Vaše nejoblíbenější lokomotiva

Jo, laminy byly první a na dlouho jediné, které byly u nás při elektrifikaci ramene 170 (Pl-Ch) v polovině 60. let nasazovány - do osobní i nákladní dopravy. Když se potom objevily plecháče, nikomu se moc nelíbily. Design naprosto jinde - provozní fígly nás coby kluky zvlášť nezajímaly, proč taky. ;)

No jasně. I Bangle nejsou k zahození. ;) Vždyť se Bangle dají použít i k osobní dopravě. Jen se musí použít vagóny s bufíkem, jinak by se nedali vytápět.
Zobrazit přílohu 40173
Není to jen jedna, ale tyhle jsou moje nej. Snad jednou budou i v OR...
Brejlovci už v Open Rails CZ/SK dávno jsou. Stáhni si Diesel Pack na stránkách MSTS/RW.
V současné době je jednou z mých nejoblíbenějších 123.026. Důvodem je, krom toho, že mám velmi rád řady 122, 123 obecně, samozřejmě původní zelený nátěr.
Zobrazit přílohu 40174Zobrazit přílohu 40176
I Uhelka není vůbec špatná. Věřím, že těžší Pn vlaky pro ni nejsou vůbec žádná výzva! ;)

I Uhelka není vůbec špatná. Věřím, že těžší Pn vlaky pro ni nejsou vůbec žádná výzva! ;)
Pokud se zvládneš dostat v rozumným čase aspoň na sériovej hospodár a udržet se tam... Na rozjezdy do stoupání s opravdu těžkým vlakem je určitě lepší Eso (Peršing), nebo aspoň Hrbatá.

Když jsem končil školu, tak nejškaredší lokomotiva, spíše elektrická jednotka byl pražský panťák EM475. Mě byly sympatičtější EM488 (SM). Už ty sedačky ve voze stejné jako motoráček na lokálce M240, to byl hnus. Člověk si nemohl ani opřít hlavu
Pak jsem nastoupil v Praze do zaměstnání a nejprve do dílen. Žádné bobiny na Masaryčce, ale přidělili mne do dílen na ONJ na ty u mě nesympatické panťáky. Po odbytí povinných dílen asi třičtvrtě roku jsem dělal první zkoušky a opět, žádné lokomotivy, poslali mne na ty mé osudové panťáky na ONJ. Pak vojna, po vojně opět zkoušky. Tentokrát mne neposlali na ONJ, ale zůstal jsem na Masaryčce, ale do turnusu opět na panťáky. Ale tady jsem se občas svezl na tehdy nově příchozích E499.2 a jednou za oběh na bobině, kterou jsme vozili rychlík do Hradce. Zkrátka mne těmi jejich panťaky tak vymyli hlavu až jsem sám od sebe usoudil, že je to nejkrásnější elektrická jednotka. A ty škaredé sedačky ve voze. Ty měly velké plus, že se rychle daly rozdělat a z nich jsme si na spaní stavěli postele. Byly potřeba dvě sedačky na propojení sedadel na čtyřce. Ale někdo uměl velkou postel, kde se mohl pořádně natáhnout. Ale to už musel rozebrat půlku vagónu a musel dřív vstávat, aby vše stačil do odjezdu uklidit na místo. :)

Když jsem končil školu, tak nejškaredší lokomotiva, spíše elektrická jednotka byl pražský panťák EM475. Mě byly sympatičtější EM488 (SM). Už ty sedačky ve voze stejné jako motoráček na lokálce M240, to byl hnus. Člověk si nemohl ani opřít hlavu
Pak jsem nastoupil v Praze do zaměstnání a nejprve do dílen. Žádné bobiny na Masaryčce, ale přidělili mne do dílen na ONJ na ty u mě nesympatické panťáky. Po odbytí povinných dílen asi třičtvrtě roku jsem dělal první zkoušky a opět, žádné lokomotivy, poslali mne na ty mé osudové panťáky na ONJ. Pak vojna, po vojně opět zkoušky. Tentokrát mne neposlali na ONJ, ale zůstal jsem na Masaryčce, ale do turnusu opět na panťáky. Ale tady jsem se občas svezl na tehdy nově příchozích E499.2 a jednou za oběh na bobině, kterou jsme vozili rychlík do Hradce. Zkrátka mne těmi jejich panťaky tak vymyli hlavu až jsem sám od sebe usoudil, že je to nejkrásnější elektrická jednotka. A ty škaredé sedačky ve voze. Ty měly velké plus, že se rychle daly rozdělat a z nich jsme si na spaní stavěli postele. Byly potřeba dvě sedačky na propojení sedadel na čtyřce. Ale někdo uměl velkou postel, kde se mohl pořádně natáhnout. Ale to už musel rozebrat půlku vagónu a musel dřív vstávat, aby vše stačil do odjezdu uklidit na místo. :)
Pane Šemora ty vaše vzpomínky z provozu se vždycky tak pěkně čtou, měl byste z toho napsat celou knihu :D

Tím ale asi myslel spíš konkrétní kusy a ty v OR, ORCZ a ani MSTS nejsou... A třeba T478.3022 by do ORCZ stejně naladěná nebyla. Proč, to určitě víš. ;)
Ano, jde mi o tyto konkrétní kusy. Plus ještě 3.064 a 4.075, které na foto nejsou. A když je řeč o 3.022, nějaký ten rok se mi válí na disku toto. Zdaleka ještě není hotová. Snad se někdy dokopu k tomu ji dokončit.

RunActivity-2024-10-08-11-19-20.jpg

Back
Nahoře