3. setkání příznivců MSTS

Ppoollll napsal:
Teď ale k čemu mířím. Byl by zájem o specializovaná setkání? Dejme tomu napoprvé o tvorbu úkolů/aktivit? Toto konkrétní téma by mělo maximální preferenci na jednom setkání a byla by snaha tam nic jiného netahat. A jindy by se to mohlo specializovat zase na jiné téma. Téma setkání by prostě bylo dopředu dáno takže by se účastnili hlavně ti, které to zajímá. Co vy na to? Nebo raději zabrat mnoha lidma velkou místnost (či rovnou oba velké sály pod střechou) a rozdělit se do koutů podle tematického zaměření?
ANO, ano, ano.. Už někde u začátku tohoto vlákna jsem podotkl, že každé téma samostatně by zabralo nejméně půlden.

A abys byl v obraze, udělej stejnou manipulaci/zkoušku u mašiny s BS2 na stejném spádu. Udělá ti totéž, co jsi udělal se 114kou.
Mysleli jsme si, že jsi to konečně pochopil, ale byl to zase omyl.

Bobe, ty jsi Bůh? A já jen ten blbec, který nic neumí a nechápe. A kdo My? Tam seděl jen Ppoolll a ten ve většině případů ladí odlišně než Ty.
Koukám, že nečteš pořádně, co jsem napsal, jak to vyčítáš mě.
Cituji:
Otázka 2 je, jestli animace a popisky poloh jsou v kabinách správně.
A v tom je ten problém. Proto je zatím jako závěr správně poloha 0.8, jak to mám já. Jinak budeš mít milion dotazů, proč popisky nesouhlasí s polohou brzdiče. A amatérů je většina uživatelů.
Takže buď oprav animace nebo mi nepřidělávej zbytečnou práci. Už tak toho mám nad hlavu. Jen pro informaci, včera jsem dodělal funkčnost všech animací u vlakové brzdy BS2 ve všech kabinách. Ještě mi zbývá naklonovat do dalších variant odstavec Ppoolllova ladění brzdiče BS2.
Jen mi není jasné, když je nafoceno například 15 animací, proč bylo použito jen 6. Já všude zprovoznil plný počet. Jen někde mi i při tomto počtu chybí poloha švih, tak tam jízda a švih má stejnou polohu. Jinde je jiný uhel pohledu, a rozdíl mezi těmito polohami není velký (proti reálu), tak jsem přivřel oči. O poloze závěr se dá také diskutovat. Ale když je to nekompletně nafoceno, s tím nic neudělám.
Ale v každém případě provozní brzdění u Dakovek bude v mnohem větším rozsahu než současně.
Takže já nechápající amatér jsem udělal včera tohle, tak je otázka na profesionála Boba_57, co jsi pro MSTS udělal včera Ty? (kromě keců, že jsem opět nic nepochopil)

To Bob57_cz:
Napsal jsi:
A nikde jsem tu neviděl ( nebo jsem to přehlídl ) zmínku o přítomnosti skromného DUA "Džordž a brácha", kteří vystoupili se svým výkladem, sklidili i skromný potlesk a které jsme zasypali hromadou "neskromných a nehorázných" požadavků do "msts-bin".
To jsme takticky nechali na tobě, ale nějak jsi se nepochlapil :-).
Karel

Beatlesák napsal:
tak jsme se nakonec s vaškem na mašině svezli ale odjinud a celkem daleko (půlku já půlku vašek) neříkám detaily ať není průser.
Nejlepší bylo,jak výpravčí na nádraží X pískal před mašinou a Kuba to neuměl rozjet...... Já nebudu nic řikat..... já zase neumit brzdit s panťákem :eek:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
ANO, ano, ano.. Už někde u začátku tohoto vlákna jsem podotkl, že každé téma samostatně by zabralo nejméně půlden.

Nějak mi uniká na co je to ano. Otázek je vícero a jsou zcela protichůdné. Prosím o objasnění.

