Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
E499_2002 napsal:
Já myslím, že to je ten hlavní rozdíl mezi 842 a 843. Že 42ka má zajišťovací brzdu špalkovou, kdežto 43 má kotoučovou.
No hlavní rozdíl mezi 842 a 843 je ten, že je to úúúplně něco jinýho :-D

Jo, beru že třeba BSE odpadne ale aby nefungovala ani přímočinná, to je divný.

Rozdíl je velký: 842 je především hydromechanika a náhon na vnitřní nápravy, nemá ARR, má retarder na brzdění
843 je elektrický přenos a pohon všech náprav, má ARR a EDB

Právě teď TV Nova. No v první řadě by to chtělo téma "Něco k pláči." Zloději v Plzni na nádraží vylezli na odstavenou lokomotivu ukrást ze střechy měď, no zkuste hádat co se stalo.....

"V okamžiku zásahu bylo podle jeho slov v troleji napětí o síle 25 tisíc kilovoltů."
Zdroj tn.cz :D

Pavlík napsal:
"V okamžiku zásahu bylo podle jeho slov v troleji napětí o síle 25 tisíc kilovoltů."
Zdroj tn.cz :D
Tak to se možná konečně dočkáme i 1010 poslanců v parlamentu - to budou daně! :)

Luky napsal:
A dále, pokud by někdo přejížděl železniční přejezd na červenou (výstražné zařízení v činnosti), tak by se měl odebrat řidičský průkaz na 5 let ihned na místě, včetně zaplacení pokuty, udělení alespoň 10 trestných bodů a uhrazení vzniklé škody.
- 12 bodů! Pří úplném vybodování jsou nařízeny pravidelné návštěvy u psychologa včetně různých psychotestů.
A to je v tomto případě více než na místě!

Luky napsal:
Navrhoval bych upravit trošku vyhlášku o silničním provozu na pozemních komunikacích a to tak, že přes každý železniční přejezd by se smělo přejíždět maximální rychlostí 30 km/h (řidič automobilu by se musel rozhlédnout v každém případě zda jede či nejede vlak)
Luky,toto vyhláška přece řeší. Je to jen a jen v lidech a žádná vyhláška nezabrání člověku,aby ji porušoval,pokud chce!

Vyhláška hovorí: pri železničnom priecestí bez PZZ alebo ak na PZZ nebliká biele svetlo max 30 km/h, ak na PZZ bliká biele svetlo tak je max 50 km/h. Ale aj tak nechápem ako tam môže ísť niekto rýchlejšie ako je stanovené zákonom, keď veľa našich železničných priecestí je v dosť biednom stave.

Zrovna nedávno som dokončil autoškolu a čo som ja podostával pohlavkov keď som sa nepozrel na železničnom priecestí na ľavo a na pravo :D Inštruktor si na mňa už aj zobral čajovú lyžyčku a sňou ma tĺkol po hlave aby so si to konečne zapamätal :D

Back
Nahoře