Kabiny do Open Rails - problémy

Podle toho videa je to samozřejmě špatně. Páka vpřed nahodí stupeň, páka zpět nahodí další atd.
V reálu i v msts páka vpřed nahodí stupeň, páka zpět nenahodí nic, pro nový st. je potřeba opět páka vpřed atd.
Proto se v tom.eng střídají ty 0 a 1, které OR neumí zpracovat.

S tím jsem se pěkně trápil a nakonec jsem zvolil variantu, tam kde je 1 tak opakovat snímek, aby se jako nic nezmačklo. Proto to neposkakuje tak jako v MSTS.

Co je platné tohle pěkné zpracování, když je to odskok v unreal, tedy opak toho, po čem všichni volají. Přitom by stačilo přimět tvůrce, aby se naučili místo odpočítávání pevných fází ve striktním pořadí respektovat vnitřní přiřazené hodnoty, což by vedlo i k nemalým úsporám prostředků.

Jo, tohle řazení je o poznání lepší.
Zbývá opravit prasátko HV na trvale zapnutou polohu při takto definovaných ovladačích odpojovačů a sběračů, ze zvuků odstranit nadbytečné odzemnění, zapojení, HV ( které se tu přehrává až dlouho po náskoku napětí TV narozdíl od reálu, kde to vše předchází tomu napětí ) a ponechat pouze sběrače, zase to může být trošku blíže správnému. Dobíhající zvuky stupňů daleko za obrazem byly bolestí i v msts.

Co je opravené. To, že nedokážu dojet k návěstidlu co ukazuje červenou, páč mě hned po rozjetí dá zachranku.

Ne. Já jenom to zkoušel v aktivitu, který mám odj. jenom v 7:30H a ještě musím čekát na další vlaky. Proto to navěstidlo je červený a daval jsem zachranka brzda abych ukázal jak ten "displej" funguje spravně.

Jo, tohle řazení je o poznání lepší.
Zbývá opravit prasátko HV na trvale zapnutou polohu při takto definovaných ovladačích odpojovačů a sběračů, ze zvuků odstranit nadbytečné odzemnění, zapojení, HV ( které se tu přehrává až dlouho po náskoku napětí TV narozdíl od reálu, kde to vše předchází tomu napětí ) a ponechat pouze sběrače, zase to může být trošku blíže správnému. Dobíhající zvuky stupňů daleko za obrazem byly bolestí i v msts.

OK, takže opravu máte zde i s opraveným prasátkem pro HV.

https://uloz.to/xkt2dpqh/kabina-150-or-rar

Ahoj, asi jsem úplně dutej, ale spustil jsem si aktivitu od dvacky, osobák ze Šumpru do OL, OR ji v pohodě načte, vše bez problémů, až na jeden zásadní, kabinu pro 150tku to nevidí, mám ji staženou, ale při pohledu se simulátor chová stejně, jako kdybych jel s pohledem SHIFT+1 ... Chci se tedy zeptat, je to způsobeno tím, že aktivita není pro OR tvořena? Nebo je problém mezi klávesnicí a židlí? Předem děkuji.

Tak já se opět omlouvám, asi mi prospívá se nejdřív zeptat a pak si sám odpovědět :-D Pomohlo stažení souboru, který je nade mnou .. Ještě jednou se omlouvám za zbytečný dotaz.

Ahoj, mám staženou kabinu pro OR pro řadu 140, ale koukněte, kde jsou ukazatele ampermetru při rozjezdu a to tam mám nějakých 15-25%, takže Bobina prakticky netáhne už v mérném kopci. Samozřejmě když tam nasolím víc, tak jede, ale ukazatel by málem vylít z rámečku skla. :-)
cab140.jpg

Ahoj, zkontroluj maximální proud v *.eng souborech. Koukám, že je mám všechny na MaxCurrent ( 1560A ) - jestli to je správně, nechám posoudit někoho jiného.

ale koukněte, kde jsou ukazatele ampermetru
Jeden ukazatel Ametru by byl zhruba na správné hodnotě, protože máš kontroler vytočen na 2.seriovém šuntu v rychlosti 30kmh, což je v pořádku, ale druhý Ametr by měl dosud být na hodnotě 0, protože má ukazovat proud až po přechodu do paralelního spojení motorových skupin. Výkonově by to mělo na obrázku být pouhé 2 stupínky pod 50%, takže indikovaná hodnota 15-25% je špatná. OR ještě zdaleka není ve fyzice tam, kde by už dávno být měl s ohledem na vyzobávání z MSTS.

Brejle jsem zatím v OR neprotáhl, ale poslední aktualizace by měla upravovat něco pro parní mašiny, jestli jsem to správně přeložil. :-)

Back
Nahoře