Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čouda napsal:
vložený návěstidla tam byly až do konce chocně. po rekonstrukci je tam už cesťák. To máš blbí plány
Tady je ten plánek. Že by zabezpečováci byli tak blbí a kreslili si do plánků chyby, se mi nezdá.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img170.imageshack.us/img170/6285/graf225zm4.th.gif[/url]
Doufám, že protistrana také předloží důkazy.
nebulus napsal:
Podľa najnovších informácii sa zase ťaží a obsluhu vlečky zabezpečuje spoločnosť SŽDC.
Děkuji, to je pro mě dost zajímavá informace. Když jsem tam byl na exkurzi na jaře 2006, tak byla baňa ještě zakonzervovaná.
Mají tam pěknou závěsnou dráhu, která vychází na den *). Vlečka vede souběžně se starou silnicí Kúty - Čáry, až jsem měl pocit, že při stavbě vlečky prostě vybagrovali kus asfaltu a plácli kolej :-). Tady je pár fotek, ať jsme v tématu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img172.imageshack.us/img172/908/zp3200033du0.th.jpg[/url] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img169.imageshack.us/img169/7293/zp3200044sw2.th.jpg[/url]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img225.imageshack.us/img225/3387/zp3200047qp2.th.jpg[/url] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img522.imageshack.us/img522/1250/zp3200048ow7.th.jpg[/url]

*) Horník nikdy neřekne "na povrch" :-)

Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ke konci minulého roku jsem do Chocně zavítal a jsou tam určitě cesťáky. :wink:

Re:

mikulda napsal:
Tady je ten plánek. Že by zabezpečováci byli tak blbí a kreslili si do plánků chyby, se mi nezdá.

A to byste se divil, co jednotlivá SDC dokáží do traťových plánů zakreslit za blbosti, ale takový rozpor by tam nebyl... Daleko přesnější jsou schémaťáky, které jsou přílohou závěrových tabulek.

radekedar napsal:
Ke konci minulého roku jsem do Chocně zavítal a jsou tam určitě cesťáky. :wink:
Hm, ale my se bavíme o situaci před přestavbou.
Flying Scotsman napsal:
A to byste se divil, co jednotlivá SDC dokáží do traťových plánů zakreslit za blbosti, ale takový rozpor by tam nebyl... Daleko přesnější jsou schémaťáky, které jsou přílohou závěrových tabulek.
Ale to já vím, že se na počet a pořadí světel v plánkách nedá spolehnout, ale vložák za cesťák by neprohodili :-) A na schématu Ranku bylo taky "Návěstidlo Lc4..."

Zatímce se to tento víkend v tomto fóru pere na všech frontách, já jsem udělal opravy úseku Ústí nad Orlicí - Choceň. Výměna starých typů návěstidel, a rekonstrukce stanic Brandýs a Choceň. (ve starém kabátě) V Chocni ještě nemám osazená návěstidla. Ani jsem nezkoumal, která písmena nám chybí na indikátorech.
A Nebulus se také činil a vymodeloval celou fabriku baně Čáry. Nádherná práce. Díky moc. Ještě tam doplním plot, ale to až zítra.
Jinak chci do aktualizace vyměnit všechny staré modely návěstidel od ČT do Pardubic. Už jich moc nezbývá :D

Co tam je ta eketromechanika tak tam byly vložená návěstidla. je na to spousta svědků.

Zbyněk Šemora napsal:
Zatímce se to tento víkend v tomto fóru pere na všech frontách, já jsem udělal ...
No vidíš. Ja som za ten čas stihol pochystať DPH na jednu firmu, začínam druhú, okrem toho som s Hummusom doriešil konverziu motoráku pre Trainz, prebrali sme možný vývoj ďalšej zaujímavej parnej lokomotívy, prekonvertoval pre Pikka 6 modelov, prichystal PC pre stavbársku firmu ... celkom dosť, nie ? A to som sa ešte aj zabavil nad výrokmi istých jedincov s deformovanými až pri...anými názormi - jeden z nich sa len tak mimochodom dnes obúval tu v tomto vlákne aj do teba ... Takže jak vidíš, spojil som príjemné s užitočným.
PS: Pardon za malý Off Topic

Naposled editoval moderátor:

Dobře a máte ještě fotku toho návěstidla?

Čouda napsal:
Dobře a máte ještě fotku toho návěstidla?
Čoudo, už by jsi toho opravdu mohl nechat. Já nestavím Tvou vizi, ale stav Chocně kolem roku 2004. Byl v provozu kousek koridoru od Brandýsa po vjezd do Chocně, Tam nebyl žádný vykřičník a všechna návěstidla v Chocni měla červenobílý nebo modrobílý nátěr. Odjezdová návěstidla směr Zámrsk měla indikátory směru a byly tam nové typy, jako jsou v Kolíně směr Velký Osek.Tedy žádný červenomodrobílý nátěr jako mají vložená návěstidla. Já to měl v BP špatně, protože jsem si jednoduše nevšiml Péček a zmátla mne ta nejmodernější návěstidla. Ale zase díky flame jsem si na Choceň vzpomněl a neopravím jen návěstidla, ale už je hotový i profil trati. Když jsem stavěl směr Týniště a dělal první rekonstrukci Chocně, naštěstí jsem si na zhlaví v esíčku netroufal. Něměl jsem ty zkušenosti a tak pěkně jako nyní bych to nezvládl. Zásadní problém by byl, že jsem tenkrát nevěděl, že se sklon trati dá přes klávesu end jemně korigovat. (od Brandýsa to padá 5 až deset promile)

