CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Simulace toho, kdy fíra vstane a nakloní se nad pult?
Vyfoť prosím kabinářům, jak vypadá pohled sedícího fíry, jaký má zorný uhel, když jede a sleduje trať. Protože mnohé pohledy jsou, jako by se fíra z židlí proboural do strojovny. Aby bylo vidět kompletní pult na jedné obrazovce. V MSTS to udělat jinak nešlo ale u OR se už s tímto dá pracovat. U lokomotivy 130 je to sice fajn, ale také jsem si připadal jak popisuješ. Ale pamatuji si, že hodně fírů řídilo ve stoje. Prý jich bolívají záda. A v noci určitě ve stoje neusneš.

Nemusí nič fotiť ja viem ako vyzerá zorné pole pultu keď tam sedíš. Ja si robím tak ako sa to mne páči aby sa dala komplet ovládať kabína.
Proste budem sa opakovat. Ak sa nepáči nestahovat a jazdiť so starými kabínami však aj taká možnosť je. Stejne nejazdiš naše OR ale klasické a ja pre Klasické OR kabíny nerobím.
Či tam sú rolety alebo nie toď otázka. Niekde sú napevno niekde sa dajú odstrániť zápisom cvf. A však nie všetkým vyhovieš. Jeden ich tam chce druhý nie. Takže buď tam budú alebo nie. Zas niesú tak nizko aby nebolo nič vidieť.

Skôr by mali chalani čo jazdia odfotiť ako vyzerá súčastný stav koridoru a staníc od Prahy až po Bohumin a na Brno.

A k čemu to bude? Podklady pro tvorbu aktivit, tak v KJŘ, výhled? Zeď, koleje zeď, místo třeba Dluhonic nádražní budovy, jakási kostka bez oken, všechny peróny na jedno brdo. Víc, jak polovinu lokomotiv můžeš rovnou smazat, motoráků a přívěšáků z trainsetu, jakbysmet nemají ETCS a nesmí na trať, samozřejmě lokošky a mv. A omezení rozsahu tvorby aktivit na jeden, možná dva roky zpěr. Sorry, ale za sebe po takovém tvoření, ani ježdění takových aktivit netoužím. Rád potkávám v aktivitách i jiné stroje neż Vectron 100x jinak. Můj pohled na věc.

Však ja ho rešpektujem ten tvoj pohľad na vec. Ja som napísal tiež svoj pohľad na vec tak ako ty, tak ako Zbyněk tak ako ktokoľvek iný. Tak ho tiež rešpektujte ten môj pohľad na vec čo sa týka kabín. :)
Mně se tvoje tvorba líbí a samozřejmě beru. Kdyby ale bylo vše podle posledních dvou let, tak si ji vastně ani nevychutnám. :-), Třeba hned lokošky 150, 151, 350 s kabinama od tebe. Vidím to na tvorbě aktivity Pn z roku 2020 a jaký je rozdíl v dopravé u Pálavského okruhu 2018. Ta rozmanitost souprav je nebe a dudy. Já jsem rád, že mohu tvořit právě v období 1989 - 2018, na to jsou podklady, tedy nákladní vlaku 2000 - 2020. Pak změna, jř v tabletech a teď i vlaky ETCS zabilo většinu mašinek.

