Aktivity POISON

vasekpetr1

Začátečník
Malacky - Hodonín.

Pravda, pravda. A když už to člověk v tom Lanžhotě projede, tak by bodlo třeba v Břeclavi mít trochu delší pobyt - tak dvě tři minutky, místo těch 40-ti vteřin. Na oddych - vždyť je to tak i ve skutečnosti.

T

Posunovač
R 773 nach Prag hl.n.

Trochu jsem se oddychově projel.Jednoduché a přitom vcelku dobře vyvážené co se týká trafficu.Jenom jednu skromnou připomínku na autora.To Pendolíno u toho prvního nástupiště jezdí na nějaký akternativní zdroj??Já jen ,že z Holešovic odjelo se staženými sběrači a to jsem tedy zíral. :D

Kebarko

Provozní technik
Pendolíno - Alternatívny zdroj

Myslím si, že je to spôsobené tým, že pendolíno má zberače na vozňoch a tie traffic nevie zdvihnúť. Traffic vie ovládať pantografy len na lokomotívach.

poison

Pomocník strojvedoucího
Přesně tak jak píše Kebarko.Prostě u traffic vlaku tvořeným pendolínem se tomuto jevu nemohu ubránit.Možná to je taky tím,že není použitý původní con.pendolína,kterej bohužel nemám. :(

Mirec

Signalista
Aktivita je to výborná, ani jeden pád, traffic na úrovni ... To Pendolíno vyzerá blbo, ale zato Poison nemôže.Tuším že som aj videl pinďo ako traffic so zdvihnutými zberačmi, ale teraz si nespomeniem v akej aktivite to bolo.Aj prepínanie cabu funguje bezproblémovo, v tuneli pekne znasne, a na zadné sa prehodím "jednotkou" bez problémov.Ale mám jednu výhradu k LVZ (viac obr.) - namiesto medzikružia sa objavia dve farby.Urobilo to aj ostatným, alebo je chyba v cabe? Poprípade či náhodou chyba nieje v mojom príjímači ... :?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mireck.ic.cz/LVZ.gif

T

Posunovač
LVZ

Asi chyba bude na Tvém přijímači LVZ.Já to projel a u těchto návěstí mi pokaždé svítilo v kabině žluté mezikruží.....

Martens

Strojvedoucí
Správce
Mirec napsal:
Aktivita je to výborná, ani jeden pád, traffic na úrovni ... To Pendolíno vyzerá blbo, ale zato Poison nemôže.Tuším že som aj videl pinďo ako traffic so zdvihnutými zberačmi, ale teraz si nespomeniem v akej aktivite to bolo.Aj prepínanie cabu funguje bezproblémovo, v tuneli pekne znasne, a na zadné sa prehodím "jednotkou" bez problémov.Ale mám jednu výhradu k LVZ (viac obr.) - namiesto medzikružia sa objavia dve farby.Urobilo to aj ostatným, alebo je chyba v cabe? Poprípade či náhodou chyba nieje v mojom príjímači ... :?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mireck.ic.cz/LVZ.gif
Miro, je to dané cabem....asi není updatovaný opakovač.....

Mirec

Signalista
Martens napsal:
Martin, ale cab som sťiahol od teba.Alebo si dal na web novšiu verziu? Prepínanie den/noc a klávesa "1" fungujú normálne, tak ako že LVZ nieje updatnutý?

poison

Pomocník strojvedoucího
Nevím jak vám,ale mě při testu zhasly komletně návěstidla ve Vítkově na tuhou tmu.Poradil jsem si pomocí F4 a na odjezdu jsem dráždil peršinga směr hl.n.Jediný co svítilo byla návěstidla na hlavním směrem do tunelu.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Mirec napsal:
Martens napsal:
Martin, ale cab som sťiahol od teba.Alebo si dal na web novšiu verziu? Prepínanie den/noc a klávesa "1" fungujú normálne, tak ako že LVZ nieje updatnutý?
Miro, tak je chybka u mne....u Zbyňka tuším byl archiv, kde byly tyhle *.ace pro n8v. opakovače updatované....a je dost možné, že jsem si ten cab od Dejva stahoval znova v originále a už jsem to neupdatnul....tak se zkus juknout ke Zbyňkovi a nebo do Tvojí zálohy - pokud sis to zazálohoval....

Mirec

Signalista
Martens napsal:
Miro, tak je chybka u mne....u Zbyňka tuším byl archiv, kde byly tyhle *.ace pro n8v. opakovače updatované....a je dost možné, že jsem si ten cab od Dejva stahoval znova v originále a už jsem to neupdatnul....tak se zkus juknout ke Zbyňkovi a nebo do Tvojí zálohy - pokud sis to zazálohoval....
Ok Martin.Kuknem do zálohy a uvidíme ... ;)

Poison napsal:
Nevím jak vám,ale mě při testu zhasly komletně návěstidla ve Vítkově na tuhou tmu.Poradil jsem si pomocí F4 a na odjezdu jsem dráždil peršinga směr hl.n.Jediný co svítilo byla návěstidla na hlavním směrem do tunelu.
To sa stalo aj mne.Od Vítkova žiadne návestidlo nesvietilo.Keby si dal SAVE/LOAD tak by už svietili.Ono MSTS už toľko návestidiel nezvládne.A tak isto by ti nesvietli ani svetlá loko.Proste je daný určitý počet objektov ktoré svietia a tie nad limit končia ... Je to bežné aj v Břeclavi, Brne ...

AndrewM

Skladník
Pajavlaky napsal:
Padají také Poisonovi aktivity pro trať 321 nebo jen pro BP?

No vzhledem k tomu, ze FPS je u 321 pomerne vyssi (zejmena ve volne krajine), tak bych si dovolil tvrdit, ze ano. Trat 321 je sice krasna, ale na FPS velmi narocna a ja uz je jezdim stabilne se snizenou grafikou, abych nemusel kazdych dvacet kilometru aktivitu nacitat znova.

Pajavlaky

Průvodčí
Tak z toho moc radost nemám. Chtělo by to udělat centrální web, kde by se zveřejňovaly kompletně, přehledně všechny STABILNÍ(!) aktivity pro všechny tratě ČD a ZSSK. Obávám se, že pro BP by jich bylo tak 6, pro 321 zhruba 3, pro Luhačovice 6 atd.
Pokusím se tento stav tedy nepatrně zvýšit několika mými aktivitami, ve kterých budu dbát na reálnost a stabilnost. Pokud tedy nějakou aktivitu vytvořím, o což se budu snažit, zveřejním jí na stránkách. Udělalo by mi radost, kdyby si ji třeba někdo i sjel... Ale to malinko předbíhám.

PS: Omlouvám se, že jsem se odchýlil od tématu a využil ho k vlastní reklamě. Příště se toho zkusím vyvarovat.

AndrewM

Skladník
Pajavlaky napsal:
Tak z toho moc radost nemám. Chtělo by to udělat centrální web, kde by se zveřejňovaly kompletně, přehledně všechny STABILNÍ(!) aktivity pro všechny tratě ČD a ZSSK. Obávám se, že pro BP by jich bylo tak 6, pro 321 zhruba 3, pro Luhačovice 6 atd.
Pokusím se tento stav tedy nepatrně zvýšit několika mými aktivitami, ve kterých budu dbát na reálnost a stabilnost. Pokud tedy nějakou aktivitu vytvořím, o což se budu snažit, zveřejním jí na stránkách. Udělalo by mi radost, kdyby si ji třeba někdo i sjel... Ale to malinko předbíhám.

PS: Omlouvám se, že jsem se odchýlil od tématu a využil ho k vlastní reklamě. Příště se toho zkusím vyvarovat.

Stabilni aktivitu vytvorit nelze, protoze kazdy pocitac snese neco jineho (zalezi na neprebernem mnozstvi ruznych skutecnosti) a tak i aktivita, ktera mne jde, Vam jit nemusi a naopak. Stabilni aktivita muze byt tak maximalne ta, ktera je bez trafficu a jeste lepe neprochazi zadnym vetsim mestem (resp. lokalitou s velkym zatizemim FPS).
PS Ono dokonce nekdy zalezi v konecnem dusledku na blbosti, u Smetany za Kolinem se nacita EC175, pres stazeni veskere grafiky jsem nebyl schopen projet, pomohla az vymena 350 u tohoto vlaku za jinou :)

Pajavlaky

Průvodčí
Lze ale pravděpodobnost pádů maximálně minimalizovat. A pravdu máte s tím, že úplně stabilní aktivitu udělat nelze. Jednou mi dokonce spadla i aktivita bez traffiku ( R 243 v České Třebové ).
Ale platí:
1)Pro sichr aktivitu ukládat na výjezdu z každé stanice ( otázka 0,5 s )
2)Podle mě lépe každou hodinu spustit úkol znovu ( z uložené pozice pochopitelně ), aby si PC drobet odpočinul :D .