Nevíte někdo, jak je přesně vysoko Choceňský silniční nadjezd? Stejně kvůli přesmyčce musím hýbat s celým kaňonem a posunout jej o jednu pozici vedle. (respektive znovu vytvarovat)

Aby z toho něco měli i ostatní, tak jsem rozbil a předělal těch stanic víc. Nějak mne to začalo bavit. Po zvládnutí Chocně jsem se vrhl na stanice, kde jsem si kdysi myslel, že je to dostačující. Ale jak jsem nedávno prolétl Martinovu trať, koleje ve stanicích má položeny pěkně a trochu mne to motivovalo, abych opravil své nejstarší vykopávky. Předělaná je Brandýs nad orlicí, Ústí nad Orlicí a ještě překopu Zámrsk. To je původní ostuda postavená jen ze základního kolejiva, také tam má být přesmyčka. Jinak mne nic nenapadá, ze starých nádražích je to téměř vše. Ještě okouknu 260, jestli tam něco nekřičí. Na lokálce Zaječí - Hodonín jsem opravil jen obě vyústění na Pavlovice a Mutěnice. Vlastní trať předělám až se tam svezu a zdokumentuji na kameru.
Cílem je, abych v dalších aktualizacích už znovu nerozbíjel aktivity a nemusely se opět opravovat.
Aktualizaci bych si přál vydat začátkem února.

Ach jo, takže štreky Brno - Kutna Hora se v dohledné době nedočkáme

Já se na to ještě přeptám, protože mi to nedává spát. Potom bu´d přiznám chybu s veškerou omluvou a nebo to tu podrobně rozeberu.

Vrbam napsal:
Klíd, do vánoc času dost. Myslel jsem, že ještě zvládnu zakřivit Zámrsk, ale trochu jsem si na něm málem vylámal zuby. Nakonec jsem musel vychýlení srovnat až před obloukem do Uherska. Ale už to sedí.
Brno - Kutná Hora není práce na odpoledne. A také se na něčem musím rozcvičit. Trať přes vysočinu nebude žádná sranda. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:
Klíd, do vánoc času dost. Myslel jsem, že ještě zvládnu zakřivit Zámrsk, ale trochu jsem si na něm málem vylámal zuby. Nakonec jsem musel vychýlení srovnat až před obloukem do Uherska. Ale už to sedí.
Brno - Kutná Hora není práce na odpoledne. A také se na něčem musím rozcvičit. Trať přes vysočinu nebude žádná sranda. :lol:

O to je to zajímavější kousek, spoustu nákladů jezdí tudy a pak v KH přepřahají na SS nebo ST. Nějaký čas jezdily bastardi od DB do KH

bude bomba až se budu moct projet po této trati s lamínátkou :D

folcek napsal:
bude bomba až se budu moct projet po této trati s lamínátkou :D
Prečo, načo čakať ? Ja tam jazdievam s laminátkou už aj teraz - vieš jak pekne sa vyníma na trati z ČT do Prahy ? Neni nad pekné červené striedavky :lol:

Přesně tak, na co čekat. Když Dr. Šmahel vydal S699 se zátěžovym strojem, kde si myslíš že jsem ji provětral? V Brně to nebylo. Loupnul jsem ji na trasu Kolin - Pardubice a bylo ji jedno jestli potkava bobinu či peršinga. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:

Trať přes Vysočinu je velmi nádherná a v ČR naprosto jedinečná, co se hlavně krajiny týče. A abych řekl pravdu, tak mě ta trať hodně láká postavit, videa mám, plány mám, ale bohužel mám teď jinou práci (Košice, Bratislavu atd.)
Záleží to Zbyňku jenom na tobě, musíš tam tu krajinu hodně namakat, aby si mě odradil postavit to taky. Koleje tam nejsou tak složité, nějak extra velké stanice tam taky nejsou, takže dominantní na té trati je hlavně krajina.
Pořádně se do té krajiny opři a nešetři objektama, ať to stojí za to, vykašli se na nějaké fps!!! Podívej se kolem sebe, jaké v dnešní době vznikají programy a hry. Žádného programátora při programování nezajímá, jestli má někdo starý počítač. Počítače se musí přizpůsobit, né programátoři.
Takže princip je jednoduchý, když krajinu postavíš dobře, blýskneš se u lidí a já budu mít klid. Ale když to postavíš blbě, tak to postavím lépe :D

Tento příspěvek ber pouze jako motivaci, ta trať přes Vysočinu je fantastická a já (i všichni ostatní) chceme, aby byla fantasticky postavená i v MSTS. Takže buď to uděláš ty, nebo já.... Záleží to na tobě, protože jsi první na tahu, tak se do toho dej... :wink:

Jinak psal jsem, že na slezině v Praze budu jen v sobotu do 11 hodin dopoledne, ale situace se změnila, vykroutil jsem se z toho sobotního plesu, takže tam budu v sobotu až do večera. Přítelkyně hold musí pochopit, že na prvním místě je Train Simulator :D :D :D ...to byl vtip...ale ples mě prostě nebere...
Takže pokud pro mě někdo máte ty objekty atd, tak to tam můžete vzít.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře