Hlášení chyb a chování v Open Rails

Icik dík za vysvetlenie. Tie tvoje upravené engy by sa mi rozhodne zišli. ;)

alcapone konkrétnu mašinu ti teraz nepoviem, ale celkovo X5X a X6X ktoré jazdievam najviac. Nielen teda že sa vlak veľmi dlho odbrzďuje, ale často musím pre ukončenie brzdenia počas jazdy vyresetovať potrubie cez shift+/ aby mi nepadla rýchlosť o ďaľších 20-30 km/h. Dokonca ak tento reset úplne vynechám, jedna z ručičiek pre tento vzduchojem ostane "zaseknutá" o nejaký ten bar alebo dva nižšie a v praxi to spôsobí to, že je vlak neustále jemne pribrzďovaný a nepomôže nič okrem ďaľšieho resetu.

edit: teraz hrajem aktivitu s 971\471 City Elefantom a tam je odbrzdenie rýchle. Opäť ale platí, že ak nepoužijem po odbrzdení reset, červená ručička vzduchojemu ostane stáť na 7-8 baroch namiesto 10...

Koukni se ke mě na poslední aktivity s těmito mašinama. Mám tam engy, kde se mě to zdá v cajku. Je fakt, že doplňování vzduchu kompresorem není tak časté jako v MSTS, ale ta doba, že nemám vzduch je snad už pryč. Tedy neboj, on se ten kompresor spouští dle nastavení, někde te 7 baru, někde 8. Za další není to jenom mašinou, ale i vagónem. Třeba jsem odjel R423, kde máš za mašinou vůz na auta a ten byl tak naladěn, že mašina odbržděna, ale vše za tím vagónem stále brzdilo, po úpravě už to bylo ok. Také je už ke stáhnutí. Mám pár engů a vagů upravených, tak to musím přihodit k balíčku.

edit: teraz hrajem aktivitu s 971\471 City Elefantom a tam je odbrzdenie rýchle. Opäť ale platí, že ak nepoužijem po odbrzdení reset, červená ručička vzduchojemu ostane stáť na 7-8 baroch namiesto 10...
Řadek kdy se ti spustí kompresor pro dofoukání brzd AirBrakesCompressorRestartPressure( 105 ) a v 471 je nízko, dej si tam 121 což by mělo být při 8 barech.

Zdravím , mohl by mi někdo poradit ? Tratě + aktualizace mám nainstalované zcela v pořádku, ale při načítání OP + Trat 321 mi hra spadne bez vyskočení nějaké chyby ! A ostatní tratě mimo BP jedou v pořádku :( Díky moc za případné rady. Jo a mám W10

Čas po půlnoční soupravy převedeš na sekundy - od 00:00:00 do třeba do 00:02:00 (souprava vyjede 2 minuty po půl noci). To jsou 2 minuty tj. 120s a přičteš je k číslu 86400.
86400 + 120 = 86520s a to napíšeš k soupravě tak jak jsem psal ten mininávod.

A třeba i třetí den když přičteš adekvátní počet sekund. Ale to už jsem nezkoušel.
Tak tě zklamu. Opravoval jsem půlnoční aktivitu a provedl to sečtení času a bohužel. Schválně jsem tam nechal i 1 trafik původní. Ten původní se zobrazil odjel co měl a zmizel a ten s tim upraveným časem se nezobrazil vůbec. Tedy stále platí jednou zobrazený trafik se v OR vícekrát nezobrazí. Podotýkám, že mě aktivita začíná v 21:00 a končí v 1:30. Schválně jsem si nastavil startovací čas po půlnoci a viděl jsem jak se vše zobrazuje až do půlnoci a poté nic. Další tvá rada.

Řadek kdy se ti spustí kompresor pro dofoukání brzd AirBrakesCompressorRestartPressure( 105 ) a v 471 je nízko, dej si tam 121 což by mělo být při 8 barech.

Urobil som to vo všetkých 2 engoch v súprave - aj som si overil cez consist hráča názvy tých engov, žiaľ nejak som rozdiel v OR nevidel ani pri púšťaní voľnej jazdy. Zaznamenal som jedine to, že pri opakovanom zabrzdení s maximálnym brzdným účinkom a odbrzdení sa až na niekoľký krát vráti červená ručička z 8 na 10 barov a to sama bez resetu. Pokiaľ nie, ostane zaseknutá na 8 do nekonečna. A toto chovanie mi príde ako dosť zvláštne, že raz tak, druhý raz inak...

Obecně bych řekl, že se pánům zase něco nepovedlo. A je to od té doby tak 2 až 3 verze zpět, mám dojem opětovně zařazenou funkci samovolné ubývání vzduchu. Už jednou tu to bylo a dělalo to rotyku, pak se to zrušilo a byl klid a je to zpět. To tam hergot nemaj testery, aby když někdo něco vymyslí, aby to fungovalo. Jo vlastně maj, ale testujou to na té příšerné trati s defaultníma vagónama a mašinama. Te pak těžký. Začínaj mě OR pomalu znechucovat. Dokud nebudou brát naši scenu vážně, nikam se to nepohne.

Dobrý večer
U některých modelů se mi stalo , že motor neběží ( Desiro, RS1). Po stisku klávesy " Z " naběhne hlášení lokomotiva - startuje. Bohužel jsem nezjistil, jak docílím stavu lokomotiva - běží.