Vasek napsal:
Beatlesák napsal:
tak jsme se nakonec s vaškem na mašině svezli ale odjinud a celkem daleko (půlku já půlku vašek) neříkám detaily ať není průser.
Nejlepší bylo,jak výpravčí na nádraží X pískal před mašinou a Kuba to neuměl rozjet...... Já nebudu nic řikat..... já zase neumit brzdit s panťákem :eek:

:eek:

no jooo a už vím co v Binu chybí on tam byl nastaven automat a já myslel že je tam manuál takže by to chtělo automatické rozjezdy v MsTS ale je to zatím jen idea :roll:

Ppoollll napsal:
bob57_cz napsal:
Nějak mi uniká na co je to ano. Otázek je vícero a jsou zcela protichůdné. Prosím o objasnění.
Na tohle ! ! !
Ppoollll napsal:
Byl by zájem o specializovaná setkání?
Stačí si přečíst i to, co je za těmi "ano". A 3x je zdůraznění ! Jak prosté...

Šel jsem se před chvílí podívat do schránky a co nevidím-balíček od Karla s videem ze sleziny.Jdu to tedy upravit do rozumné podoby,ale nespěchejte na to-ze střihem a úpravou videa zas tolik zkušeností nemam,takže to může trvat řádově týdny - taky záleží kolik nato bude času

PS: Díky Karle.

Vasek:Já docela ano, stačí Movie Maker...mám s tím nějaké zkušenosti :wink: Kdyby si potřeboval poradit, písni

Zbyněk Šemora napsal:
A abys byl v obraze, udělej stejnou manipulaci/zkoušku u mašiny s BS2 na stejném spádu. Udělá ti totéž, co jsi udělal se 114kou.
Mysleli jsme si, že jsi to konečně pochopil, ale byl to zase omyl.

Bobe, ty jsi Bůh? A já jen ten blbec, který nic neumí a nechápe.
Ty hlavně NECHCEŠ chápat - "bolí tě hned hlava".
Zbyněk Šemora napsal:
A kdo My? Tam seděl jen Ppoolll a ten ve většině případů ladí odlišně než Ty.
Koukám, že nečteš pořádně, co jsem napsal, jak to vyčítáš mě.
Cituji:
Otázka 2 je, jestli animace a popisky poloh jsou v kabinách správně.
A v tom je ten problém.

Problém z toho děláš pouze ty.
Popiska je sice "závěr", ale funkce je brzdění !
Nacpi si namísto BSE všude BS2 a bude ti popiska souhlasit !
Jestli někdo nečte pořádně, tak jsi to právě ty. Napsal jsem ti to nahoře dost jasně a srozumitelně.
Ostatní uživatelé pochopili, že prostě nesouhlasí některé popisky s funkcí, protože to není v msts knihovnách implementováno pro každý druh brzdiče samostatně. Kuju to šili na míru pro USA a naše specifikace jaksi nevzali v potaz - naše malá zemička pro ně nic neznamená.
Nastav si to podle popisek místo funkcí a budeš spokojen - obrázek bude v souladu s popiskou z překladu, jenom to nebude dělat to , co by mělo.

