Více globálů v jednom (použití TrainStore)

Ja mam vyriesene Globaly velmi jednoducho a ucinne.

Priamo v zlozke MSTS mam vsetky Globaly a su pomenovane napr. GLOBAL_BP, GLOBAL_321, atd...

Ked chcem hrat napriklad trat BP, tak zlozku GLOBAL_BP, prepisem jednoducho na GLOBAL a je to vybavene. Zatial som sa nestretol so ziadnymi tazkostami. Podla mna jednoduche a ucinne (mozno by ale niekto mal nejake vyhrady)...

Přátelé, tak jsem poprvé za svou MSTS kariéru šáhl po alternativním programu k MSTS a nainstaloval si Trainstore. Celou dobu jsem se takovýmto programům vyhýbal jak čert kříži, protože jsem si nechtěl nechat poničit svůj obsáhlý MSTS nějakým neodborným kliknutím, ale právě obsáhlost mého MSTS mě donutila zkusit Trainstore, protože desátou instalaci MSTS už se mi dělat nechtělo a začínal jsem v tom mít mrdník. Zatím jsem si tam dal jen tratě využívající jednu verzi tsection.dat a vše funguje skvěle, opravdu příjemný prográmek. Už jsem úplně zapomněl, jaký je to pocit mít všechny tratě v jednom seznamu pěkně pod sebou a ne rozházené po všech možných instalacích.

Brzo budu ale řešit otázku, jak ke stávajícím tratím přidat tratě s odlišnými tsection.dat (BP a další) a po přečtení toho všeho tady mě napadlo, zda je možné nainstalovat Trainstore třeba 2x a pokaždé mu zadat jinou cestu do MSTS, jedna cesta by byla do standartního MSTS (většina tratí využívajících klasický tsection.dat), druhá cesta by byla do instalace dejme tomu BP MSTS využívající speciální tsection.dat.

Na plochu bych si šoupnul dvě ikonky, jedna by spouštěla Trainstore s klasickými tratěmi a druhá by spouštěla Trainstore s tratěmi využívajícími BP GLOBAL.

Šlo by toto nějak?

Na plochu bych si šoupnul dvě ikonky, jedna by spouštěla Trainstore s klasickými tratěmi a druhá by spouštěla Trainstore s tratěmi využívajícími BP GLOBAL.
Šlo by to možná, asi, pravděpodobně i z jednou ikonkou. Dosavadní komplet MsTS by jsi si celý převedl na jiný HDD a originál smazal. provedl by jsi novou instalaci tam, kde byl ten originál a měl by jsi dva MsTS. Ovšem, musel by jsi vždy v registrech dat přepsat ručně cestu k tomu, který by jsi chtěl používat. TrainStore by v registrech dat našel ten, který je správně naadresován.
Další řešení je "mezičlánek" mezi TrainStore a MsTS. Ten by ovšem někdo musel vymyslet a udělat. V tom "mezičlánku" by bylo dané menu a k jednotlivým menu by byla přiřazena adresa toho určitého MsTS. (Global, Routes, Trains, Sound)
... ale možná to je všechno fantasmagorie...

Osobně to už používám tak, že mám všechny globaly sehrané do jednoho, každý tsection.dat přejmenovaný třeba na tsection_bp.dat, tsection_x315.dat atp.

V TS pak mám pro každou trať nastaveno, jaký tsection.dat soubor je pro ni použit.

Rizika : Může dojít k tomu, že se přebijou některé modely, ale zatím si modely kolejí z globalů odpovídaly podle jmen a jezdím bez problémů .... tuším už to tady taky někdo psal, že to funguje (dlouho jsem se odhodlával k tomu kroku).

Další věc,jak to použít je použít DAFK...

