Konečne sa mi podarilo "zneužiť" cudzí počítač pre test s MSTS. Konkrétne sa jedná o zostavu s procesorom Intel Core i5-661, 4 GB DDR3, základnou doskou Intel® DH55TC Tom Cove, harddiskom WD Black Edition a Win 7 Premium64.
Procesor má dve jadrá s HT taktované na 3,33 GHz, 4 MB L3, je vybavený technológiou Turboboost a má integrovaný radič pamäte a grafiky. Tento konkrétny typ má taktovaciu frekvenciu grafiky 900 MHz, čo ho zvýhodňuje oproti ostatným procesorom rady Intel Core i3 a i5, u ktorých je grafika taktovaná "len" na 733 MHz. To je napriek tomu o dosť viac, než majú lacné 64 a 128 bitové grafické karty v bežných hypermarketových PC.
Musím povedať, výsledky sú veľmi dobré, PC splnil moje očakávania. Prebehol som sa jednak po mojej obľúbenej trati Ztracená_Old, tak pre objektívnosť aj traťou CR_240 Jihlava - Brno, ktorá je dosť náročná na HW. Zaujímavé je, že na rozdiel od grafiky ATI X1550, ktorú mám vo svojom PC ( Intel Pentium D 925, 2x3.0 GHz, 2 GB DDR2 a Win XP ) táto integrovaná Intel nezmršila textúry stromov, kvôli ktorým som musel u ATI-ny znížiť kvalitu textúr objektov o jeden stupeň. Pritom má grafika defaultné nastavenie 3D.
Pokiaľ máte v úmysle kúpiť nový PC a nechcete do neho príliš veľa investovať - najmä ak vám stačí MSTS, multimédia, 3ds max a bežné hry ako napr. Sims3 - teda nemienite hrať najbrutálnejšie 3D hry vo Full HD rozlíšení, na ktoré potrebujete brutálne grafické karty a výkonné zdroje, tak takáto zostava bude plne dostačujúca. Je tichá s relatívne nízkou spotrebou energie. Vystačí si s 350W zdrojom. Výkonnejší a citeľne drahší systém s procesormi i5-750 či i7-860 a diskrétnou VGA napr. NVidia GF 275 síce znesú aj tie najbrutálnejšie hry, ale konkrétne pre MSTS nebudú žiadnym prínosom, len čo vám poriadne hlbšie siahnu do vrecák.