Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čouda napsal:
Petr napsal:
Zkusil sem to, zkusil sem ho poslat i na jinou kolej, ale nic... :(

V tom případě mě už nic jiného nenapadá. Těžko říct. Ještě je možnost to pořešit s někým z aktivních aktivitářů přes SZ
Již včera jsme to s Petrem vyřešili přes ICQ :wink:

Především dík ZŠ&kolektivu za super aktivitu Den blbec. Potřeboval bych poradit v Březové nad Svitavou. Odpojím vadný vagón, dle pokynu zajedu na šturcovou kolej ke stodole, dostanu zprávu zastavit a přes TAB sunout zpět. Vždy mi to hodí hlášku o projetí stůj, při použití TAB mi to hlásí: není povoleno. Předem díky za radu.

neuromancer napsal:
Především dík ZŠ&kolektivu za super aktivitu Den blbec. Potřeboval bych poradit v Březové nad Svitavou. Odpojím vadný vagón, dle pokynu zajedu na šturcovou kolej ke stodole, dostanu zprávu zastavit a přes TAB sunout zpět. Vždy mi to hodí hlášku o projetí stůj, při použití TAB mi to hlásí: není povoleno. Předem díky za radu.
Asi se nevybavil reverzní bod. Je nutné couvat, až dostanu hlášení. Já to projel mnohokrát a vždy hlášení se objeví v moment kdy na monitoru zmizí otočná šipečka. Pokud to někomu přece jen nevychází, tak si to pod F4 zkontrolujte.

Zbyněk Šemora napsal:
neuromancer napsal:
Asi se nevybavil reverzní bod. Je nutné couvat, až dostanu hlášení. Já to projel mnohokrát a vždy hlášení se objeví v moment kdy na monitoru zmizí otočná šipečka. Pokud to někomu přece jen nevychází, tak si to pod F4 zkontrolujte.

Díky moc, bylo to tak, musel jsem projet skrz stodolou:-) Už to frčí.

Opět nastal čas testování nových úseků trati a tak jsem oprášil a dokončil trasu své nové aktivity.
Ale vypadalo to bledě , protože po doplnění asi 20. loose consist v podobě dvou vlakových souprav a jedné lokomotivy nastal tento stav.
Hra OK až do prvního save, kdy bylo třeba jít s pejskem ven. Po znovuspuštění MSTS jsem hru už neloadnul. Celý večer jsem bádal a nic. Ráno moudřejší večera a přišel jsem na tohle:
Pokud v tak zatížené aktivitě opustím MSTS, tak je nutné po save ne hru loadnout (hra pokud se načte při prvním pohybu zamrzne). Je nutné nejprve nahrát úplný začátek aktivity, pak ji hned ukončit a nahrát uložený úkol. Pak vše šlape jak hodiny. Přišel jsem na to metodou pokusu a omylu. A funguje to 100%. Pokud MSTS neukončím, dá se vše loadnout okamžitě.
Jinak moje nová aktivita, jak jsem dříve informoval bude většinou nákladní s vystřídáním mnoha vlaků (všechny loose consist bude hráč potřebovat), bude noční s nástupem v 18.00 a ikdyž zatím nemám doplněný traffic, tak ani nyní se hráč nenudí. Například v 0.15 protijedoucí traffic, jestli nějaký pojede vám bude úplně ukradený, protože budete mít plno jiných starostí, jak se udržet na kolejích. Časové body sice budou, ale jízda vlaků je tak volná, že by to nikomu němělo dělat problémy. V testech jsem zatím v 1.15 a do rozednění je ještě daleko.
A to hlavní. Pojedete z Prahy do Českého Brodu, kde bude konec. Ale než přijedete do cíle, ujedete 450 km :lol: :lol: :lol: Český Brod projedete mezi tím třikrát :lol: :lol: :lol: .
A pastičky budou. Já sám jsem do nich spadl. (několik vytlačených lokomotiv do točny, projeté návěstidlo o 5 vozů (s těžkým vlakem z kopce,......ještě se musím hodně učit :lol: :lol: :lol: )

Zbyněk Šemora napsal:
.....
Pokud v tak zatížené aktivitě opustím MSTS, tak je nutné po save ne hru loadnout (hra pokud se načte při prvním pohybu zamrzne). Je nutné nejprve nahrát úplný začátek aktivity, pak ji hned ukončit a nahrát uložený úkol. Pak vše šlape jak hodiny. Přišel jsem na to metodou pokusu a omylu. A funguje to 100%. Pokud MSTS neukončím, dá se vše loadnout okamžitě.
...........

