Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
No jo, ale my nemůžeme vědět co jsi stahoval a kam to kopíroval. Balík aktivity.exe vše nainstaluje tam kam patří a vše je 100% funkční (je pro verzi MSTS 1.4, pro 1.57 je další balík update a verze pro 1.6 je zatím ve stadiu vývoje)Ivan.ps napsal:Zdravim. Neviem ci tento problem patri priamo do tohto vlakna, ale jedna sa o novu kabinu pre 350-ky. Problem je v tom, ze sa s novou kabinou neviem pohnut. Akonahle pohnem radicom smeru, alebo pakou vykonu, tak hned idem do Windowsu
Zbyněk Šemora napsal:No jo, ale my nemůžeme vědět co jsi stahoval a kam to kopíroval. Balík aktivity.exe vše nainstaluje tam kam patří a vše je 100% funkční (je pro verzi MSTS 1.4, pro 1.57 je další balík update a verze pro 1.6 je zatím ve stadiu vývoje)Ivan.ps napsal:Zdravim. Neviem ci tento problem patri priamo do tohto vlakna, ale jedna sa o novu kabinu pre 350-ky. Problem je v tom, ze sa s novou kabinou neviem pohnut. Akonahle pohnem radicom smeru, alebo pakou vykonu, tak hned idem do Windowsu
bob57_cz napsal:... A proč jsou hodnoty rychlostí u nevyladěné vyšší - má antislip - nezná skluz.
train.msts napsal:A nakopíroval jsi tam i složku zssk_350? Nedával jsi tam jenom nový cab?
Tak je to jasné. Spusť znovu aktivity.exe a nech to nainstalovat kam patří, použij consists z nějaké aktivity a pak přemýšlej "Kde soudruzi z NDR udělali chybu"Ivan.ps napsal:train.msts napsal:A nakopíroval jsi tam i složku zssk_350? Nedával jsi tam jenom nový cab?
Nakopiroval, vsetko co k 350-ke potrebujem som nakopiroval... Tieto uplne zakladne veci uz trosku ovladam ( aspon myslim)
A jsi schopen se dostat do skluzu ? Nebo dáš z místa 100% a jedeš ?!Kebarko napsal:bob57_cz napsal:... A proč jsou hodnoty rychlostí u nevyladěné vyšší - má antislip - nezná skluz.
To je nezmysel. Ja vo svojom vyladenom engu žiadny Antislip nemám. To testovanie rozbehovej rýchlosti bolo robené s engom, ktorý neobsahuje parameter Antislip. Ani v jednej jedinej svojej vyladenej lokomotive nepoužívam Antislip, to bola jedna z prvých vecí, ktorú som už pred rokmi zo svojich engov vyhodil.
bob57_cz napsal:A jsi schopen se dostat do skluzu ? Nebo dáš z místa 100% a jedeš ?!
Kebarko napsal:Samozrejme, že áno. Ak dám z miesta 77% už dochádza ku preklzu. Od týchto precent musím pomaly zvyšovať v závislosti od rýchlosti.
Roman napsal:A máš nastaveno krokování kontroleru ?
Mohl byste mi prosím na mail poslat ten eng k prostudování?Díky.Kebarko napsal:Roman napsal:A máš nastaveno krokování kontroleru ?
Áno, 57 stupňov (aj s nulou)...
No vidíš - a moje ( kolektivní ) verze nastavení jde do skluzu už na 17%msts. Prostě blíže reálu je ta verze, kde si musí fíra poctivě odkvedlat stupínky jako v skutečné.Kebarko napsal:Samozrejme, že áno. Ak dám z miesta 77% už dochádza ku preklzu. Od týchto precent musím pomaly zvyšovať v závislosti od rýchlosti.bob57_cz napsal:A jsi schopen se dostat do skluzu ? Nebo dáš z místa 100% a jedeš ?!
To si můžeš dovolit jen u krátkého vlaku. Čím je vlak delší, tím je nebezpečí přetržení vyšší a u nákladu obzvlášť.nebulus napsal:Mal by som otázku k možnosti zrušenia rýchlobrzdy: Bob_57 uvádza že podľa predpisu ju možno zrušiť až po zastavení vlaku. Ale pri minulom zvezení na mašine mi rušnovodič ( slovenský ) tvrdil že to už neplatí a v prípade že dôvod pre jej použitie pominul, tak je možné ju zrušiť a pokračovať v jazde aj bez zabrzdenia do nuly. Znalí veci nech sa prosím vyjadria.
Když už se to nakouslo, tak testujte všichni http://web.telecom.cz/bob57_cz/download/730test350.zip .bob57_cz napsal:Tak jsem se trochu pohrabal v těch monitorech a zjistil následující:
OverspeedMonitor
Nadproudy problém nedělají. Triggery, které jsou nadefinované v sekci OverspeedMonitor, fungují v aktivitách, jak mají ( nadproudy, rychlosti,..).
Problém s neslyšitelnou houkačkou VZ způsobuje prvek, který je v tomto monitoru nadefinován pro Reset !
Nadefinoval jsem do 350015 nulovou polohu kontroleru a ta to dělala.
Nově jsem tedy pro reset v tomto monitoru nastavil nulovou rychlost a aby se nemuselo zastavovat, je za jízdy možné provést vybavení ochran také nulovou polohou směrové páky.
Po zapůsobení nadefinovaných ochran je tedy zapotřebí sjet s kontrolerem do nuly stejně jako v reálu a namísto tlačítka vybavení skříně ochran AGL ( to v msts nemáme ) je nutno pohnout s pákou reverzoru. Pak už to zase jede.
EmergencyStopMonitor
Zde je definováno použití rychlobrzdy. Předpis říká, že použitá rychlobrzda se nesmí odbrzdit dříve, než vlak zastaví ( je to ochrana před případným roztržením vlaku z důvodu zázových tlakových vln, detajly nebudu nyní rozebírat ).
Nadefinoval jsem tedy reset tohoto monitoru pouze na nulovou rychlost a nic jiného. MSTS se ale chová po svém a dovolí reset i tlačítkem bdělosti, které není v tomto monitoru zapnuto.
VigilanceMonitor má reset tlačítkem bdělosti a nulovou rychlostí.
Je zde ale problém s resetem při zapnutém VZ !!!
Kromě resetovacích tlačítek provádí reset i některé ovládací prvky řízení. V reálu je to dobře, ale tady to dělá problémy !
Tyto prvky - vybavení bdělosti - způsobují krátkodobé resety blokovaných monitorů.
Džordži, tohle je zase speciál na tebe. Je zapotřebí někde něco vypnout či zablokovat, aby reset dělalo jen to, co je v příslušném odstavci nastaveno a nejlépe vypnout i to resetování pomocnými ovladači pro kontroler. Nedělá to dobrotu.
V příloze je eng pro 350015 s nastavením monitorů a novým nastavením světel pro bin 1.6 hráč+trf ( ne LC )
dále opravené cvf pro 350 ( ručky budíkú se už neskrývají za reverzor )
a jeden wag pro Ppoollllův vůz B se světly bin 1.6 obousměrně.
Pro test je přiložena kontrolní miniaktivita s 2x350015 k BP73 - stejná loko trf i play.
Pro sichr přihazuji i jednotlivé soubory act, kdyby se někomu nepodařilo apk rozpakovat.
Testujte, bob57_cz.
bob57_cz napsal:No vidíš - a moje ( kolektivní ) verze nastavení jde do skluzu už na 17%msts.
Jojo. Musíš si uvědomit, že jsi v msts a co se týká reálu, tak by sis musel vzít trakční charakteristiku kompletní až do koncových bodů a ne jen tu vyříznutou část, která se obvykle vykresluje pouze v oblasti do limitu adheze a konstrukční rychlosti. Ta hyperbola totiž pokračuje i za těmito hranicemi a odtud je třeba vycházet. Proto jsou ty "přemrštěné" parametry v eng a celé je to omezeno adhezí, takže to odpovídá skutečnosti.Kebarko napsal:A to sa správa aj tak v reále? Pri 17% výkone už ide do preklzu? To je skutočnosť?bob57_cz napsal:No vidíš - a moje ( kolektivní ) verze nastavení jde do skluzu už na 17%msts.