Až něco vytvořím, dám vědět. Myslím, že to padat nebude.

PS: Nemusíte mi vykat, nejsem na to zvyklý :D .

poison

Pomocník strojvedoucího
Přesně tak nepadající aktivitu s traffic vytvořit nelze.Někomu to jede někomu ne.Proto stále F2.U mé nové act. R 251 ukládejte před většími stanicemi Brandýs a hlavně Ústí n.O. a pak Letohrad.
Nevím jak komu co na 321 padalo a i proto je zde toto vlákno,abych věděl,čeho se mám příště vyvarovat.
Dík

AndrewM

Skladník
poison napsal:
Přesně tak nepadající aktivitu s traffic vytvořit nelze.Někomu to jede někomu ne.Proto stále F2.U mé nové act. R 251 ukládejte před většími stanicemi Brandýs a hlavně Ústí n.O. a pak Letohrad.
Nevím jak komu co na 321 padalo a i proto je zde toto vlákno,abych věděl,čeho se mám příště vyvarovat.
Dík

No vzhledem k tomu, ze BP mam nefunkcni, tak jenom telegraficky k aktivite 251, divam se na prvni screen na Vasich strankach a jsem ponekud prekvapen zarazenim modreho jidelniho vozu (!) a modrobilych vozu Bee (!) (btw takovy jidelnak lze najit maximalne na srotisti a to Bee bylo mam pocit jen jedno) ve vlaku vyssi kategorie (spolecne napriklad s Ampz). Tohle uz mi prijde jako dost velka fikce, bez ohledu na to, ze napriklad ty Bee nejsou zrovna extremne kvalitni modely.

Mirec

Signalista
poison napsal:
Dík
Presne moje slová ... Mne tuším na 321-ke nespadla ani jedna aktivita.Napr. aktivita EC 104 "Sobieski" - v Přerove je kopec vlakov ktoré majú radené 5 až 8000 polygónové vozne, na výjazde z Přerova tak isto EC-čko s takými 7 vozňami a každý okolo 8000 poly a nepadlo mi nič.Pravda je čo hovorí Poison a AndrewM - že nepadajúcu aktivitu vytvoriť nelze.Ale Paja má zas pravdu že sa dajú pády minimalizovať (ubratie traffic, väčšie rozostupy nabiehania atď ...).Po tejto úprave s tým autor už neurobí nič, nakoľko ako stále hovorím - každý máme iné PC a máme ho v každý v inom stave. :!: ;)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
AndrewM napsal:
No vzhledem k tomu, ze BP mam nefunkcni, tak jenom telegraficky k aktivite 251, divam se na prvni screen na Vasich strankach a jsem ponekud prekvapen zarazenim modreho jidelniho vozu (!) a modrobilych vozu Bee (!) (btw takovy jidelnak lze najit maximalne na srotisti a to Bee bylo mam pocit jen jedno) ve vlaku vyssi kategorie (spolecne napriklad s Ampz). Tohle uz mi prijde jako dost velka fikce, bez ohledu na to, ze napriklad ty Bee nejsou zrovna extremne kvalitni modely.
Já sice na hraní aktivit moc času nemám, ale zařazení starších vozů bych nekritizoval. Nikde není psáno, že aktivita musí být ze současnosti. Pokud je řazení vlaku v souladu jak to jezdí nebo jezdilo, tak mi to nevadí. Ale co mi vadí, pokud potkám vlak řazený úplně nesmyslně. Ať jsou to vzpomínané vozy Laes nebo rychlík složený z jídelních vozů, atd.
Kdybychom se drželi jen aktuálního vozového parku, tak bychom museli vše starší z Trainsetu vyřazovat a například po ŽSR jezdit výhradně s červeno bílými ošklivkami.
Jen tak pro info. Když jsem jel v lednu do Prahy na slezinu, také místo pendolina přistavili rychlíkovou souprvu 4. kategorie, kterou našli někde na šrotišti. V reálu je možné vše.

Nahoře