CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Pokud se dělá technika (VTP výchozí technická prohlídka) a brzda (ÚZB úplná zkouška brzdy) zároveň, tak se zabrzdí, jde se po jedné straně na konec vlaku, pak se odbrzdí a po druhé straně zpět a kontroluje se volnost. Po příchodu k mašině se zapíše na brzděnku čas, podpis a může se jet.

Dane, vozáci se stejně nezastavujou, klepou do toho za chůze. ;) A zpátky chodí po druhý straně.
bob57_cz říká:
Tvrzení je nepravdivé. Vozáci se samozřejmě zastavují.
Třeba pro vyzkoušení protismyku nebo použití tlačítka vysokého tlaku.
Záleží na tom, co má ověřit a u jakého vlaku.

Ahoj, nešlo by něco udělat s tím, aby ORCZ dodržoval místa WP (vyčkávacího bodu):
Zobrazit přílohu 33992
Tohle uměl MSTS kdysi úplně v pohodě, vozidlo je malinké, jde o servis posunovače, více nechci prozrazovat veřejně, prostě vychytávka v aktivitě a myslím, moc pěkné oživení. Ale OR mi drží figurku na prvním WP a pak se zastaví až odhadem u třetího, nebo 4 bodu. Kód není žádný, jedničkou nezačíná nic a mám všude po 15 sekundách.

Zobrazit přílohu 33993

Ještě zkusím zrušit ten 1. WP.
Nově je možnost zadat do názvu AI vlaku písmenka WP a pak takový AI vlak (objekt) bude dodržovat každý vyčkávací bod.

Poprosím ukážku ako to má vyzerať aby neboli komplikácie.
Jakou ukázku, jaké komplikace? Aktivity se chovají furt stejně, jen OR neuměl, to co jsem popisoval výš, když jsi měl 4 WP za sebou, tak OR hodnoty sečetl a vlak stál na místě. To zůstalo furt stejné, jen když dáš do názvu consist WP, tak zastaví u každého vyčkávacího bodu, třeba servis dělníka s utahovačkou šroubů, toť vše. Je to stejné jako s koncovkou v con. AirE.

Důležitý je název AI vlaku, tam musí být písmenka WP. Název samotného souboru consistu může být jiný. To je jediný rozdíl oproti AirE.

Důležitý je název AI vlaku, tam musí být písmenka WP. Název samotného souboru consistu může být jiný. To je jediný rozdíl oproti AirE.
Tak tohle jsem blbě pochopil i já, takže máš na mysli název AI vlaku jako trasa (path)?

Tak consist (soupravu) si pojmenovává každý sám, neboli kdysi byla nepsané dohoda mezi aktivitáři, "zkatka jmena_trať_zkatka názvu aktivity_souprava". Takže třeba v mojem případě teď: "dan_bp_os5009_CSD130". Název je omezen délkou, aby jej kousl AE MSTS. Pokud budeš chtít začít s mašinou bez vzduchu (mrtvou) dáš do názvu consist:
"dan_bp_os5009_CSD130AirE"
Tohle jsem myslel, že platí v případě WP, ale nikoliv, jestli jsem to správně pochopil, píše se to do názvu srv., já to mám všude, abych to měl přehledné v editoru MSTS:
AE MSTS.jpg

bob57_cz říká:
Tvrzení je nepravdivé. Vozáci se samozřejmě zastavují.
Třeba pro vyzkoušení protismyku nebo použití tlačítka vysokého tlaku.
Záleží na tom, co se má ověřit a u jakého vlaku. (případně: Záleží na tom, co mají ověřit a u jakého vlaku.)
Pajavlaky říká:
Pokud jde bob57_cz-ovi o ošidná tvrzení, měl by spíš než tady začít na předchozí stránce u Mikuldy. Jistě dokonale zná a ovládá, jak se u nejrozšířenější stupňovitě odbrzďovatelné brzdy DAKO projevuje případné vyčerpání pomocného vzduchojemu, jak případné vyčerpání rozvodového vzduchojemu, za jakých podmínek a jakým způsobem k těmto jevům teoreticky může dojít vzhledem ke stavbě a fungování rozvaděče, apod. Může udělat přínosnou přednášku, vezme-li to od pístů a od záklopek.

Já s párama jezdím hodně, to by byl fakt průser. Teď něvyzkouším, mám na stole megaprojekt Os 5009. Záleží, jestli má pára na brzdě závěr a jízdu. Teda podle mého názoru a tam by mohl být problém. A ještě jestli nejsou pomíchané sací brzdy s normálem. Ale prověřit se to musí. A pokud nemá, zkus Shift+Insert a pak povol brzdu.

Já s párama jezdím hodně, to by byl fakt průser. Teď něvyzkouším, mám na stole megaprojekt Os 5009. Záleží, jestli má pára na brzdě závěr a jízdu. Teda podle mého názoru a tam by mohl být problém.
Aha! Tak v tom byl zakopaný pes! Z nějakého důvodu si Open Rails myslel, že má Hrboun 375 tlačítko závěru a to bylo sepnuté. Teď jsem zmáčkl Shift + Insert když jsem byl v Hrbounovi, a ejhle! Brzdy fungují! Tak tohle jsem upřímně fakt nečekal! :oops:
Nevím, co tam budeš mít za páru Dane, ale pokud ti nebudou na ní reagovat brzdy na brzdič, zkus schválně zmáčknout Shift + Insert. Třeba začnou reagovat.

Ale to je ono, proto jsem to psal. Pokud nemá brzda v definici závěr, nebo jízdu. Musíš použít tlačítko závěru (u Bobiny ventil, páka). Tohle prostě nelze po klucích chtít, aby to definovali zvlášť. Už tak s tím bylo mrtě práce a vychytávání a moc bych za to nedal, že se uzavíral i nějaký ventil pro sichr i u páry. Takže tahle zkratka a bach, při změně stanoviště, průběžná do max,brzdné polohy a tlačítko závěr.

Ahoj, mám doma starší notebook, který má 64 bitový procesor, ale jen 32 bitovou verzi Windows. Stáhnul jsem si openrails a trainset ze stránek msts-rw.cz, ale nefunguje mi to. Po chvilce jsem zjistil že je potřeba používat CZ/SK verzi, ale ta je nyní jen 64 bitová. Dala by se někde sehnat starší verze, která podporuje 32 bitové Windows?

Tak třeba Malý býček nemá ani max. brzdnou, má 100% a ryclobrzdu, ale funguje, takže pro všechny pařany páry v ORCZ, pokud chci přejít na stanovišti:
1. řadič 0%
2. průběžná 100% a Shift+Insert (vapíše, že tlačítko závěru zapnuto
3. kontrola přímočinné, musí být 0%!
4. Ctrl+Alt+K, zamknout tak "pult"
5. Ctrl+E, přechod
Po přestupo (změně pohledu:
a) Ctrl+K, odmnout pult
b) Shift+Insert, vypíše tlačítko závěru vypnuto
c) hned přestavit průběžnou do odbržďovací polohy a přitáhnout přímočinnou
A je hotovo, a POZOR, při startu s roztopenou mašinou, je tlačítko vypnuté, naopak po přestupu do AI vlaku mašiny jakoby zdechne a je třeba odemnout pult a vypnout tlačítko závěru.

Back
Nahoře