Skôr by mali chalani čo jazdia odfotiť ako vyzerá súčastný stav koridoru a staníc od Prahy až po Bohumin a na Brno.
Občas při stavění tratí mne to napadlo. Kdyby se vše dělalo po novu, jak by byly stanice jednodušší. Odpadlo by tolik nákladních kolejí. A Dan by neměl kde jezdit. A ostatní na modernizovaných tratích také ne. Kromě Vectronů nemáme téměř nic, s čím by se tam dalo jezdit. Bardotky? Asi těžko. Krysy končí, plecháče a laminátky také. Tedy ještě přesluhující peršingy. Kdy v komunitě skončil poslední modelář s nějakým novým modelem lokomotivy? Asi Jarda Skůra s 380. Od té doby jen vylepšené modely starých banánů a podobně. Ani to pendolíno se nedočkalo řádného modelu (je to jen skin na italský model z roku 2003) A to je vlajková loď, která jako první jezdí 200. (i když jen na pár km) Vždyť tato jednotka už měla tolik polepů.
Vždyť ani nyní, když opravuji kus trati na Vysočině, ve snu by mne nenapadlo to tam modernizovat. I když ty poloměry oblouků si o vyšší rychlost než 100 říkají. A také z Brodu až do Brna není jediný železniční přejezd. Jak to měl Hitler promyšlené. Tedy respektive váleční inženýři.

Nejspíš ten šotouš byl původně navržen tak, aby otáčel jen hlavou. Ale pak od toho z nějakého důvodu upustili.
Dobrý večer, na chvilku se vrátím k hazardérům. Zkuste v souboru Deer.haz změnit US1Deer.s na femalehiker.s, hodnotu Distance (jak daleko odběhne) na 1 a Speed (rychlost úprku) na 0.5 - můžete rozhánět turisty dle libosti (ovšem bez animace...).

Zdravím,najprv by som sa chcel poďakovať vývojárom za skvelú prácu.Rád by som sa však spýtal,či by nešlo nejako ošetriť v kode ORCZSK blikanie textury svetelného kuželu hráčovej loko cez deň,AI lokomotívy s tým nemajú problém,alebo podľa vášho názoru by mohol byť problém niekde v nastavení monitoru,poprípade,či má niekto rovnaký problém? Ďakujem za odpoveď.

Zdravím,najprv by som sa chcel poďakovať vývojárom za skvelú prácu.Rád by som sa však spýtal,či by nešlo nejako ošetriť v kode ORCZSK blikanie textury svetelného kuželu hráčovej loko cez deň,AI lokomotívy s tým nemajú problém,alebo podľa vášho názoru by mohol byť problém niekde v nastavení monitoru,poprípade,či má niekto rovnaký problém? Ďakujem za odpoveď.

Tento nevyžádaný efekt stroboskopu byl odstraněn a kód jsem upravil tak, aby světelný kužel reagoval patřičně na okolní světlo jako v reálu a ne jen na polohu slunce. Nyní si můžete přisvítit i při zatažené obloze nebo mlze.

Ahoj @Icik
Proč mi nejde v noci vidět mlha? Právě tam mezi Jistebníkem až Polankou bývají ty "blata", kdy se nad rybníky a bahny drží mlha a ať dělám, co dělám, tak v noci ta nízká mlha není vidět, tak co dělám blbě?
mlha.jpg

Ahoj @Icik
Proč mi nejde v noci vidět mlha? Právě tam mezi Jistebníkem až Polankou bývají ty "blata", kdy se nad rybníky a bahny drží mlha a ať dělám, co dělám, tak v noci ta nízká mlha není vidět, tak co dělám blbě?
Zobrazit přílohu 46034
Tak ji máš příliš vysoko. Ona v noci není bílá, ale celé se to zabarví do černa. Světlo od kuželu na ní nereaguje. To by si chtěl moc. Není to volumetrická mlha z UE 5.7. :)

Aha. Já něl za to, že se vytvoří ta bílá. Nic, nedůležité, chtěl jsem něco, co sim neumí. Dík za objasnění, zasekl jsem se na tom a divil se, proč. :-) Tak večer snad nachystám k zveřejnění 3. díl.

Tento nevyžádaný efekt stroboskopu byl odstraněn a kód jsem upravil tak, aby světelný kužel reagoval patřičně na okolní světlo jako v reálu a ne jen na polohu slunce. Nyní si můžete přisvítit i při zatažené obloze nebo mlze.
Veľmi pekne ďakujem a prajem veľa trpezlivosti a úspechov pri vylepšovaní ORCZSK,veľmi si toho vážim.

Back
Nahoře