Tohle znám. Něco podobnýho se mi stává taky, u mne však stačí po load okamžitě aktivitu ukončit a loadnout ji znovu. Potom vše chodí jak má. Připadá mi to jako kdyby si MSTS při loadu nenahrál všechny objekty do paměti a potom už to nestihne a padne. Ono to je možná vidět na ukazateli nahrávání. Když se nahrává poprvé, tak chvilku trvá než začnou naskakovat čárky průběhu nahrávání, pokud se nahrává podruhé tak tam okamžitě naskočí asi 4 čárky, jakoby měl MSTS již něco v paměti nahráno. K tomuto problému by se asi mohl vyjádřit pouze Džordž (tedy pokud se průběhem nahrávání zabýval).

Podobný problém bol už dávno v exponovaných štvorcoch trate ŽSR 150 a Jene odporúčal aj pri štarte aktivity najprv spustit expolore route a až potom aktivitu.

Začal jsem aktivovat úkoly do své nové aktivity. Bude změna. Pokud překročíte nějakou stanovenou rychlost, úkol nebude ukončen, ale objeví se jen oznámení. Nevýhoda je, že se objeví jen když tuto rychlost budete opakovaně překračovat, tudíž po překročení rychlosti můžete vesele pokračovat co hrdlo ráčí. Chtělo by to smyčku, aby tento oznam se objevoval v pravidelných intervalech. Ale na druhou stranu, hráč nikam nedospěchá, protože ve vratné stanici bude muset vždy čekat na čas. Ale dává se tady prostor, pokud někdo nebude stíhat jízdní řád (bude mít problémy s rozjezdy různých vlaků), tak dá chvílemi klobouk na rychloměr a pokud nepřekročí traťovou rychlost nebo rychlost na návěstidle, tak bude moci jet rychleji. (Použité nákladní vlaky mají rychlosti 50,60,70,80 a 85km/h, dle sklonových poměrů)
Ukončení aktivity bude při projetí stůj, předčasného odjezdu nebo patu, kdy hráč například nevyjede určité stoupání. (druhý pokus by trval téměř hodinu). (a ty nešťastné přejezdy)
Uvidíme, jak se to osvědčí. Ale je fakt, že na nákladech se nespěchá. Klídek, pohoda.
Co se týká úkolů, zatím jsem aktivoval prvních padesát a to jsou jen první dvě hodiny z 11cti. Dál by to mělo být na úkoly volnější, ale jak na to koukám, těch událostí bude ještě dost. Hold mé aktivity nebude nikdy jízda určitého vlaku, ale vždy nějaká šichta se vším všudy. Takto i nejlépe otestuji trať.

Zdravím, mě osobně ukončení úkolu při překročení rychlosti s nějakou tou malou rzervou nikdy nevadilo. Přece stojvedoucí si na trati nemůže dělat co chce. :D Hodně se mi např. líbilo v aktivitě DB, že se muselo před Břeclaví zastavit před stůj, jinak nevyskočila hláška. Jinak už se moc těším na novou aktivitu a přeji hodně úspěchů při práci na této vynikající trati. S pozdravem Dan.

Tak jsem trochu s aktivitou pokročil a po 8 a půl hodinách hry se narodilo 140 událostí. Už si připadám jak spisovatel. To je hrůza, nemá to konce. Ještě zbývá dopsat odstavení postupně pribranych vozu v Uhrinevsi, pripojeni na další vlak z kontejneroveho nadrazi, odvezeni do Krce, lokomotiva do Vrsovickeho depa, tam si vezmu jinou a zajedu na Smichov pro soupravu, kterou odvezu do Českého Brodu na první ranní osobák. (471 mimořádně nepojede) A fira muze po "skvele" nocni jit domu. (než se tam nahrnou cestující si může lehnout do soupravy, kterou přivezl) :lol: Takže šibování k tomu a máme dalších 60 událostí.
PS. už jsem z těch hlášení do MSTS tak zblblej, že diakritiku nepíši ani sem :lol: :lol: :lol: .

Na víkend jsem si udělal test té své šílenosti. Zatím asi 250 událostí a po testech chybné jen několik nepodstatných. Začátek v 18.00, konec před pátou ráno, akorát se rozednívá. Šílený Paths je funkční a nuda to určitě nebude. Takovy Sergej s 25 kočáry jede do kopce na plný výkon 20 až 25, ale jede. Zapotíte se s klouzající 130, u 163 na plný výkon Vám rychlost v kritickém místě klesne na 27km/h, pokud se dobře rozjedete. Jinak smůla.
Hra mi spadla jen při načítání rozhlasu na hlavním v Praze, ale to je někdy, když jsem se moc kochal. Pak mi spadla ještě v Uhříněvsi, ale tam to byla spíš náhoda.
Kromě téměř hodinového šibování v depu si odjedete 7 pořádně těžkých vlaků, plus jeden rychlík, plus jedna souprava, plus tři lokomotivní. A přepřah v Kutné Hoře s 731. Už jen odstranit několik chyb v trati, kdy záhadně mi nejde rozsvítit posun dovolen, ikdyž je kolej volná, zhaslá návěstidla se moc vyřešit nezdařilo, hold občas bude nutný save/load, pak ješte doladit úkoly, doplnit traffic a může vše jít ven. Hold brnkačka. :lol: :lol: :lol:
Šíchta bude na puklíkovi, 163, 731, 163, 130, 781 a 162.
Ale žádná honička. Klídek, pohoda a během zkoušek brzdy budete mít i nějakou tu minutu postavit si na kafe nebo se jít vyčurat.
Pro představu, s uvázlým vlakem jsem špatně zastavil, tak proti plánu jsem musel couvat pár set metrů pro rozjezd dvakrát a zpoždění jsem srovnal. (dá se trochu švindlovat s překročením stanovené rychlosti daného nákladního vlaku)