Zbyněk Šemora napsal:
Proto je zatím jako závěr správně poloha 0.8, jak to mám já. Jinak budeš mít milion dotazů, proč popisky nesouhlasí s polohou brzdiče. A amatérů je většina uživatelů.
Tak si klidně dál rozšiřuj na svých plackách mezi uživatele svoje zmatené rychlokvašky s výchozí polohou 0.8=funkce "brzdění" s popiskou "závěr". A ty dotazy budou chodit opět tobě. Mi chodí dotazy typu : proč je to v T-BP tak, když ve skutečnosti je to jinak ?
Ppoollll ti jasně vysvětloval, že pro BSE je to na 0.6 správně. Uvidíme, za jak dlouho zase budeš vydávat update s opravou opravy.
Zbyněk Šemora napsal:
Takže buď oprav animace nebo mi nepřidělávej zbytečnou práci. Už tak toho mám nad hlavu.
Já jsem ti žádnou práci nepřidával. Co bych měl opravovat na něčem, co je v pořádku ?
Mám opravovat to, že ty přidělíš určitému nodu nesprávný parametr ? ! U mne to sedí.
Ty zmatky si tam vnášíš jen a pouze ty sám. Tím pádem se do toho stále víc zahrabáváš a máš v tom větší a větší guláš.
Až přestaneš být zabedněná tvrdohlavá palice věčně si stěžující na přetížení, tak se možná i konečně dozvíš to, co jsi se mohl dovědět už dávno ( vysvětlit jednoduše i na příkladech ).
Ty ale nemáš zájem se na chvíli odpoutat od svého božství.
Zbyněk Šemora napsal:
Jen pro informaci, včera jsem dodělal funkčnost všech animací u vlakové brzdy BS2 ve všech kabinách. Ještě mi zbývá naklonovat do dalších variant odstavec Ppoolllova ladění brzdiče BS2.
Jen mi není jasné, když je nafoceno například 15 animací, proč bylo použito jen 6. Já všude zprovoznil plný počet. Jen někde mi i při tomto počtu chybí poloha švih, tak tam jízda a švih má stejnou polohu. Jinde je jiný uhel pohledu, a rozdíl mezi těmito polohami není velký (proti reálu), tak jsem přivřel oči. O poloze závěr se dá také diskutovat. Ale když je to nekompletně nafoceno, s tím nic neudělám.[/b]
Nejlépe bude, když se v tom přestaneš vrtat ( alespoň do doby, než to opravdu pochopíš ). Jak vidíš, tak jsi to rozházel - nesedí ti to, přimhouříš oči,...
Zbyněk Šemora napsal:
Ale v každém případě provozní brzdění u Dakovek bude v mnohem větším rozsahu než současně.
A k čemu to bude, když to nebude mít ostatní důležité provozní stavy ?
Zbyněk Šemora napsal:
Takže já nechápající amatér jsem udělal včera tohle, tak je otázka na profesionála Boba_57, co jsi pro MSTS udělal včera Ty? (kromě keců, že jsem opět nic nepochopil)
Představ si, že jsem se neflákal u počítače v pracovní době jako ty, ale poctivě jsem si odjezdil svoji šichtu od začátku do konce a teprve potom jsem se mohl věnovat ladění a opravám, o které jsem byl požádán některými účastníky sleziny. Pozdě v noci nebo spíše k ránu jsem si na chvíli zdřímnul, abych zase po páté vstal a šel si odjezdit další svoji celou šichtu a teprve po návratu domů můžu tady odpovědět na tvoje pitomé výlevy - ve svém volném čase !
Až si projedu forum, tak se zase budu nějakou dobu věnovat nastavením a zase je nepošlu narychlo nedokvašené do světa, pouze případně zůčastněným zadavatelům oznámím prozatímní stav, pak snad na chvíli zalehnu před další šichtou. Pro tvé info jsou momentálně rozpracované opravy 843/943/043,163029,114,...a řada dalších.
(A už je to tu zase mimo původní téma !)

Tak si klidně dál rozšiřuj na svých plackách mezi uživatele svoje zmatené rychlokvašky
Hezký. Bobe, to se mi tak líbí, jak nazýváš mou práci.
Zmatené rychlokvašky :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale došlo Ti, že rychlokvaškou je celé české MSTS? Asi ne.
Proto jsem opravoval co se dá a to i ve své trati.
Ale uvědomuješ si, že nebýt, jak hezky říkáš, těch rychlokvašek, tak nebyla žádná slezina, žádná komunita MSTS ani tohle forum, ani moje trať.
Kdyby nebylo "narychlo" splácaných prvních ČD modelů a trati 024, tak jsem si vystačil s editací zahraničních trati a až by mne to přestalo bavit tak by MSTS skončilo někde v šuflíku.
Mi chodí dotazy typu : proč je to v T-BP tak, když ve skutečnosti je to jinak ?
Nechápu, jak můžeš svádět to co MSTS z programátorského hlediska neumožňuje, svádět na BP a mou práci. Vlastně za všechny chyby v MSTS mohu já.
Ale na druhou stranu, pro ostatní obecenstvo je tu alespoň sranda.

Pánové - bob57_cz a ZŠ - přestaňte už do sebe konečně rejt. Oba máte kus pravdy a oba nejste schopní (či ochotní?) pochopit toho druhého. Přitom jste oba již pro komunitu okolo MSTS toho udělali dost takže dohady o tom kdo co udělal by zde ve vašem případě neměli mít místo. Mezi vámi je zásadní rozdíl v tom že ZŠ proniká do parametrů vozidel defacto z donucení a pomalu a pokud něco pochopí (ne vždy zcela přesně ale kdo je neomylný) tak se to snaží aplikovat na celý DVD trainset najednou. No a bob57_cz jde zase až do příliš velkých detajlů a když už se v konkrétním typu začne šťourat tak ho chce mít celý tipťop. Otázkou ale je co má pro jednotlivé uživatele větší hodnotu. Na tohle se dost těžko odpovídá neboť co člověk to názor.