V Lordově případě je pak na pováženou, jak míchat různé trainsety.....zda to slít do jednoho nebo nee......osobně jsem se do tohohle nepouštěl a mám ruské i maďarské tratě, včetně polské linie202 a odpovídajících trainsetů zaarchovovány bokem

Churchill: No jo, ale mě jde právě o co největší zjednodušení a zkomfortnění spouštění MSTS. Víceméně už potřebuju jen odstranit ty tři vteřiny práce, které strávím přejmenováním české instalace MSTS na standartní název, aby mi to Trainstore načetl a potom zase přejmenování zpět, když chci pustit zahraniční tratě přes Trainstore, toť vše. :D

Martens: Přesně takhle bych to chtěl udělat, adresář GLOBAL napěchovat všemi potřebnými soubory pro všechny tratě a pak už jen ukázat jednotlivým tsection.dat (ty budou asi tak 3, maximálně 4), které tratě pod ně spadají. Jenom se bojím, abych při slučování GLOBALŮ navzájem nepřepisoval soubory, které mají stejný název, ale rozdílný obsah, jak tu psal Bob_57. Ale podle toho, co píšeš, to vypadá, že tohle nehrozí. No, prostě vyzkouším (samozřejmě si udělám zálohy) a dám vědět.

Sloučení trainsetů je v pohodě, už teď mám v Trainstore pohromadě všech 7 German Railroads, 15 Pro Trainů a asi 12 amerických tratí s trainsety a aktivitami a není problém. Dnes tam postupně doházím ty ostatní a uvidíme, jak si s tím Trainstore poradí.

Lord napsal:
Churchill: No jo, ale mě jde právě o co největší zjednodušení a zkomfortnění spouštění MSTS. Víceméně už potřebuju jen odstranit ty tři vteřiny práce, které strávím přejmenováním české instalace MSTS na standartní název, aby mi to Trainstore načetl a potom zase přejmenování zpět, když chci pustit zahraniční tratě přes Trainstore, toť vše. :D

Martens: Přesně takhle bych to chtěl udělat, adresář GLOBAL napěchovat všemi potřebnými soubory pro všechny tratě a pak už jen ukázat jednotlivým tsection.dat (ty budou asi tak 3, maximálně 4), které tratě pod ně spadají. Jenom se bojím, abych při slučování GLOBALŮ navzájem nepřepisoval soubory, které mají stejný název, ale rozdílný obsah, jak tu psal Bob_57. Ale podle toho, co píšeš, to vypadá, že tohle nehrozí. No, prostě vyzkouším (samozřejmě si udělám zálohy) a dám vědět.

Sloučení trainsetů je v pohodě, už teď mám v Trainstore pohromadě všech 7 German Railroads, 15 Pro Trainů a asi 12 amerických tratí s trainsety a aktivitami a není problém. Dnes tam postupně doházím ty ostatní a uvidíme, jak si s tím Trainstore poradí.

Lorde, přesně tak - zatím jsem na to nikde nenarazil, ale záloha je záloha, takže opatrně .... vím, že Bob o tom přepisování psal, ale když mi hlásá, že přepisuje soubory s identickými názvy velikostmi i datumem změny, tak to asi nevypadá, jako že by se tam něco měnilo....ale mohlo mi to klidně někde utéct a určitě bych to nedoporučoval k běžnému užívání, dokud by bezchybnost potvrdilo více znalých lidí.....zatím vím jenom o 2, kdo to tak používají....včetně mne.....

Ahoj, já jsem použil v total commanderu funkci porovnat obsah pro složku SOUND, kterou bylo nutné také napěchovat zvuky ze všech možných tratí. Včera jsem se s tím mordoval do noci, párkrát jsem byl blízko infarktu a výsledek je, že se mi tam podařilo nacpat 90 zahraničních tratí s trainsety a aktivitami současně a všechny je utáhne jeden GLOBAL s nejnovějšími Xtracks 3.17. Samozřejmě jsem ještě nestihl prozkoušet všechny tratě, ale zatím nic neukazuje na to, že by tam měl být problém. Akorát při prvním spouštění Trainstore mu trvá přesun souborů tak dlouho (2 minuty), že už se tím pomalu smazává jeho výhoda rychlého spuštění :D . Ale jakmile si vše přesune do ukládací složky, tak už to potom docela jde. Každopádně doporučuji používat tak do 50 tratí, to je potom fofr.