Zbyněk Šemora napsal:
Na víkend jsem si udělal test té své šílenosti. Zatím asi 250 událostí a po testech chybné jen několik nepodstatných. Začátek v 18.00, konec před pátou ráno, akorát se rozednívá. Šílený Paths je funkční a nuda to určitě nebude. Takovy Sergej s 25 kočáry jede do kopce na plný výkon 20 až 25, ale jede. Zapotíte se s klouzající 130, u 163 na plný výkon Vám rychlost v kritickém místě klesne na 27km/h, pokud se dobře rozjedete. Jinak smůla.
Hra mi spadla jen při načítání rozhlasu na hlavním v Praze, ale to je někdy, když jsem se moc kochal. Pak mi spadla ještě v Uhříněvsi, ale tam to byla spíš náhoda.
Kromě téměř hodinového šibování v depu si odjedete 7 pořádně těžkých vlaků, plus jeden rychlík, plus jedna souprava, plus tři lokomotivní. A přepřah v Kutné Hoře s 731. Už jen odstranit několik chyb v trati, kdy záhadně mi nejde rozsvítit posun dovolen, ikdyž je kolej volná, zhaslá návěstidla se moc vyřešit nezdařilo, hold občas bude nutný save/load, pak ješte doladit úkoly, doplnit traffic a může vše jít ven. Hold brnkačka. :lol: :lol: :lol:
Šíchta bude na puklíkovi, 163, 731, 163, 130, 781 a 162.
Ale žádná honička. Klídek, pohoda a během zkoušek brzdy budete mít i nějakou tu minutu postavit si na kafe nebo se jít vyčurat.
Pro představu, s uvázlým vlakem jsem špatně zastavil, tak proti plánu jsem musel couvat pár set metrů pro rozjezd dvakrát a zpoždění jsem srovnal. (dá se trochu švindlovat s překročením stanovené rychlosti daného nákladního vlaku)
Mam jen takovej dotaz. Nekde jsem cetl, ze nekdo (tusim zsr) poladil 130. Ja ale nevim, jestli ta poladena je soucasti trainsetu, nebo ne. Videl jsem s ni uz i nekde aktivitu. Potesilo by me si s ni ve Vasi nove aktivite zajezdit. DB byla aktivita perfektni, i kdyz to byla moje prvni aktivita, kterou jsem hral a nekdy jsem mel opravdu mel chut prohodit celej comp oknem. Projel jsem ji pak znova a to uz byla pohodicka

Naposled editoval moderátor:
Ahoj! loko 130 je skutečně vyladěná a je v trainsetu BP. Pokud ji nemáš stahni si ji ze SINUSU. link najdeš na stránce p.Šemory v sekci trainset. z hlavy ho nevím a už jdu spát, jsou 3 ráno :roll:

S lokomotivou 130 od ŽSR je skutečné poježděníčko, zvláště pokud ji naložíte hranici normy. Tam než se Vám podaří nakrokovat 100% výkonu, tak ujedete 10km. Skluzy a nadproudy lítají o 106, pokud se nesleduje ampérmetr.

Zbyněk Šemora napsal:
S lokomotivou 130 od ŽSR je skutečné poježděníčko, zvláště pokud ji naložíte hranici normy. Tam než se Vám podaří nakrokovat 100% výkonu, tak ujedete 10km. Skluzy a nadproudy lítají o 106, pokud se nesleduje ampérmetr.
No, jelikoz mam Vase DVD s verzi trate 77 a v PC take trainset z nej, mam teda uz vyladenou verzi? S duhovkou u DB se totiz jezdilo skvele.

Praha posun

Proč nemohu stihnout posun po Praze do depa i když dodržuji rychlůost posunu 30km ?

Mám připomínku k příspěvku který byl v sekci o BINu

S 731.006 jsem vytvořil 2 posunovací aktivity které projelo asi 200 lidí a nikdo si nestěžoval.Asi byl každý rád že tento stroj vůbec je vytvořený i když při vyklonění z okna při RV to vypadá jako by fíra stál mimo kabinu.

den blbec

Mám problémy v praze ,nemohu stihnout přesun do depa.Proč?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře