bob57_cz
Učitel češtiny
Ale nezrušil. Nic nebrání spouštět štreku ve starší verzi bez západního českého prodloužení s bratislavským ramenem.Mohol by som vedieť v ktorom? Pokiaľ viem, tak Martin daný úsek zrušil.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ale nezrušil. Nic nebrání spouštět štreku ve starší verzi bez západního českého prodloužení s bratislavským ramenem.Mohol by som vedieť v ktorom? Pokiaľ viem, tak Martin daný úsek zrušil.
Dobre toto viem, ale pokiaľ viem, tak je tam len koľajovo postavené bez krajiny a objektov.Ale nezrušil. Nic nebrání spouštět štreku ve starší verzi bez západního českého prodloužení s bratislavským ramenem.

A ještě možné řešení? Možná!
Zkus dát mezi tu mechaniku a světelný odjezd označník se zrušením omezené rychlosti a schovej ho pod povrch. Tím pádem by se mohla ta "Výstraha" přenést na něj, na vjezdu by mělo být volno a na předvěsti též.![]()
Lubo M: Já jsem onehdy řešil podobný problém s mechanickými návěstidly. Vracel jsem v trati Plzeňsko (Trať_183) mechanická návěstidla na výhybnu Pasečnice a v OR mi to dělalo doslovně "paseku" Projížděl jsem zkušebně osazená návěstidla v MSTS a fungovalo vše normálně. Na mechanické předvěsti bylo volno, na hlavním mechanickém návěstidle bylo volno, traťový monitor ukazoval rychlost podle osazeného rychlostníku, tj. 60km/h, a po průjezdu dopravnou mi podle rychlostníku naskočila na traťovém monitoru rychlost 90 km/h, přesně jak je osazeno v trati. V OR mi stejné osazení ukazovalo návěstní znaky jinak. Na předvěsti byla výstraha, návěstidlo bylo postavené na volno, a ikdyž byl link návěstidla nastaven na "volno bez linku", traťový monitor ukazoval rychlost 40 km/h, po průjezdu dopravnou se na monitoru rychlost 40 nezměnila a bez ohledu na rychlostníky byla na monitoru až do Domažlic. Nastavil jsem link na "odjezdové návěstidlo" a "volno bez linku". Při další zkušební jízdě se zobrazení na traťovém monitoru nezměnilo. Zkušebně jsem za dopravnu Pasečnice (za výhybku) umístil "označník se zrušením omezené rychlosti" a při další zkušební jízdě už návěstidla ukazovala správné znaky a traťový monitor také. Pak jsem ještě provedl jednu zkušební jízdu v MSTS, abych zjistil, zda se zase "nerozhodilo" nastavení tam. Vše bylo vpořádku. Taky mi to nešlo do hlavy. Ale mám takový pocit, že to v předchozích verzích nedělalo. Začalo to až po nějaké nedávné aktualizaci experimentální verze.
Takže se podívej na traťový monitor, co ukazuje při průjezdu vjezdovým návěstidlem. Pokud tam bude v OR žlutá a rychlost 40, i přes to, že bude link nastaven na "volno bez linku" ta předvěst světelná bude vždycky blikat žlutě (očekávejte 40). Protože bude komunikovat s nastavením návěstidla jakoby na návěst 40 km/h. Pokud potřebuješ, aby na předvěsti svítilo permanentně žluté světlo, bez ohledu na postavení vjezdového návěstidla, bylo by asi třeba osadit předvěst jako "nefunkční návěstidlo", které bude ukazovat návěstní znak výstraha. To není nic proti ničemu. Průser by byl, kdyby to bylo obráceně. Na předvěsti zelená nebo blikající žlutá a na vjezdovém návěstidle stůj. Když, v tomto případě, zkušebně vyměníš tu světelnou předvěst za mechanickou, měl bys na ní určitě výstrahu. V tom OR to zatím funguje takto. Třeba se to zase po nějaké aktualizaci změní.
Není to chyba? Vše ostatní je psáno debílkovštinou.ďaľšej
vidíš a jaže čo mi tam daako nesedeloNení to chyba? Vše ostatní je psáno debílkovštinou.
A já jsem mu to nezpochybnil. Pouze jsem se zeptal na nesoulad. Nicméně svým dalším projevem mne utvrdil, kam patří.Už zase provokuješ? Vždyť ti ten člověk nic neudělal, jenom napsal pochvalu k trati...
V tomto príde predzvesť sa vzťahuje k vchodovému návestidlu, ktoré má iba dva stavy ( voľno a stoj ). Takže predzvesť môže mať iba stav voľno a výstraha. Čo je na odchodovom návestidle je úplne irelevatné, podobne ako prípadný vchod odbočkou, lebo tieto stavy nevie jednoramenné mechanické návestidlo návestiť. Otázka znie čo umožňuje MSTS, ako to správne nalinkovať.