Tak umístění, počtu a velikosti trolejových drátů se vůbec nebojím, mají totiž pouhých 6 až 8 polygonů jednotlivé modely a 0,00 kujus a zrovna Děčín je skoro komplet zdrátovaný, Ústí západ je hotov ze dvou třetin, Lovosice podobně. Klikatost trolejového drátu Na rovině vůbec neřeším. Mám i modely troleje s délkou až 500 m a některé typy mám i ve čtyřech řadách, tj. pro čtyři koleje naráz. Navíc ta trolej už dávno v trati je, je tam už od 1. zveřejnění trati někdy v roce 2009. Jen jsem té troleji upravil fazonu a trochu barvu.
Nikdo v životě nevymodeluje tolik modelů trakčního vedení tak, aby se dalo stavět v simulátoru na segment přesně. Kotvení, nástavce s izolátory, výběhové vedení, zesilovací vedení a další blbosti trakce k reálné vizáži za cenu mnoha tisíc polygonů navíc a zbytečnému zatížení při generování je zcestné.
Moji dědové i táta mě učili, že v jednoduchosti je síla. Tak to pořád zkouším. Modelům trolejového drátu jsem nepřitížil a přesto vypadají daleko líp.
Teď trochu mimo mísu. K čemu mi bude například kotlový vůz, který má skoro dokonalé kruhové čelo, Když ve finále jako samotný model, nepopírám to že model bude jistojistě dokonalý, když bude mít 60 000 polygonů? Pak zkus poskládat soupravu o 25 vozech dej do nádraží jako je Libeň nebo Třebová nebo Lovosice 8 takových souprav. Zákonitě už bude program kulhat Pokud teda zrovna na nějakém slabším PC nezamrzne a nespadne.
Určitě jsem proto, aby modely vypadaly exkluzivně, byly realistické , ale také aby byly co nejvíc jednoduché. Relativně nedokonalý model můžeš dohonit dokonalostí textury. Dokonalý model dokonalou texturou jen vyzdvihneš on několik levelů nahoru.
Obyčejné domy nepotřebuji vnitřní stěny, tím se ušetří polygony a celkově se zjednoduší model. Mějme na paměti pořád to že je tento simulátor pořád jen MSTS, ale díky dokonalému programování a spousty vylepšení má navíc momentálně mnoho plusů. Simulace jsou zde lepší, máme i dokonalejší editor Tratí, kterému spousta věcí nevadí a dokáže je ignorovat. Je potřeba využít tento potenciál jednoduchosti, se kterým nám tento vlakový simulátor byl představen, tudíž není potřeba dělat zde modely a velikosti 100 000 a více polygonů generující dokonalost modelů, když nakonec samotná simulace není dokonalá a díky zatížení máneskonalé problémy z důvodu přetížení dokonalosti některých modelů.
Závěrem tohoto monologu Já osobně chci poděkovat všem iniciátorům a tvůrcům i zlepšovatelům programů OR všech možných verzí a editoru Tratí TSRE5 za zdokonalení původního MSTS do dnešní podoby simulátoru.
Díky,
Tygy.