Takže bych doporučoval omezit vaši vzájemnou komunikaci na úroveň technických dotazů a odpovědí. A v případě bob57_cz by bylo zapotřebí si ještě uvědomit že ne vždy je chyba na straně příjemce. Někdy je problém i na straně vykládajícího neboť to nedovede dostatečně přiblížit a vysvětlit poslouchajícímu. Jindy je ale chyba i na straně příjemce neboť ho v daném okamžiku téma ani nezajímá a nesnaží se ho ani pochopit. Jinak o dostatku inteligence nepochybuji ani u jednoho z vás. Byl bych ale rád aby jste ji začali oba používat o něco více i při vaší vzájemné komunikaci.

PS

Doufám že zde nebude hnedle pár stránek obsahově zcela mimo téma tohoto vlákna ale i tak bych to nikam nepřesouval. Svým způsobem to je pokračování toho co začalo na slezině a mnohem širší fórum lidiček tak bude mít možnost se seznámit s tím co bylo na slezině také k vidění I tohle totiž k nám lidem patří :lol:

No, protože se přeci jen Bob57_cz nepochlapil, tak já zkusím opožděně sejmout svůj imaginární klobouk před prací dua Džordž plus brácha, protože díky nim dostalo MSTS to pravé ořechové, co mu od autora chybělo. Najet na soupravu, přejít na druhé stanoviště, to je chuťovka pro mne největší. A přepínání noc/den.... to tady jeden můj zákazník nad tím přímo jásal, když viděl jak mašina zajela do tunelu a rozsvítil se pult.
Takže Džordži, díky.
Karel

Ale to je dobrý. Problém je, že se nikdo jiný s názorem neozval. Za vše může MSTS BIN 1.6. a původní ladičové, kteří nechali téměř všechny brzdy na vstupu ve švihu. Tak jsem se na týden zavřel a vše přestavil na hodnotu závěr, jak mi poradil Roman Š, který takto naladil 363 a všechny její odrůdy.
Až jsem vše vydal, tak bylo od Boba zle. Ale už jsem si zvykl z dřívějška, že místo uznání člověk dostane vynadáno. Nechat vše ve švihu jak to bylo 3 roky, to nikomu nevadilo, ale když jsem to dal o milimetr vedle než je v reále závěr, je oheň na střeše. Ale i to co navrhuje Bob57 je kompromis. Přesně to MSTS neumožňuje.
To je tak těžké pochopit, že když jeden poradí a, druhý b, třetí c, že si musím správnou variantu zvolit sám? Když zvolím a, tak řvou, kteří mi radili b a c. Ono je jednodužší ze mě veřejně udělat pomalu chápavého jedince. Pánové, zamyslete se i nad sebou.
Nebo se ptám. Máte někdo na to, aby jste dali trainset dohromady? A za jak dlouho. Rok?, Dva? Tak dlouho Vám nikdo čekat nebude. Uživatelé chtějí jezdit, včetně mě.

ok1dnh napsal:
No, protože se přeci jen Bob57_cz nepochlapil, tak já zkusím opožděně sejmout svůj imaginární klobouk před prací dua Džordž plus brácha, protože díky nim dostalo MSTS to pravé ořechové, co mu od autora chybělo. Najet na soupravu, přejít na druhé stanoviště, to je chuťovka pro mne největší. A přepínání noc/den.... to tady jeden můj zákazník nad tím přímo jásal, když viděl jak mašina zajela do tunelu a rozsvítil se pult.
Takže Džordži, díky.
Karel
K tomuto poděkování se připojuji i já. Nyní je MSTS jiné kafe. I proto jsem se dal do doladění trainsetu a nastavení poloh brzdičů. Někdo to udělat musel, protože s původním trainsetem by se v MSTS BIN 1.6 jezdit nedalo. Džordži, děkuji. Děkuji i za vysvětlení rozšířené diagnostiky. Nemá to chybu.

