CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A to tak ve skutečnosti fakt je, že fíra musí kvůli světel lítat na druhé stanoviště? Já měl za to, že může zadní světla rizsvítit z jednoho. Celkem mne to udivilo.

A to tak ve skutečnosti fakt je, že fíra musí kvůli světel lítat na druhé stanoviště? Já měl za to, že může zadní světla rizsvítit z jednoho. Celkem mne to udivilo.
samozřejmě že pozičky se rozsvěcují jak zadní tak přední z jednoho, pokud máš dvojče tak myslím taky, a nebo je to dle řady

Fíra nejsem, takže z reálu zkušenosti nemám. Ale u Hrbaté prostě třeba přijedeš do stanice a při úvrati si vše povypínáš a přepneš "přední" světla na koncová. Přejdeš, vše nahodíš a zapneš si na druhé straně z koncových na bílé. A věřil bych tomu, že takhle to bude u Hrbatých i ve skutečnosti. ;)

Jenže při posunu musím mít pozičky 2x bílá, vepředu i vzadu a je mi fakt divné, že by byly odděleně a nešlo je zapnout z jednoho stanoviště, že by fíra v depu oživil mašinu a před zvednutím smetáku běhal na 2. st. rozsvěcet pozičky. Po zvednutí už totiž nepřejdeš. Nevím, nejsem strojvedoucí, ale tohle mi přijde divné.

Ahoj, ještě jeden dotaz, ožívení, vše ok, ale když zvednu smeták, zapnu kompresor "C" a vypnu pomocná Alt+C, vše ok, ale hlavní kompresor nevypíná a ozývá se zvuk odfoukávání, jako by chtěl přetlakovat potrubí?!

Se 130 jsem dlouho nejel, ale u 150.2 je pomocný kompresor "alt + c", pouze "c" je kompresor 1 do polohy zapnuto a "ctrl + c" do polohy auto, u kompresoru 2 je k tomu ještě "shift".

U některých mašin je skutečně možné ovládat světla jen na stanovišti příslušném čele HV. A zrovna řada 130 je tento případ. Přechody z vlaku na posun a zpět to pochopitelně mnohdy prodlužuje a komplikuje.
Já jen nechápu jak v rámci unifikace tohle soudruzi v shade neošetřili. Dyť na 242, 240 jde rozsvítit "všechny 4" z jednoho stanoviště a na 130 to nejde? To je fakt nemilé

Určitě jste si všimli, že se lokomotivám a vozům klepou podvozky i když jedou na rovině. Hlavně to bylo vidět třeba na 6-kolech jako 771. Vypadá to hnusně a nejspíš se to přeneslo s přechodem na 64-bit verzi.

Provedl jsem v tomto optimalizaci a implementoval určitý způsob filtru. Podvozky jsou už klidné, natáčení je krásně plynulé a přirozené. :)
Ale na tratích jsem si všiml míst, kde je asi středová linka koleje nějak deformovaná a podvozky mají tendenci tyto deformace kopírovat. Naštěstí těchto míst je minimum a autor tratě by je měl po nahlášení opravit.

Ahoj,bolo by možné pridať do servisného menu (pod kl. F5, shift F5) aktuálne nastavenie počítadla náprav a pomerného ťahu,aby som nemusel v menu OR CZ/SK zaškrtávat políčko s ,, zobrazením informačného řádku (v jazde je to také neprirodzené) a u napr. Vectronov by to veľmi pomohlo.Ďakujem za odpoveď.

Ahoj,bolo by možné pridať do servisného menu (pod kl. F5, shift F5) aktuálne nastavenie počítadla náprav a pomerného ťahu,aby som nemusel v menu OR CZ/SK zaškrtávat políčko s ,, zobrazením informačného řádku (v jazde je to také neprirodzené) a u napr. Vectronov by to veľmi pomohlo.Ďakujem za odpoveď.
Ctrl + Alt + F10 můžeš zobrazit info řádek a pak ho zase skrýt.

Hoši, to je PEKLO! :)
Několikrát jsem se s 130 nerozjel při posunu. A právě kvůli přebíhání, kvůli zapnutí poziček.
- Dojedu na místo a zastavím, průběžná v jízdě a přímočinné 100%.
- Shodím směták a jdu na 2. stanoviště zapnout pozičky, nic jiného, nezamykám pult nic, jen shodím ten smeták přejdu, rozsvítím pozičky vzadu a vrátím se zpět a opět zvednu smeták.

A když se chci rojet, povolím přímočinnou a chci začít posun, konec a pattová situace. Mašina se ani nehne a to mám v diagnostice vše odbržděno. PROČ SE NEROZJEDU?!

Když dám průběžnou brzdu do závěru, tak v pohodě. Ale proč ji musím dávat do závěru, když nezamykám pult a jdu jen rozsvítit zadní světla. Na tomhle jsem se dneska vydupal při tvorbě snad 10x a vždy musím odnznova. :(

Back
Nahoře