Ještě jsem se nedostal k českým tratím, přemýšlím, že je přecejen nechám bokem. Kdybych tam totiž nainstaloval MSTS Bin a přihodil český trainset upravený pro MSTS Bin k tomu zahraničnímu trainsetu neupravenému pro MSTS Bin, tak si nedokážu představit, co by to udělalo. Navíc by se ještě prodloužila doba spuštění Trainstore.

Dále jsem bokem nechal trať London and Port Stanley, která je překopána od základu, potom jsem tam nedával Maglev, samozřejmě ani Linii 51 a Berlin Subway, ty mají svoje spouštěče, no a pak ty české tratě. Zbytek mám v Trainstore sakum prdum celý. Každopádně to budu dál zkoušet, chtěl bych docílit ideálního stavu, kdy budu mít v Trainstore úplně všechno..........i Windousy :D .

Lord napsal:
Ahoj, já jsem použil v total commanderu funkci porovnat obsah pro složku SOUND, kterou bylo nutné také napěchovat zvuky ze všech možných tratí. Včera jsem se s tím mordoval do noci, párkrát jsem byl blízko infarktu a výsledek je, že se mi tam podařilo nacpat 90 zahraničních tratí s trainsety a aktivitami současně a všechny je utáhne jeden GLOBAL s nejnovějšími Xtracks 3.17. Samozřejmě jsem ještě nestihl prozkoušet všechny tratě, ale zatím nic neukazuje na to, že by tam měl být problém. Akorát při prvním spouštění Trainstore mu trvá přesun souborů tak dlouho (2 minuty), že už se tím pomalu smazává jeho výhoda rychlého spuštění :D . Ale jakmile si vše přesune do ukládací složky, tak už to potom docela jde. Každopádně doporučuji používat tak do 50 tratí, to je potom fofr.

Ještě jsem se nedostal k českým tratím, přemýšlím, že je přecejen nechám bokem. Kdybych tam totiž nainstaloval MSTS Bin a přihodil český trainset upravený pro MSTS Bin k tomu zahraničnímu trainsetu neupravenému pro MSTS Bin, tak si nedokážu představit, co by to udělalo. Navíc by se ještě prodloužila doba spuštění Trainstore.

Dále jsem bokem nechal trať London and Port Stanley, která je překopána od základu, potom jsem tam nedával Maglev, samozřejmě ani Linii 51 a Berlin Subway, ty mají svoje spouštěče, no a pak ty české tratě. Zbytek mám v Trainstore sakum prdum celý. Každopádně to budu dál zkoušet, chtěl bych docílit ideálního stavu, kdy budu mít v Trainstore úplně všechno..........i Windousy :D .

Lorde, mám obavy, že najednom disku se Ti nesnesou více než 1 instalace TrainStore. KDyž už by jsi chtěl mít více instalaci Trainstore,tak si to dej na jiný logický nebo fyzický disk.

A nebo to řeš tak jako já, že mám jeden TrainStore a jednu instalaci MSTS , kdy si jenom přehazuji GLOBAL, ROUTES, SOUND a TRAINS.

Je fakt, že první přesun je vždy zdlouhavý,ale pak to odsýpá....

Zdravím. Doteraz som mal inštaláciu MSTS riešenú tak, že som mal ku každej trati vlastný GLOBAL. Miesto na disku sa ale pomaly míňa a tak uvažujem, že začnem používať Train Store a trate ktoré možu mať spoločný Global dám dokopy.

Keďže nechcem niečo zbytočne pokaziť, tak sa pýtam skúsenejších... Mohol by mi niekto prosím napísať, ktoré trate môžu byť v kope a nebudú im prekážať spoločné Globaly???