Tedy reakce za oba. Setkání lidí se stejnými zájmy je vždycky užitečné. Slouží k vzájemným poznání lidí, kteří se znají jen z korespondence, k poklábosení, výměně zkušeností a možnosti obhájit svoje názory v tváři tvář a třeba se i porvat, pokud cítím, že mám pravdu. A v tomto směru si myslíme, že setkání splnilo svůj účel. Pořadatelům patří velký dík. Možná někteří očekávali více. Ze svých zkušeností ale vím, že při vší snaze se na podobných setkáních nic nevyřeší, opak bývá pravdou, že přibudou další nové podněty a otázky. A udělat ze setkání odborný seminář by asi nebylo to pravé. Souhlasím s Ppoollllem, že rozdělení do skupinek podle zájmu je přirozeným důsledkem specializace a že vyřešení specifických otázek je spíše otázkou odborných pracovních schůzek. Potěšila nás naprostá pohoda a kamarádský přístup bez ohledu na věk a zkušenosti účastníků. A tak to asi má být. Není pravda, že by se nám nikdo nevěnoval a neobdivoval nás po celou dobu setkání a ani jsme něco podobného nečekali, těch co pro MSTS udělali mnohem více je přesila. Nemá smysl někoho vyzdvihovat ale dík patří i bobovi57_cz, s kterým jsme se prošli v noci po Praze, prodiskutovali spoustu otázek a který se nám věnoval až do odjezdu (takže se pochlapil !).
Všem zůčastněným znovu velké díky.

2 Džordž.
Děkuji za podporu mezi "zde řvoucími lvy". Superlativy nejsou na místě. Tím posledním, kdo vás opustil snad byl Michal . Nejeli jste spolu metrem ? My se rozloučili u vstupu do metra. Kdybych neměl v blízké lokalitě ještě jeden "zástoj", doprovodol bych vás i k tomu vlaku.
I po "odluce" však zůstalo v hlavě ještě spoustu nevyřčených otázek a podnětů. Časem vykrystalizují.

Děkuji KarloviOk1dnh za přebrání štafety v diskuzi, zatímco já spal.
Správně citoval Petra Šimrala jak řekl na slezině. "Velitel má vždy pravdu"
Je to myšleno jen obrazně, ale smysuplně. Také mám pocit, že Bob57 má hodně vědomostí, ale neuznává názor druhého. Možná rád pomůže, ale jen když řešení bude podle něho.
Zde je zamyšlení pro všechny, kteří jste byli přítomni na slezině. Mnozí jste strojvedoucí, mnozí se jen tak vozíte na lokomotivě, ale nikdo se nepřipojil do diskuze, jak by měly být správně polohy brzdiče BSE.
Tady se nejedná o to, aby na mě někdo hulákal, že tam má být hodnota 0.6, ale o to, aby někdo vzdal papír a tužku, namaloval tento brzdič, vysvětlil všem přítomným polohy a jak je možné vše aplikovat do MSTS.
Co jsem z Vašeho křiku pochopil, je to, že i Vámi navrhovaná hodnota je jen kompromis. Tedy jako velitel rozhoduji, že do odvolání platí hodnota 0.8. Pokud bude Džordž tak ochoten (věřím, že mu už Bob57 vysvětlil, jak má BSE pracovat), pokud to vyřeší a aplikuje sejdeme se (ti kteří jsou ochotni pracovat) a brzdiče BSE se v celém trainsetu překopou.
Ohledně BS2, věřím tomu, že za 5 let vývoje bych poslední řešení bral jako normu. Jinak se opravdu nehneme z místa.

Tak jsem se kouknul do pošty a co nevidím. Nebulus je rychlý jako blesk.
V takovém paneláku (vlevo) nás nás KarelOk1dnh o slezině ubytoval:
59eebfdb8e194cff191de555469dea46.jpg
V neděli ráno než druhá várka skupiny sjela výtahem dolů, tak vše v okolí zdokumentoval a už tu máme model, který nahradí všechny paneláky od PaV. Panelák malý vpravo bude také třeba. Už jsem jej dosadil do Zohoru.

Back
Nahoře