Tramvaje do MSTS

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
301 spíš ne, radši 305 ta má jiné smetáky a možná nějakou reklamku. O rozdílech tramvají z PDMP vím dost viz. moje studijní působení v Plzni takže neměj strach.

PS: Sešrotli 300 a ne 301!
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Animované dveře se zvukem se dají řešit pouze pokud jsou definovány jako pantograf. Když mám u své T3 dveře definovány jako dveře, chybí pro ně zvukový trigger a jsou při otevírání a zavírání potichu. (Zase není problém se rozjet po otevření a zavření dveří.) Spřáhla (u T6 Séchéron?) jsou u německého modelu T6 jako samostatný model, chce to trochu cviku při sestavování consistů. Ale autor modelu tak vyřešil optický problém, který vznikne v MsTS při projíždění ostrých oblouků se dvěma spřaženými tramvajemi. Jinak ten maďarský model v ostravských barvách vypadá takhle: http://www.k-report.net/discus/nahledy/215566.jpg nebo: http://www.k-report.net/discus/nahledy/217649.jpg Ty nemecke tramvaje T6 vypadají třeba takto : http://www.file-upload.net/view-1122987/DD2.jpg.html a ke stažení jsou snad zde: http://freenet-homepage.de/tramstrecke-msts/temp/index.html (Hledej v patřičných sekcích, nemá to seřazené po typech, ale po městech.)
 

Zet

Začátečník
Ahoj,

nenasla by se nejaka dobra duse, ktera by mi rekla kde sezenu tramvaj T5C5 jezdici v Madarsku, ktera je na videu nize.


diky moc
Z.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Hezký den.
Už jsem se o tom někde na fóru zmiňoval, potřeboval bych jednu maličkost k aktivitě R1125 Gerlach a to konkrétně jestli jse někde ještě stáhnout tramvaj T3_old :?: Myslím, že autorem byl Vlado, ale nejsem si jistý, tak to píšu sem. Jinak bych napsal přímo SZ. Jde o to, že jako traffic do 80. let se tramvaje s reklamními nátěry nehodí a tahle byla ideální, pominu li polopantograf, ale to je prkotina, která vůbec nevadí.:D
S pozdravem Dan.
Ps: dnes jsem si konečně objednal Olomouc a už se nemohu dočkat.;)
 

Jenda

Skladník
Ahoj, zkus se domluvit s Pikkem, má i old varianty T3, jen nevím, v jakém jsou stadiu dokončení, ale určitě se nějak domluvíte...Myslím, že když máme tyto krásné české modely, německé T4D mají velkou konkurenci :D
Zde jeden screenek od Pikka, co mi kdysi poslal.
PS: Olomouc už je pro tebe připravena
 

fíííííra

Hradlař
Dobrý den všem.

Měl bych dotaz ohledně ovládání tramvají T3 R.P, Astra a Trio.

Dalo by se do engu aplikovat plynulé ovládání jízdy jako je tomu např u lok. ř. 162?
 

Jenda

Skladník
Jiříku, jaký je prosím znak na boku Ringhofferka ;) Díky za odpověď, pač tento Ringhofferek nemám :)
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Jedná se o speciální serii tramvají pro město Hradec nad Litavou s městským znakem - znak tvoří tři ryby a hvězda na modrém štítu.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Vážení přátelé a příznivci tramvajového provozu v MsTS. Od dnešního rána je ke stažení balík s tramvajemi Ringhoffer. Kromě olomouckého motoráku 223 jsou k disposici i další motorové a speciální vozy včetně několika vlečných vozů, jak pražské, tak třeba olomoucké. Obsahuje samozřejmě i balík tramvají, potřebných pro Jiříkovu nádhernou tramvajovou trať Hradec nad Litavou. Modely plně využívají možností MsTS bin, a tak lze ovládat různé doplňkové animace. Více v readme. Screeny jsou známy již delší dobu, proto je sem již neumísťuji. Vzhledem k obsahu balíku je tento poměrně veliký - cca 70 Mb. Kabinu má na svědomí Martens, zvuky Jacek. Děkuji všem spolupracovníkům - Jiříkovi, zsr, Honzovi U., PepeQ, Martensovi, Vrbamovi, Jackovi, Jendovi MSTS (a pokud jsem na někoho zapomněl, omlouvám se) Tramvaj Ringhoffer vznikla hlavně proto, že je řídíval můj pražský děda Standa. (Jezdil ve vokovické vozovně a většinou linku 11.)
ringhoffer.jpg
http://pikku.msts.cz/tramvaje.html
 

Dan J.

Strojvedoucí
Pikku zdravím.
To je příjemná zpráve. Modely tramvají moc dobře znám, měl jsem tu čest je obdržet od tebe dříve k tvorbě aktivit. Tak hned budu moct pustit 2 aktivity pro tramvaje Hradec na světlo světa. Pošlu je během dneška Jiříkovi, teď jen záleží kde budou zveřejněny, než poběží Jiříkovy stránky.;) Aktivity u tratě samotné se mi jeví jako nejlepší řešení.
S pozdravem Dan.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, to samé zkus u nákladního Ringhoffera, to sklápění korby mne dostalo hned na začátku, co jsem ty vozy obdržel.;);););)
S pozdravem Dan.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Korba se sklápí i u jednoho z pracovních vlečňáků, ale bohužel je chycená na dveře (vagony nepodporují mirrors).
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Chtěl bych jen opatrně připomenout, ŽE V BALÍKU RINGHOFFERŮ VŠECHNO FUNGUJE A NEKOMPATIBILITA SE TÝKÁ NĚJAKÉHO ÚPLNĚ CIZÍHO MODELU. A "abyste" se nepíše "aby jste" nevzdělanče.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Ono ten problém je složitější o to, že vagony, které jsou naprosto OK na železničních tratích, se nemusí chovat dobře na trati tramvajové. V třicetimetrových obloucích dochází v řadě případů k "zakliňování" vozů do sebe a v důsledku toho jsou ty oblouky neprůjezdné.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Protože Gajdma před chvílí vydal své nové aktivity, a v použitých vozidlech má i Pracovní tramvaje Dopravního podniku Hradec (zkratka PV = pracovní vůz), nahrál jsem na net vyladěnou verzi od Honzy U. Jako bonus jsou do balíku přidány nově dva vozíky. Naskinoval je Carlos. Prosím o nadhled. Použitá vozidla bohužel v prudkých třicetimetrových zatáčkách v Hradci jedou trochu mimo koleje a nemají ve stejné výšce spřáhla. Ale bylo by škoda, aby neobohatila náš vozový park.
Stahujte zde:
http://jirik-tk.sweb.cz/index_msts.htm
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak to je perfektní zpráva, tím pádem jsem Gajdmovi poslal další aktivitu pro hradeckou tramvaj, tentokráte s názvem Výluka. :D:D
 

Jenda

Skladník
Paráda chlapi! Jsem rád, že tramvaje se v MSTS stále rozrůstají... Já zkusil udělat polep na olomouckou "Astru" 03T 201 od Vrbama. Reklama je na výkup kovů - HOPR - aneb český šrot, českým hutím :D
 
Nahoře