nejsou lidi. I když ty točny mne bolí nejméně. Protože co točna, to originál a nejsou lidi na vymodelování, tak ve všech lokodepech jen improvizuji. :D

Hlavně by to ještě chtělo doělat na Masaryčce odjezdová návěstidla, při tvorbě aktivit je to boj. :-)

Tak ať stavím cestu z Vysočan do Libně, kamkoliv, vždy na tomto návěstidle stůj a vzpoměl jsem si, že jsem to kdysi hlásíl, když jsem dělal Pražský okruh pro MSTS. V OpenRails to projedu přes tab, ale po chvilce mi skočí záchranná brzda, i když jsem dal dle rady do řádku MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake nulu, tím jsem se dostal do pattové situace.

Na stejnou kolej a revers směr Vysočany od Masaryčky taky stůj a z líbně do Vysočan už nepomůže ani tabulátor.
Masaryčka-liben.jpg

Tak a když jsme v tom Nymburku, tak dva peróny, kde traffic otevírá opačně dveře:
Nymburk.jpgNymburk2.jpg
Jinde zatím otevírá správně a ještě Vršovice:
Vršovice.jpg

Někde v těchto místech skočí z ničeho níc do rychlosti 90 km/h 40, bez upozornění Vysočany směr Odb Skály., jezdím dle tachometru a návěstí, nouzovku jsem dle rad zrušil, ale přesto, u jiných loko to může dělat bordel :-)
40 vysoč-odb_skaly.jpg

Ahoj Dane. Dveře jsem zatím neřešil, ale celé dopoledne až do teď jsem řešil ta návěstidla v Libni na základě tří testovacích aktivit. Všude stůj, tak jsem všechna vjezdová návěstidla smazal, uložil, osadil a znovu nalinkoval. A bylo to to samé. Tak jsem nahlédl do editoru aktivit a prodloužil konec trasy až za následující návěstidlo. Poté už vše funguje jak má. Aktivity jsem už dlouho nedělal, ale mám takový dojem, že aby na návěstidle svítila barva, je nutné trasu natáhnout až za další návěstidlo. Jinak na Tab. Ale ten odjezd z Libně do Vysočan, tato kombinace nebyla nalinkována. Kdybys uhnul vpravo na Vysočany hned za návěstidlem, tak by to bylo na barvu. Link na další vexli jsem už doplnil. Takže já asi s tímto problémem víc nenadělám. Návěstidla mám osazena a nalinkována správně. Ale když jedeš od Masaryčky do Libně, asi bude nutné jet do odbočky hned na první vexli, ne až na těch angličanech dál, kudy se křižuje od Vysočan a Vítkova, protože tolik linků zase nemám a tedy tudy by to opět nesvítilo. Ale tohle nebyl tvůj případ.

Ahoj.
No jo, ale proč by jela Žabotlama až za nákladní k perónu, když tam nestaví, jde jen o obrat, takže ošéfuji zprávou, že je na klacku žlutá 40 a použije se tabulátor. Projet to takto lze. Holt je to o kompromisu.

Dane, je to jednoduché. Defaultně je na všech kolejích pro výstup cestujících nastaveno, že se nastupuje vlevo. Takže v Nymburce jsou špatně jen dvě koleje u vlaštovek, kde to přepisuji napravo. Ale proč máš u třetí koleje křížek, že je to tam špatně? Tam se také přece nastupuje vlevo. Jinak tady vidím fotky. Ale jak jinde poznám, kde je vpravo a kde vlevo? Tohle opravovat je na celé měsíce práce a pak zjistit, že jsem to někde dal naruby, to by s tím člověk pak už rovnou praštil.

Ještě se dívám na ty Tvé fotky a otevírá se ti to dle nějakého chaosu. Protože mám všechny koleje nastavené defaultně a ty máš na na kolejích, kde je nastavený nástup vlevo otevřené dveře vpravo a jinde správně vlevo. I v té Lysé podle systému by se dveře měly otevřít na druhou stranu. Nebo jestli nezáleží na tom, ze které strany byly položené koleje. Tohle pak by vše vysvětlovalo. I Džordž kdysi říkal, že dal do BIN nějaké měření sklonů nebo něco takového, ale když nějaká kolejnice byla v trati editovaná a přichycená obráceně, tak to měření ukazovalo opačné hodnoty. Jenomže nádraží se opravdu nedají stavět, že se koleje budou přichytávat k sobě jenom jedním směrem. Ale šlo by to zjistit na nějaké testovací trati, kde by se tohle nasimulovalo a pak by se část vlaku otevřela vlevo a za obráceně přichycenou kolejí vpravo.
Zkrátka pokud neuvidím přímo v editoru, kam se mi budou dveře otevírat, tak tohle opravovat bude asi neřešitelné. Když nevím, kde je vlevo a kde vpravo.

Takže zpět k té Libni, dělal jsem všemožné testy a je to nanic, trasa od Vasočan do nákladních, ale i dopravních kolejí musí být postavena až k perónům za odjezdové návěstidlo. Toto by šlo ochcat u obratů Žabotlam, že musí až k perónu, což je ale i tak blbost, mají pouze manipulační obrat, takže staší do nákladního, posun vidí hradlař. Ale větší průser je s nákladními vlaky, které v Libni končí, prostě od Vysočan nevjedou přes návěst stůj. Navíc, když trasu protáhnu za odjezdové a dám v OR i nekódovaný bod, stejně mají na vjezdovým postaveno na stůj, takže jediná situace je, že nákladním prostě projedou a nezastaví. Takže tam bude někde nějaká chyba, která se ale bude muset vyřešit, poněvač se tenhle "kostlivec" bude v aktivitách vracet jako bumerang. Všude jinde šlape aktivita v OR suprovně, dokonce mne překvapilo, jak jde perfektně nasimulovat provoz na Masarykově nádraží. O tom se mi v MSTS nemohlo ani zdát. Ale chce to fakt předělat tu Libeň.

Liben montaz stuj.jpg

Jo Bobe, dík za info. že tam na hradle nikdo nebyl, jsem vůbec netušil, ale stejně to neřeší to návěstidlo od Vsočan. Zbyněk na to koukal, nic tam nenašel a ta situace je naprd. Když mi do nákladního nevjede ani kolo. :-)

Back
Nahoře