TSRE5

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna janic
  • Datum začátku Datum začátku
Ano, tyto podsložky patří do složky trainset. ;) common.snd jsou zvuky a common.inc include soubory. Tyto složky používá ORCZ proto, že stačí při aktualizaci vlastností nechat nahradit soubory v těchto složkách a automaticky se tím aktualizují vlastnosti všech mašin, které ty soubory používají. :)

Doplňuji, jedna se mi o soubory "common.inc a common.snd"
Tak masinka 350 020 uz funguje, hura:D, ted jeste ji rozjet bude neco. I na vytvoreni souprav v TRSE5 uz jsem vyzral, konkretne, vytvorim soupravu (jakoukoliv klidne jenom 1 loko) v Conbuilderu a pak vytvoreny consist otevru v TRSE5 a doplnim si soupravu o vozy, lokomotivy, ktere chci, ulozim a vse funguje. Tedy az na rozjezd, hlavni vypinac, baterky, pantograf, smer, compresory, odbrzdim, zaradim, masinka zacne hucet, neco zacne silene pipat, mackam zivak-to nepomaha a stejne se nepohne a pak cvak sama se zabrzdi, je bez vykonu a uz se mi pak nedari ani zaradit, nejde to, max. odbrzdit. Ale na to prijdu, jsem rad, ze masinka funguje.

Je to úplně stejné, jak směrování na kabiny, zvuky atd... Takže:
Trainset/Common inc/všechny podsložky pro include.
Trainset/Common snd/všechny zvuky lokomotiv.
Trainset/Common cab/všechny kabiny lokomotiv.

neco zacne silene pipat, mackam zivak-to nepomaha a stejne se nepohne a pak cvak sama se zabrzdi, je bez vykonu a uz se mi pak nedari ani zaradit, nejde to, max. odbrzdit. Ale na to prijdu, jsem rad, ze masinka funguje.
To bude MIREL... :) Pomocí myši si naklikej na opakovači (jsou tam tlačítka + - a Enter) režim PRE - Prevádzka (slovensky moc neumím, tak snad to mám správně :D) a maximální rychlost na nejvyšší povolenou rychlost vlaku - pokud máš ve vlaku vozy na 140 (B249 apod.), tak 140, pokud jen vozy na 160+, tak tam nastav 160. A klávesy A a D zkoušej i podržet déle, případně dvojité stisknutí. Pak ti tam ty stupně sázet půjdou, je to o zvyku. ;)

To bude MIREL... :) Pomocí myši si naklikej na opakovači (jsou tam tlačítka + - a Enter) režim PRE - Prevádzka (slovensky moc neumím, tak snad to mám správně :D) a maximální rychlost na nejvyšší povolenou rychlost vlaku - pokud máš ve vlaku vozy na 140 (B249 apod.), tak 140, pokud jen vozy na 160+, tak tam nastav 160. A klávesy A a D zkoušej i podržet déle, případně dvojité stisknutí. Pak ti tam ty stupně sázet půjdou, je to o zvyku. ;)
Dik, jeste se poohlednu po polohach brzdy, uplne nahore je švih a uplne dole zachranna brzda, zjistim si, jak vlak spravne odbrzdit, kde je poloha jizda a jak brzdu neprebit, neduh z MSTS a jak spravne brzdit. Potrva to dele, ale prijdu na to a pak uz se snad rozjedu za par dni:D, tyden:D:D, proto se asi zatim nerozjedu.

Když spustíš hru, brzda je v poloze závěr. Stiskneš klávesu, kterou se brzdí a přes nezaaretovanou odbrzďovací polohu ti to samo skočí do polohy jízdní. Když chceš brzdit, pouze tu klávesu pro brzdění chvilku podrž, nestiskej několikrát. Jakmile ji pustíš, samo se to vrátí do jízdní polohy a drží to tebou nastavený tlak. Pak stiskneš klávesu, kterou brzdu povoluješ a opět jen držíš - brzda povolí. Když stiskneš 2x rychle za sebou, dostaneš brzdič do polohy závěr. Pak už dalším stiskem nízkotlaké přebití, vysokotlaký švih a naopak když držíš "brzdící" klávesu a 2x rychle stiskneš, následuje rychlobrzda. ;)

