3. setkání příznivců MSTS

Zbyňku máš pravdu v tom, že z mazanice nic kvalitního neuděláš. Je ale na té tvé odpovědi i vidět, že s videama a jejich kompresema moc nepracuješ - nepřijdeš do styku. Už jsem viděl dost filmů u kterých bys bez upozornění a soustředění se na kvalitu dost těžko poznal na první zběžný pohled že to není originál DVD kvalita. Je to vždy ale hlavně o tom, kdo to převádí, co má za kodeky a jak s nima umí zacházet. O ničem jiném to není - teda krom těch několika hodin výpočtů.

A jinak snahou/cílem je poskytnout lidem video o dostatečné kvalitě (koukatelnosti), přijatelné velikosti a nezahltit nikomu web, i když jen dočasně. Takže první zveřejnění odkazů na to originální video o 1GB by asi mělo být jen pro zájemce o konverzi. Ber to jako návrh ke zvážení. O nic víc nejde.

Jako příklad se lze podívat do světa hudby. Původní cd zabíralo přes 650 MB. V MP3 totéž zabírá mnohem méně. A jsou kompilace kde to necvičené ucho nepozná ale jsou taktéž kompilace kde se to dost blbě poslouchá neboť je to ostrouhaný už moc. A ve videu je to podobné.

Ppoollll napsal:
Zbyňku máš pravdu v tom, že z mazanice nic kvalitního neuděláš. Je ale na té tvé odpovědi i vidět, že s videama a jejich kompresema moc nepracuješ - nepřijdeš do styku. Už jsem viděl dost filmů u kterých bys bez upozornění a soustředění se na kvalitu dost těžko poznal na první zběžný pohled že to není originál DVD kvalita. Je to vždy ale hlavně o tom, kdo to převádí, co má za kodeky a jak s nima umí zacházet. O ničem jiném to není - teda krom těch několika hodin výpočtů.

A jinak snahou/cílem je poskytnout lidem video o dostatečné kvalitě (koukatelnosti), přijatelné velikosti a nezahltit nikomu web, i když jen dočasně. Takže první zveřejnění odkazů na to originální video o 1GB by asi mělo být jen pro zájemce o konverzi. Ber to jako návrh ke zvážení. O nic víc nejde.

Jako příklad se lze podívat do světa hudby. Původní cd zabíralo přes 650 MB. V MP3 totéž zabírá mnohem méně. A jsou kompilace kde to necvičené ucho nepozná ale jsou taktéž kompilace kde se to dost blbě poslouchá neboť je to ostrouhaný už moc. A ve videu je to podobné.

CENSORED ... NO WAREZ HERE ... JOHNZ

Pavle, profik sice nejsem, ale zase ze mě prosím tě nedělej úplného začátečníka. Jelikož denně pracuji s předlohou videa, okamžitě poznám sníženou kvalitu. Ještě jsem neviděl například celovečerní film i na dvou CD, aby byl v kvalitě k nerozeznání od DVD. V tom mě nepřesvědčíš. A hudební komprimovanou MP3 a kvalita DVD, jako že jsi nic neřekl. Na ulici to nepoznáš, ale například u poslechu klasiky v klidu domova, je to asi jako plná kvalita DVD a MPG.
Pokud by jsi někdy viděl mé DVD s tratí tam mám několik videí vlastní tvorby, které jsem z DVD dával do menšího formátu. Opravdu záleží na tom, jakým programem to děláš, ale prosímtě, už to neřeš. Já jsem předem upozorňoval, že video ze sleziny sestříhám a dám do koukatelné podoby. Ale ne, že si budu hrát a hledat optimální komprimaci v poměru kvalita/velikost souboru. Na to opravdu nemám čas.

Tak už ke Karlovi teče asi 100MB náhledového videa v asi nejnižší kvalitě, která je ještě ke koukání. Eventuelní připomínky pište sem. (co ustřihnout nebo nějak změnit).
Titulky mne jiné nenapadly, kdyby to někomu vadilo, není problém změnit. Zvuky jsem nechal autentické, jak to vypadlo tak to tam je. Píp jsem nedělal.
Finál udělám v plné kvalitě, jak jsem psal výše.

Ještě jsem zkoušel verzi pro přehrání v mobilu, ale jaksi se nezdařilo, šel mi vždy jen zvuk. Vytvořil jsem stejný formát, jak mi nahrává mobilní kamera. Šel jsem do velikostí souboru 49 a 20 MB. A nic. Asi bude pravda jak píše Ppoollll, ještě nemám ty zkušenosti. :lol: Ale kdyby jste někdo poradil, celkem mne to zajímá.

http://ama-cb.cz/zbynek/slezina.mp4

Fungovalo to, ale Karel to přejmenoval :lol:

Ještě dodatek. Formát jsem chtěl původně ve verzi pro mobilní telefon, ale jaksi mi jde jen zvuk, jak jsem psal výše.
Spolehlivě jde soubor přehrát
NeroShowTime (součást cd s vypalovacím programem Nero)
BS Player to vezme také, ale nejde mi zvuk.
Nijak jsem to víc neřešil.

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem to shlédl. Dle upozornění na sw, který mi to přehraje, jsem stáhl vše, ale ani jede mi to nepřehrál. Real potřeboval podporu a tou byl quick time. Tedy podle mě stačí mít quick time player. Co se týká kvality záznamu tak je to koukatelné, ale asi tak 1x, jinak škoda že není záznam z druhého dne. Možná by bylo dobré kdyby Zbyněk byl tak laskav a vytvořil kvalitní záznam na placku a dával to jako přílohu s tratí samo za poplatek. Myslím, že to tedy bylo asi řečeno.

Kdo se díva na Českého lva, tak za klavírem hraje ten slepý chlapec Robert Lombino co byl před rokem na setkání.

Deterio napsal:
Kdo se díva na Českého lva, tak za klavírem hraje ten slepý chlapec Robert Lombino co byl před rokem na setkání.
A tomuto hochovi jsem posílal velmi podrobný popis Dvoukolejky, neboť k mému úžasu po ní (sice s pomocí maminky) jezdí.

JiříkTK napsal:
Deterio napsal:
A tomuto hochovi jsem posílal velmi podrobný popis Dvoukolejky, neboť k mému úžasu po ní (sice s pomocí maminky) jezdí.
Na 3.slezině exceloval znalostí pořadí stanic a zastávek u Zbyňkovy trati.

A dnes je i v novinách MF Dnes.
Ten kluk to někam dotáhne.
Když si před lety telefonicky objednával mou trať, tak jsem myslel, že jsem špatně slyšel, když říkal, že je nevidomý.
Asi za týden otevřu noviny MF Dnes a na první stránce byl článek o problémech nadprůměrně inteligentních dětí, že pro ně nejsou speciální školy. Tři příklady a jedním z nich byl tento kluk. A fotka u svého speciálního počítače.
Pak jsme řešili mejlama nějaké problémy s instalací trati a mimo jiné chtěl vytvořit nějaké consisty s parními lokomotivami. Tak jsem si něco vymyslel a pak dostal odpověď, že ty Balmy se za 524 moc nehodí.
Také mu vadilo, že z Kolína do Pardubic jsem měl dlouho holou louku bez krajiny. Mnohdy jsem měl pocit, že ten člověk vidí víc, než vidíme my co skutečně vidíme.

Back
Nahoře