CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Mám dotaz ohledně jedné fičury, která je uvedena v Readme v packu X6X. Viz upravený screenshot níže.
Možný false advertising.jpg
Problém je v tom, že když jsem si spustil simulaci s loko ZSSK 362 015-0, která má kabinu s ADD (aspoň podle .eng souboru), tak ať jsem jezdil s kurzorem po kabině jakkoliv, tak ne a ne najít ten regulátor těch LED přístrojů.
Můžete mi někdo prosím poslat upravený screenshot kabiny s ADD, kde je ten regulátor LED přístrojů zvýrazněn? Začínám už být zoufalý. :(

Při spouštění OR-CS 2.0 mi vyskakuje upozornění "Update available ReShader...".
Když ho pomocí uvedené klávesové zkratky otevřu, nevidím zde nic, co by se k aktualizaci dalo použít.
Mám se na to vyignorovat, případně jak se toho zbavit? Díky.

Když ho pomocí uvedené klávesové zkratky otevřu, nevidím zde nic, co by se k aktualizaci dalo použít.
Pro aktualizaci musíš použít tento odkaz. @Icik ovšem psal, že to nedoporučuje.

Mám dotaz ohledně jedné fičury, která je uvedena v Readme v packu X6X. Viz upravený screenshot níže.
Zobrazit přílohu 47032
Problém je v tom, že když jsem si spustil simulaci s loko ZSSK 362 015-0, která má kabinu s ADD (aspoň podle .eng souboru), tak ať jsem jezdil s kurzorem po kabině jakkoliv, tak ne a ne najít ten regulátor těch LED přístrojů.
Můžete mi někdo prosím poslat upravený screenshot kabiny s ADD, kde je ten regulátor LED přístrojů zvýrazněn? Začínám už být zoufalý. :(
Musíš prvně stisknout klávesu L a budíky se ti rozsvítí jakože hodně tlumené. Kolečkem myši je "rozzáříš".

Pokud si ho zaktualizuješ, můžou pak nastat problémy, pokud OR CZ/SK změní některé nastavení v profilu ReShade. Jedině, že přejdeš kompletně na svůj profil ReShade. Pak to nejspíš bude bez problému.

Můžete mi někdo prosím poslat upravený screenshot kabiny s ADD, kde je ten regulátor LED přístrojů zvýrazněn?
je to tam jasné napísané. Regulovať to môžeš koliečkom na myške. V kabíne sa ovladací prvok nenachádza teda nachádza ale len ako static objekt

Do update dávám vylepšené ovládání myší kabinových prvků. Brzdič BS2 třeba v kocourovi 742 už jde hezky ovládat myškou. Pro přechod mezi notch (to jsou ty jakoby zarážky na ovladači) se musí trhnout myší více a plynulá, integrační část jde ovládat krásně jemně i při malém pohybu myši. Teď se dá ovládat lokomotiva i pouze přes myš.

Už to mám, měl jsem na ploše zástupce "Menu" nikoliv "OpenRails". ale nechápu, předtím to aktualizoval i tak. :)

Musím tady veřejně vyseknout poklonu autorům projektu CZ/SK a kompatibilního vozového parku, jak perfektní věc tady tvoří a už vytvořili. Nějaké týdny jsem dočasně nechal vláčky ve šturcu, a aby nezamrzl XboX, proháním se po nebeských výšinách v kokpitech eroplánů MS Flight simulatoru 2024. Lidi, co tam je bugů, záseků, nereálných věcí, trápení, i pádů simulátoru... A to jde o ne levně placený projekt, oficiální a licencovaný Microsoftem! A toto je prakticky zadarmo.. Važme si tvůrců, vláčky jsou v této podobě fakt lepší, animace kabin a prvků o nic horší, zvuk totéž. Díky. :cool: ;)

Musím tady veřejně vyseknout poklonu autorům projektu CZ/SK a kompatibilního vozového parku, jak perfektní věc tady tvoří a už vytvořili. Nějaké týdny jsem dočasně nechal vláčky ve šturcu, a aby nezamrzl XboX, proháním se po nebeských výšinách v kokpitech eroplánů MS Flight simulatoru 2024. Lidi, co tam je bugů, záseků, nereálných věcí, trápení, i pádů simulátoru... A to jde o ne levně placený projekt, oficiální a licencovaný Microsoftem! A toto je prakticky zadarmo.. Važme si tvůrců, vláčky jsou v této podobě fakt lepší, animace kabin a prvků o nic horší, zvuk totéž. Díky. :cool: ;)
Ano ano, naprosto souhlasím, a nová verze s upravenými kabinami, pánové, opravdu veliká poklona před Vámi. Mockrát Vám děkujeme. ;)

Pánové, díky! Tohle u srdíčka zahřeje. ;)

Včera jsem zkoumal, jak fyzicky zhmotnit paxe na perónech. No, pokus nevyšel.
Ale zeptám se, bude za to stát snaha mít statické panďuláky na peróně? Třeba 200 ks, ale max ve dvou třech typech provedení? Nebude to pitomé?
Třeba se mi to nepovede, ale už to vidím, kdyby jo. Byly by to kůly čekající na váš vlak. :rolleyes:

Ale chtělo by to s mírou. Mít tolik lidí na perónech, tak aby vlak nemusel mít patnáct vozů, aby to všechno pobral. Když vidím dneska ty vlaky složené z lokomotivy a tří "Honekráků", bylo by to zachvíli jako v Indii. Tam to jezdí s nátřeskem na střechách běžně. Kdysi za bolševiků jezdil z Brna 14.05 vlak 4714, a ten měl devět vozů, protože v Adamově, když tam přijel, končila směna, tak aby to všechno pobral třeba do Letovic nebo Březové. Na tom perónu na zastávce byla hlava na hlavě, a že byl hodně dlohej, tenkrát. Elektrika tenkrát ještě nebyla, tak ten Brejláč s tím casnoval do Rájce (30 km z Brna) přesně hodinu. Dělám si samozřejmě srandu. Ale opravdu by to chtělo s mírou.

Včera v noci, jsem aktualizoval všechny packy, smazal jsem kabiny, nahrál jsem všechno co bylo třeba, ale stejně mi nejde intenzita kolečkem myši.

Takže příčina Loose Consist popsaná zde objasněna. Zádrhel je v tom, že skin je zabalený bez složky a kdysi byl označen jako "CD_Bee238_501", avšak nyní: "CD_Bee238-501" a průser je hotový. Pokud extrahuji do CD_Bee238-501, nic se neděje do chvíle, než použiju skin právě jako Loose Consist, ale jiný hráč bude mít pojmenovanou složku se skinem jinak. Třeba tím, že si dá vozidlo do spokečné složky... A je vymalováno...

Takže ač se to zdá jako banalita, i tohle je velký problém, tím bych chtěl poprosit, když dáváte skin na web, dejte soubory Wag, Ace, DDS... do složky, kde mají být a nikoliv "na volno" a pak ji zabalte. Jinak se těchto problému nezbavíme a bude nestuále potíž, že se některým uživatelům vozidlo v aktivitě nezobrazí. Teď jsem se drbnul já a budu muset celou aktivitu testovat znova, stejně jako hráč, který by po 7 hodinách skončil pattem, jako já teď při testu.

Zdravím,na 18.setkání v HK jsem přičichnul k programu ORCZ,doposud jsem jezdil jen OR,nyní jsem po školení o hodně chytřejší,
je pěkné ,jak se krásně ovládají vozidla podle reálu a je hodně vychytávek v ORCZ.
V trati 310 jsem si několik měsíců hrál s nočními texturami,aby jsme nejezdily,jako v tunelu,ale jesti dělám něco špatně,
v ORCZ to nefunguje.?

Přílohy

• ORCZ_Valšov 21.00_zima.jpg
    ORCZ_Valšov 21.00_zima.jpg
    90.8 KB · Zobrazeno: 28
  • OR_Valšov 21.00_zima.jpg
    OR_Valšov 21.00_zima.jpg
    161.9 KB · Zobrazeno: 28
Zdravím,na 18.setkání v HK jsem přičichnul k programu ORCZ,doposud jsem jezdil jen OR,nyní jsem po školení o hodně chytřejší,
je pěkné ,jak se krásně ovládají vozidla podle reálu a je hodně vychytávek v ORCZ.
V trati 310 jsem si několik měsíců hrál s nočními texturami,aby jsme nejezdily,jako v tunelu,ale jesti dělám něco špatně,
v ORCZ to nefunguje.?
Tohle bude jen nastavením jasu v noci "Jas okolního světla za noci" v nastavení OR CZ/SK. Ta výchozí hodnota 20% je ještě z dob, kdy byly filtry ReShade nastaveny jinak. Doporučuji tak 50%.

Back
Nahoře