Když spustíš hru, brzda je v poloze závěr. Stiskneš klávesu, kterou se brzdí a přes nezaaretovanou odbrzďovací polohu ti to samo skočí do polohy jízdní. Když chceš brzdit, pouze tu klávesu pro brzdění chvilku podrž, nestiskej několikrát. Jakmile ji pustíš, samo se to vrátí do jízdní polohy a drží to tebou nastavený tlak. Pak stiskneš klávesu, kterou brzdu povoluješ a opět jen držíš - brzda povolí. Když stiskneš 2x rychle za sebou, dostaneš brzdič do polohy závěr. Pak už dalším stiskem nízkotlaké přebití, vysokotlaký švih a naopak když držíš "brzdící" klávesu a 2x rychle stiskneš, následuje rychlobrzda. ;)
Vsechno jsem zkousel a stejne se s radou 350 nerozjedu a u rady 151 mi to pise "zvednuti sberace zpusobilo poskozeni lokomotivy"-hned pri nabehnuti hry. Vse si myslim, ze mam spravne, ale u rady 151 mi nejde ani zaradit levou pakou. Myslim, ze problem je, ze mi prava paka nereaguje na CTRL + K. Myslim, ze od zacatku delam vse spravne, ale nehnu se ani o kousek. Vzduch mam, odbrzdeno, Mirel mam, baterie, hl.vypinac, vse ale nehnu se. Zkousel jsem i odpojit vagony, inicializovat brzdy a vysledek stejny.

Jestli to dělá 350, máš navolenu správnou trakci (poloha hl. vypínače)?
Nechceš náhodou 150 / 151 honit pod střídavou trakcí?

Jestli to dělá 350, máš navolenu správnou trakci (poloha hl. vypínače)?
Nechceš náhodou 150 / 151 honit pod střídavou trakcí?
Ja uz snad zkousel vsechny moznosti. U 151 mi funguje brzda, odbrzdit, zabrzdit uplne krasne, ale nesepne TM, tam to muze byt hlavni vypinac, ale to uz by byl ve spatne poloze hned pri nacteni hry. Myslim, ze na napeti u 151 ukazoval vice, nez 3000 V v Trebove (uz jsem to resil predtim), ale zkousel jsem vse i ten hlavni vypinac a vysledek stejny. A u rady 350 tam sice sepnou TM do vykonu, ale nehne se, tu se nedari zas plne odbrzdit a kdyz nahodou jo, tak se stejne nepohne. Ale ORCZ nepise zadnou chybu pri nacteni masinky. Nabehne mi hra u 350ky, zaradim smer, (pantograf je pri nacteni hned nahore, vzduch to ma) zapnu kompresor, brzdic do jizdni polohy, Mirel OK, zadat vykon a nehnu se, at zkousim jakoukoliv variantu.

Myslim, ze problem je, ze mi prava paka nereaguje na CTRL + K.
Tu ale ovládáš klasicky klávesami A + D, směr zase W + S. V odbrzďovací poloze je třeba brzdič chvíli podržet - odbrzďuje jen při tom, že jej držíš v odbrzďovací poloze a musíš se dostat na hodnotu 5 barů na levém "budíku". A když se podíváš pod F5, tak tlaky v potrubí by měly být postupně v barech 5,0; 0,0; 5,0; 0,0; 5,0. A zkratka ctrl + k je zkratka pro klíč řízení. Ten je, v případě že začínáš s nahozenou loko, ve správné "provozní" poloze. ;)

Ja uz snad zkousel vsechny moznosti. U 151 mi funguje brzda, odbrzdit, zabrzdit uplne krasne, ale nesepne TM, tam to muze byt hlavni vypinac, ale to uz by byl ve spatne poloze hned pri nacteni hry. Myslim, ze na napeti u 151 ukazoval vice, nez 3000 V v Trebove (uz jsem to resil predtim), ale zkousel jsem vse i ten hlavni vypinac a vysledek stejny. A u rady 350 tam sice sepnou TM do vykonu, ale nehne se, tu se nedari zas plne odbrzdit a kdyz nahodou jo, tak se stejne nepohne. Ale ORCZ nepise zadnou chybu pri nacteni masinky. Nabehne mi hra u 350ky, zaradim smer, (pantograf je pri nacteni hned nahore, vzduch to ma) zapnu kompresor, brzdic do jizdni polohy, Mirel OK, zadat vykon a nehnu se, at zkousim jakoukoliv variantu.
Tak jsem cetl tady nahodne na foru, "ze na verzi ORCZ 1.8 se proste nerozjedu"-proto mi to nejde, chce to mit nejnovejsi verzi ORCZ, kde ji prosim najdu? Popripade, jak ji aktualizovat tzn. odstranit celou starou verzi a dat novou?

Tu ale ovládáš klasicky klávesami A + D, směr zase W + S. V odbrzďovací poloze je třeba brzdič chvíli podržet - odbrzďuje jen při tom, že jej držíš v odbrzďovací poloze a musíš se dostat na hodnotu 5 barů na levém "budíku". A když se podíváš pod F5, tak tlaky v potrubí by měly být postupně v barech 5,0; 0,0; 5,0; 0,0; 5,0. A zkratka ctrl + k je zkratka pro klíč řízení. Ten je, v případě že začínáš s nahozenou loko, ve správné "provozní" poloze. ;)
To vim, ze musim mit 5 baru na levem budiku, v cem je problem pisi v prispevku vys, uz jsem na to prisel, nemam aktualizovanou verzi ORCZ, to byl problem, proto mi to neslo.

Takže už se rozjedeš v pořádku? Jinak ORCZ by se mělo umět automaticky aktualizovat (možná se zeptá, zda aktualizovat chceš) při každém novém spuštění, tedy bys měl mít stále tu nejnovější verzi. ;)

Takže už se rozjedeš v pořádku? Jinak ORCZ by se mělo umět automaticky aktualizovat (možná se zeptá, zda aktualizovat chceš) při každém novém spuštění, tedy bys měl mít stále tu nejnovější verzi. ;)
Nerozjedu, mam stale puvodni verzi ORCZ, me se automaticky neaktualizuje a zatim jsem nikde neobjevil moznost aktualizace, kdyby ano, tak uz mam davno aktualni verzi.

Ajo, sry. Asi už neumím číst... :D Jinak aktualizace by si ORCZ mělo samo kontrolovat přes internet, takže by na tebe mělo maximálně vyskočit okénko ve smyslu "Chcete ORCZ aktualizovat?" a pak jen klikneš na ano nebo ne. Myslíš, že by se to mohlo "opravit", kdybych ti odpoledne/večer poslal nejnovější verzi od sebe?

Pokiaľ Máš základnú verziu OR CZ/SK 1.8.0 z webu tak tam ti správne nebudú fungovať odporovky X5X. Tie sa totiž zverejnili v priebehu roka takže už bola nejaká tá aktualizácia. Aktualizácia OR na teba vybehne ak máš pripojenie k internetu a zapneš OR.

Pokiaľ Máš základnú verziu OR CZ/SK 1.8.0 z webu tak tam ti správne nebudú fungovať odporovky X5X. Tie sa totiž zverejnili v priebehu roka takže už bola nejaká tá aktualizácia. Aktualizácia OR na teba vybehne ak máš pripojenie k internetu a zapneš OR.
Je pravda, ze jsem ted pripojeni v pc moc dlouho nemel, ale i tak jsem si nevsiml, ze by vybehla aktualizace, mozna ta chvilka pripojeni nestacila k vyskoceni aktualizace. Ano, mam presne vyse uvedenou verzi z webu, mozna by bylo dobre aktualizovat verzi ORCZ na webu prave kvuli tomu, ze v nove verzi funguji odporovky a je vylepsene pocasi, jak jsem se tady na foru dozvedel.

Aktualizace ORCZ, je prakticky povinnost. Pokud chceš, aby se vozy chovaly korektně. Dokonce jsem zjistil, že v základní verzi z webu, bez aktualizací co proběhly, padá ORCZ, třeba v mých aktivitách s posuny. Což je logická, hodně fičuryn se opravovalo. Další věc. ORCZ, sice bez připojení k internetu jede, ale jako nouzovka. On si totiž tahá online, třeba generované zvuky. Takže stálé připojení, je taky vlastně povinnost.

Zdravím,rád by som sa spýtal a poprosil o radu,ako zmazať z mapy defaultné objekty typu lokomotívy a vagony,ktoré zaberajú koľaje v TSRE? Ďakujem za odpovede a rady.

Back
Nahoře