CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, po odježdení s Vectrony nějakých 5 hodin jsem neměl žádný problém, jen když jsem dal načíst hru tak směr zůstal zařazený v neutrálu a nešlo s ním hýbat, mašinu jsem musel hodit do baterek a zpět nahodit, nešlo by to nějak opravit ?
Jinak je to opravdu luxusní práce, pevné nervy při další tvorbě.

Zdravím, po odježdení s Vectrony nějakých 5 hodin jsem neměl žádný problém, jen když jsem dal načíst hru tak směr zůstal zařazený v neutrálu a nešlo s ním hýbat, mašinu jsem musel hodit do baterek a zpět nahodit, nešlo by to nějak opravit ?
Jinak je to opravdu luxusní práce, pevné nervy při další tvorbě.
Zkouším save/load při různém nastavení směru a vždy se načte poslední zanechaná pozice. Tak netuším v jaké situaci si byl.

Zkouším save/load při různém nastavení směru a vždy se načte poslední zanechaná pozice. Tak netuším v jaké situaci si byl.
Zdravím, stalo sa mi niečo podobné už pár krát. Tiež nešlo zaradiť smer po načítaní uloženej pozície a tiež mi niekedy zmení z SVK 3kV na CZ 3kV bez toho aby som tam zasahoval (počas jazdy). Po najnovšej aktualizácii mi tiež Vectron nejde odbrzdiť. Zbrzdím počas jazdy napr. na 4bar a už neodbrzdím. “Odbrzdiť” sa dá len pomocou inicializácie bŕzd. To isté aj po zastavení v stanici.

Zdravím, stalo sa mi niečo podobné už pár krát. Tiež nešlo zaradiť smer po načítaní uloženej pozície a tiež mi niekedy zmení z SVK 3kV na CZ 3kV bez toho aby som tam zasahoval (počas jazdy). Po najnovšej aktualizácii mi tiež Vectron nejde odbrzdiť. Zbrzdím počas jazdy napr. na 4bar a už neodbrzdím. “Odbrzdiť” sa dá len pomocou inicializácie bŕzd. To isté aj po zastavení v stanici.
O problému vím, vyřeším večer.

Mám problém. Já mám na svým počítači 8 GB paměť, je to málo pro ORCZ? Kolik si bere OR paměti?
Na to se nedá moc jednoznačně odpovědět. OR CZ/SK využívá DX11 a co mám odpozorováno, RAM paměť si bere do 2GB. Ale záleží také na paměti na grafické kartě. Tu využívá hojně a pokud dojde, vezme více RAM.

Ahoj, mám dotaz, jak OR CZSK počítá brzdnou váhu u vozů? Všiml jsem si, že i přes zápis v eng, kde je u prázdného vozu hodnota MaxBrakeForce ( 67kN ), tak v OR vidím, že je pouze 7kN. A to je jaksi málo... :D To samé prázdné Eas, který v engu mají 79kN, tak v OR jim počítá jen 8kN. S tim se moc brzdit nedá.. :(

Ahoj, mám dotaz, jak OR CZSK počítá brzdnou váhu u vozů? Všiml jsem si, že i přes zápis v eng, kde je u prázdného vozu hodnota MaxBrakeForce ( 67kN ), tak v OR vidím, že je pouze 7kN. A to je jaksi málo... :D To samé prázdné Eas, který v engu mají 79kN, tak v OR jim počítá jen 8kN. S tim se moc brzdit nedá.. :(
Dej sem Lukyne schválně screen z diagnostiky vzduchu. Uvidíme co tam dosadil za váhy.

Upřímně, když jsem algoritmus programoval, nikdy se nedocílilo toho, aby výpočet brzdící váhy seděl pro každý vůz. Ta brzdící váha je jen snad zkouškami odvozená hodnota a neexistuje pro ni univerzální vzorec. Možná se pletu, netuším.

Proto je nejlepší, aby ji měl vůz přímo zapsanou v eng/wag a nenechávat to "hádat" programem. Pokud ji chceš navýšit ve hře, přepni vůz do polohy ložený.

Ale dřív to brzdilo v pohodě mi přijde. Neměnilo se to teď nějak?? "...přepni vůz do polohy ložený." - To jsem zkusil a výsledek byl ze 7t na 11t, což je z bláta do louže.

Brzdicí váha se stanovuje trhací zkouškou. Tedy se vůz rozjede, pak se za jízdy odpojí a podle brzdné dráhy se stanoví brzdicí váha. Brzdicí váha nezávisí jenom na brzdné síle (tento parametr se jmenuje obrzdění), ale také na nástupu brzdného účinku.

Ale dřív to brzdilo v pohodě mi přijde. Neměnilo se to teď nějak?? "...přepni vůz do polohy ložený." - To jsem zkusil a výsledek byl ze 7t na 11t, což je z bláta do louže.
Měnil jsem celkem nedávno koeficient pro výpočet brzdící síly MaxBrakeForce pro vozy s odhadovanou brzdící váhou, protože se rády klouzaly. Možná to bylo moc.

Lukyne, já tohle nedokážu odhadnout. Vše co v kódu udělám, bude zase blbě u jiného vozu. Tohle se nedá vypočítat.
Pokud chcete mít vůz reálně naladěný, nechejte si ho naladit od někoho kdo to umí a dělá to zkouškama. Například Igor Hnízdo nebo Pája Vlaky.

Back
Nahoře