Dobrý den, nefunguje mi posouvání pohledu v kabině nahoru a dolu. Mému kamarádovi to normálně šlape. Pomůžete mi?

Máte pravdu u peronu je to vidět nejvíce. Na širé trati ani ne.
Naklápění oblouků mám vyplé.

Dobrý den.

A není chyba v tom, že v MSTS visí koleje cca 20-36 cm nad terénem a tedy i nad druhou texturou kolejového podloží ?
Potom by se mi zdálo logické. že autoři O-R vzali za rozhodující výšku kolejnic, protože ta je rozhodující pro dráhu vlaku.
A jedno z možných řešení by bylo vymodelovat soubor kolejí podobným nebo stejným stylem jako to udělali němečtí kolegové, kteří mají sadu kolejí s kompletně vymodelovanými náspy. Udělal jsem si malý pokus, který spočíval v tom, že jsem německé náspové koleje přejmenoval na klasickou sadu A1t a A2t a toto jsem podsrtčil do Shapes v GLOBAL. Původní jsem samozřejmě zálohoval. Pak jsem se šel projet a výsledek byl velmi dobrý. Vypadalo to lépe a také v RE (MSTS) se s těmito modely kolejí pracuje dobře. Skutečnost, že náspy německých originálů zasahují hluboko pod terén tratě nevadí ani při jízdě ani při stavbě.

NEVÝHODY:
1) takto upravených kolejí je velmi málo ( ve srovnání s plnou nabídkou X-TRACK 3.20 a vyšší )
2) tyto modely nejsou vhodné pro stavbu a provoz městských tramvajových tratí
3) vymodelované náspy rozměrově nekomunikují s mostními objekty nejen čs. modelářů

Co to dělá s náklonem kolejí v obloucích nevím - v době testu jsem tuto funkci neuměl nastavit ....... :D

Copak náspy, ale největší průser je priorita zabrání cesty, kdy OR dává vždy prioritu hráčovi a pak trafiku. MSTS to dělá přesně naopak .....

Dovoluji si (ve vší slušnosti) s názorem nesouhlasit. Moje zkušenost říká pravý opak. MSTS má vždy prioritu pro uživatele. V MSTS můžete Traffic vlakům (tramvajím) definovat zastávky a další funkce Vám dá možnost definovat jízdní řád. Jenže tato funkce je tam pro srandu králíkům a MSTS si s TRAFFIC dělá co chce. V tomto ohledu se mi O-R zdá spravedlivější a půjde-li vývoj správným směrem tak výsledkem bude jízda TRAFFIC podle jízdního řádu bez nutnosti jeho ovládání pomocí skrytých servisů.
Dnes jsem porovnával testování jedné a téže Act jak v MSTS tak i v O-R X3393 na trati CZ130 - konkrétně na tram. rychlodráze Most - Litvínov.
Při výjezdu z vozovny MOST s DV7/7 jede přede mnou solo 6/1. Ta má odjezd z nástupní zastávky ve 13:10 a já ve 13:12 hod. Vlak 6/1 má u vrátnice DP čekačku, která zajišťuje aby odjel v MSTS před mojím vlakem do nástupu. V jeho JŘ je definován odj. v zmíněných 13:10 hod.
Dnes (při porovnání Act v MSTS a O-R) jsem si všimnul, že v MSTS odjede ve 13:08:46 hod ale v O-R ve správných 13:10:00 hod.
Z tohoto soudím, že v této oblasti má O-R našlápnuto správným směrem.

Ahoj Jiříku,

omlouvám se - asi jsem to napsal nepřesně. Ty německé koleje s náspy jsou jeden celek. Tedy třeba A1t100m.... je jeden jediný model koleje i s náspem. Očekávám tedy že bude mít stejný trend natáčení jako klasický kolejový díl. Všimni si, prosím, že u klasických kolejí v obloucích při náklonu zalézá textura podloží hluboko pod terén. Bude-li náklon definován na maximum - potom v ostrých obloucích zmizí pod terén i temeno vnitřní koleje ....... Zítra nebo v pondělí to vyzkouším - pokud to někdo nestihne udělat rychleji ...... :)

V O-R mne trápí jiné problémy.

První věc je absolutní blokace přepínání reverzu při rychlosti jiné než 0 km/hod. A to samé platí i pro přechod na ruční řízení provozu (CTRL+M).
Pro jízdy například v hustém provozu tramvají by to velmi pomohlo. A v provozu normálních vlaků jistě také.
Vždyť jako starý ex-tramvaják Vám mohu potvrdit, že již na prvních lekcích adeptů profese tramvaják nás učili:
'' Pokud selžou všechny brzdové systémy tramvaje zkuste soupravu zabrzdit přepnutím reverzu vzad a opatrným přidáváním stupňů jízdy za pomoci pískování kolejnic.''
Toto sice není problém O-R ani MSTS - jen chci připomenout, že to o co zde prosím není vzhledem k realitě nic proti něčemu.

A tak bych se noc přimlouval za realizaci této prosby. V těch jízdách tramvají v O-R jde o něco jiného. Ale popisem problému bych zaplnil stránku a nikdo už by to nedočetl ani do poloviny ....... :)

Předem Velké Díky.

Back
Nahoře