Mám trate: BP, 180-183, 321, 090, ZSR 150, ZSR 130, ZSR 169, Luhačovice, Vysočina,

Mohol by mi niekto prosím poradiť, ako to môžem rozumne dať dokopy a nič nepokaziť? Ďakujem

Spolu sa znášajú: BP, ZSR130, ZSR169, Luhačovice
a tieto CD180, ZSR150, Vysočina, Stratená, Zapadlá a Vlečka

Prípadne iná kombinácia, akurát sa neznesú 321 a 150 spolu. S 090 nemám skúsenosti.

nebulus napsal:
Prípadne iná kombinácia, akurát sa neznesú 321 a 150 spolu. S 090 nemám skúsenosti.
Ja mám jak 321 tak aj 150 a znesú sa v pohode, takisto mám v jednej inštalácii 310, 183, Gessause2005 a ďalšie X-tracksovské a neni problém.

Ivan.ps napsal:
Zdravím. Doteraz som mal inštaláciu MSTS riešenú tak, že som mal ku každej trati vlastný GLOBAL. Miesto na disku sa ale pomaly míňa a tak uvažujem, že začnem používať Train Store a trate ktoré možu mať spoločný Global dám dokopy.

Keďže nechcem niečo zbytočne pokaziť, tak sa pýtam skúsenejších... Mohol by mi niekto prosím napísať, ktoré trate môžu byť v kope a nebudú im prekážať spoločné Globaly???

Mám trate: BP, 180-183, 321, 090, ZSR 150, ZSR 130, ZSR 169, Luhačovice, Vysočina,

Mohol by mi niekto prosím poradiť, ako to môžem rozumne dať dokopy a nič nepokaziť? Ďakujem

Na Trainstore mám jeden jediný global pro všechny ( mám tam ale více tsection.dat souborů) a funguje mi to pohromadě taky - samozřejmě je potřeba brát ohled na tento režim provozu při instalacích a aktualizacích - je bezpodmínečně nutné vše nejdřív instalovat bokem a pak teprve kopírovat do MSTS.

Tax napsal:
nebulus napsal:
Ja mám jak 321 tak aj 150 a znesú sa v pohode, takisto mám v jednej inštalácii 310, 183, Gessause2005 a ďalšie X-tracksovské a neni problém.
No neviem čo máš za vykopávkové verzie, Global z 321 spôsobí v Hronskej Dúbrave pád, lebo na Štiavnicu sú iné koľaje.

prosím vás poradte mi prečo mi stiahnuté trate napr. Zvolen-Šurany,prečo na úlohách nemám lokomotívy a súpravu vlakov?Prosím vás pomôžte mi!!

drafter: Keď chceš v akejkoľvek trati jazdiť s lokomotívou alebo vlakom, tak musíš mať vytvorený consist danej lokomotívy alebo daného vlaku. Potom sa ti tento vytvorený consist objaví v ponuke tejto trate.

Pro tebe bude asi nejlepší,když si stáhneš nějakou aktivitu ke každé trati a rozbalíš do hry.Odkazy na aktivity jsou ve vlákně Burza.Pak budeš mít consistů(souprav) dostatečně.Pokud ti to nebude stačit otevři si vlákno FAQ a přečti si Jak si mám poskládat vlastní vlak? to snad dokážeš už sám.

dakujem
ale povedz mi prosim kde to mam ulozit v hre??
lebo ja uz mam stiahnutych plno trati ale neviem k nim vlozit dalsie aktivity! jak to treba????!

30.03.2008 Edit by Edie: Po infarktové příhodě jsem to tu upravil. Laskavě si přečti jak se máš zde na foru chovat, abych tu po tobě nemusel každej den uklizet!!!!

drafter napsal:
drafter napsal:
ale povedz mi prosim kde to mam ulozit v hre??
drafter napsal:
lebo ja uz mam stiahnutych plno trati ale neviem k nim vlozit dalsie aktivity! jak to treba????!
Bože, proč píše 3 příspěvky, když to můžeš dopsat do toho 1. pomocí tlačítka EDIT :?: :?: :?: :?: :mad: :mad:
Koukám, že k mojí alergii na prach a další věci přidám i tebe.......
zlatej Maxa...zlatej Maxa..

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře