CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku

Icik

Pomocník strojvedoucího
Rozhodli jsme se vypustit shrnující verzi 2.0, abychom opět zpřehlednili další vývoj simulátoru OpenRails CZ/SK. Novinek oproti základní verzi 1.9 je spousta a zde vypíši jen ty nejvíce zajímavé. Náš tým provedl také spousty úprav parametrů ovlivňujících chování vozidel v jednotlivých archívech na webu a přepracoval kabiny pro podporu nových funkcí.

- přepracováno nasvícení scény a stínů pomocí shaderů závislé na ročním období a denní době
- vytvořeno nové chování mlhy a nový způsob generování mlhy přes shadery
- přepracován systém generování oblohy, mraků a dynamického počasí včetně částicových efektů kapek deště a vloček při sněžení
- vytvořen systém pro generování blesků a hromů
- programově řízená vlastnost materiálu textury, která má imitovat světlo v kabině (osvětlení budíků, displejů a kontrolek)
- přirozenější rozjezdy, brždění a napojování AI trafficu
- vytvořena nová třída Control pro řídící jednotky
- vytvořena logika pro komunikaci lokomotiv Master - Slave
- vytvořena plná podpora pro ovládání druhého motoru dieselové lokomotivy
- vylepšena fyzika chování tlakového vzduchu
- vytvořen nový výpočet pro vyjádření ztrátového výkonu pro dieselové lokomotivy vlivem pomocných pohonů
- nastavování cílové teploty ve vozech a kabině strojvedoucího
- vytvořeny nové servisy pro interakci v aktivitách
- vytvořen algoritmus pro chování a ovládání parogenerátoru
- vytvořena spousta nových kabinových prvků
- vytvořena spousta nových zvukových triggerů a modulací
- optimalizace při načítání simulace (kratší nahrávací časy)
- opraveny některé kritické chyby, které zapříčinily pád simulace

Děkuji všem, kteří nám hlásí chyby a pomáhají posouvat tento simulátor kupředu.

Po stažení nové verze 2.0 si starší 1.9 odstraňte a rozbalte zásadně do nové, prázdné složky.

Malé upozornění pro ostatní. Pokud máte Windows 11, jako já, po stažení Open Rails CZ/SK 2.0 nerozbalujte staženou složku přes Průzkumník Windows, ale přes 7-zip. Pokud staženou složku rozbalíte pomocí Průzkumníku Windows, Open Rails CZ/SK 2.0 bude po otevření házet errory a nebude vůbec fungovat! Pokud 7-zip nemáte, dá se stáhnout tady.

A mohu aktualizovat z 1.9, nebo smazat a instalovat znova? Ptám se tak, proto, že musím aktualizovat až zítra na slezině a stahovat tam, nevím, jak půjde.

Ahoj mám menší problém. Stáhl jsem si verzi 2.0, rozbalil soubor pomocí 7-zip a když jsem otevřel aplikaci (OpenRails) a vyskočila na mě tato chyba:WhatsApp Image 2026-02-20 at 19.54.42.jpeg

Nevím proč, ale pořád mi nefunguje nová verze. I když jsem smazal starou verzi a novou nainstaloval do nové složky a i když jsem soubor z webu rozbaloval pomocí 7zip. Zkoušel jsem dát celou složku i do výjimek ve windows defenderu, také nepomohlo.

Čo s tým preboha robite?
:)
Skúste to rozbaliť 7zipom a zložku OpenRailsCZSK si vložte niekde mimo ProgramFiles
Ja som si to akurát stiahol aj na svoj starší NtB kde OpenRails ani nemám a žiadny z týchto problémov.

A mohu aktualizovat z 1.9, nebo smazat a instalovat znova? Ptám se tak, proto, že musím aktualizovat až zítra na slezině a stahovat tam, nevím, jak půjde.
Kdepak. Z verze 1.9 se ti to neaktualizuje. To bylo to první, co jsem zkusil. Musíš verzi 2.0 stáhnout z MSTS-RW, verzi 1.9 komplentně vyhodit a dát tam místo ní verzi 2.0.
Taky se aktualizovali některé vozové packy na stránkách MSTS-RW. Doporučoval bych ti stáhnout packy, které jsou označené textem "New Update" a aktualizovat si tak vozidla z těchto packů.

Čo s tým preboha robite?
:)
Skúste to rozbaliť 7zipom a zložku OpenRailsCZSK si vložte niekde mimo ProgramFiles
Ja som si to akurát stiahol aj na svoj starší NtB kde OpenRails ani nemám a žiadny z týchto problémov.
To jsem zkoušel už několikrát, ale furt mi to nefunguje.

Jaký počet souborů ti ukazuje v rozbalené složce OpenRails_CZ/SK? U mě 839 souborů.
Prostě rozbalit 7-zip a hotovo.
Mistře prosím pěkně víš že jsem opožděný tak se pro jistotu ptám jestli too tak mám dobře?Vpravo stažený rozbalený ale ještě nenainstalovaný ORCZSK 2.0.Vlevo stávající nainstalovaný co na něm jezdím OpenRails CZ/SK 1.9 ????OR 2.jpeg

Mistře prosím pěkně víš že jsem opožděný tak se pro jistotu ptám jestli too tak mám dobře?Vpravo stažený rozbalený ale ještě nenainstalovaný ORCZSK 2.0.Vlevo stávající nainstalovaný co na něm jezdím OpenRails CZ/SK 1.9 ????Zobrazit přílohu 47017
Ano, smázni celou 1.9 a místo toho tam přesuň všechno z 2.0. Pokud si to rozbalil pomocí 7-zip, tak to musí jít.

Ano, smázni celou 1.9 a místo toho tam přesuň všechno z 2.0. Pokud si to rozbalil pomocí 7-zip, tak to musí jít.
Jasně to už znám to si mne chudák Zdenda (meda) už za 4 roky vycvičil bohužel víc už nestihl a taky super dík za info pane Mistr konečně snad to sice pomalu ale začínám chápat.Ještě malý dotázek.Bude to mít nějaký vliv i na trochu starší akt?Ne úplný pravěk jak říká Dan ale trochu starší ale samozřejmě bude to asi muset ladit třeba na BP s aktualizacema od Zbyňka?Jinak tu 1.9.pro jistotu schovávám do archivu.

Jasně to už znám to si mne chudák Zdenda (meda) už za 4 roky vycvičil bohužel víc už nestihl a taky super dík za info pane Mistr konečně snad to sice pomalu ale začínám chápat.Ještě malý dotázek.Bude to mít nějaký vliv i na trochu starší akt?Ne úplný pravěk jak říká Dan ale trochu starší ale samozřejmě bude to asi muset ladit třeba na BP s aktualizacema od Zbyňka?Jinak tu 1.9.pro jistotu schovávám do archivu.
Kompatibilita by měla být. Musíš si to vyzkoušet.

Ahoj, tak mě to taky nejde spustit, Hláška - Počítač ochránil Vaše PC, neznámý vydavatel.
Pro jistotu i po obejití výstrahy se neotevře ani menu. Někde má ta mouka dvounulka chybu.

Jaký počet souborů ti ukazuje v rozbalené složce OpenRails_CZ/SK? U mě 839 souborů.
Prostě rozbalit 7-zip a hotovo.
Mám to stejně. Také mi to ukazuje 839 souborů, ale z nějakýho nezjištnýho důvodu na mě vyskakuje ta chyba.

Back
Nahoře