Dobrý podvečer všem členům fóra.
Po přečtení pozdravu Vám je určitě jasné, že to nebude ledajaký příspěvek, snažící se předvést kus našeho tvůrčího umění co do podoby reálné tratě. Ano, ano. Jdeme s pravdou ven.
Hezky pěkně popořadě, jak to všechno vzniklo. Oba, já i kolega train.msts, jsme věděli, že tuto trať má v plánu dělat i pan Šemora, ale řekli jsme si, že jsme místní, máme více možností co se týče projití a nafocení úseků, máme relativně čas, velkou chuť něco vytvořit a hlavně máme cíl. Cílem bylo vytvořit něco, co MsTS scéna nezná. Smějete se, já vím. Něco, za co se nestydím říct "reálného". To znamená, všechny sklonovníky, mosty, propustky, zastávky, stanice, sloupy TV, tabule před zastávkou, réleové skříně a mnoho dalšího. Tehdy, hlavně u mě, bylo zachvácení do MsTS obrovské. Poznal jsem ten rozdíl mezi jízdními vlastnostmi, reálnými caby, zvuky oproti TRS. Tehdy jsem měl také spousty času...ale to je na dlouhé vyprávění. Vzorem nám byla Lubomirova trať. Stanice Tišnov, stačí se podívat na autorovy obrázky výše. Co dodat, nádhera. Místní by nevěřili, že to je pouze "hra". Postupem času také ubývalo času. Je ho čím dál míň a když napíšu kolegovi po ICQ:
Zdar, máš něco nového? (myslím tím v trati), odpověď zní asi takto: Ne, neměl jsem čas. On hned oplácí otázku: A co ty? A já: Samá voda...
Rozhodli jsme se narovinu říct, že končíme Projekt 251 s tím, že současný stav tratě bude zazálohovaný pro případ "absťáku".
Ovšem nekončí tím naše působení v komunitě, ba naopak. Kolega poskytne všechny své materiály panu Šemorovi a doslova ho cituju: "pravděpodobně se vrátím k tomu, co jsem dělal předtím - aktivity". Já budu stále modelovat, ovšem nijak se bohužel nezvýší rychlost modelování, času je a bude pořád málo...
A jako za poslední nesmíme zapomenout na toho nejdůležitějšího v našem Projektu. Byl to Lubomir. Všichni tři jsme měli stejný nápad, sen, který jsme společnými silami chtěli přenést do Projektu. Nebylo nic, v čem bychom si navzájem odporovali. Tímto bych se mu chtěl osobně omluvit za zrušení Projektu. On je jeden z těch, kteří z vlastních zkušeností pochopí "nedostatek času". Omlouvám se Vám.
A omlouvám se i všem dalším. Konec románu.
Za tým, Heme