Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

G

Guest

Host
Neni spatna nicmeni ji chybi jeste dost k dokonalosti bude s ni jeste prace ale jako zaklad velmi slusne :) jen mi chybely consisty takze jsem si je musel vytvorit coz me vede k otazce nevi nekdo kde lze stahnout to co jezdi do Rezna od DB (Aimz a Bm v tomto provedeni) ? Neco mam ale neni to uplne ono neodpovida barevne (u dvojky) a navic nic moc provedeni ... mmch kdyz jsem si prodlouzil ranni rychlik do Rezna uz od Chrastu tak se mi asi 8 km pred Plzni vzdy sekne bez chybove hlasky a nic s tim nejde delat ... :( Dalsi vec jsou neodpovidajici prujezdni casy pri prepocitavani do JR se nevejdu ani omylem v realu na trati ovsem bez problemu jde na pevno postavit prijezdy i odjezdy bez pocitani ? Kdysi jsem na nejake nemecke diskuzi videl odkaz na program ktery to umi ale za Boha si nevzpomenu kde to bylo a pres MSTS editor to neumim (obdobne problemy napr. u vlaku CT-Brno)
 

Ppoollll

Signalista
Dneska jsem si stáhl tuto trať za 1 a 1/4 hodiny. Rozbalení proběhlo také zcela bez problémů. Rozbaluje se pouze do svého vlastního adresáře a nikam jinam nezasahuje. Nečekané překvapení jako v případě PaVovy tratě 024 se tedy nekoná 8) .
Takže pokud má někdo problémy se stažením této tratě tak by se asi měl zaměřit zejména na přijímací stranu celého komunikačního řetězce. Modemákům lze doporučit aby se dohodli na CD. Kontakt je uveden na stránkách u F.Havla takže by to nemělo činit problémy. A určitě je vhodnější nějakou tu částku, kterou by stálo připojení, věnovat přímo autorovi nežli telekomunikačním společnostem.
Zatím se nemohu vyjadřovat ke kvalitě zpracování ale měl bych poznámku k autorovi. Proč archiv zveřejněný na netu obsahuje velké množství modelů ze základních tratí? Stačí se podívat do adresáře SHAPES na to kolik modelů začíná písmenky JP1... JP2... OE.... US1... US2... a to před spuštěním kopírovacího dávkového souboru. Nedaly by se tyto modely a jejich textury z tohoto archivu, určeného k šíření po internetu, vypustit včetně jejich textur a doplnit dávkový soubor pro jejich nakopírování?
Méně rychlým lidem platícím telekomunikačním společnostem dle objemu dat či dle doby připojení by to určitě nějakou tu kačku ušetřilo.
 
G

Guest

Host
Wow ja 180 stahl za minutu a pul preci jen je ta skola k necemu dobra :eek:)
 

Laborec425

Pokladník
AndrewM: Už jsem také našel podobné chyby jako Ty. Přesně tak. Chybí consisty. A druhý problém úplně stejný. Udělal jsem si activitu s rychlíkem R 266 (Praha - Regensburg) už od Chrástu a po pár kilometrech se to sekne, tak jsem vždycky zmáčknul jakoukoliv klávesu a byl jsem ve Windowsech. Tak jsem trasu rychlíku zkrátil a začínal jsem asi 6 km před Plzní a zase to vypadlo. Tak jsem to zkrátil úplně a začínal jsem těsně před plzeňským nádražím. A zase to samé. Až když jsem začínal v nádraží Plzeň, tak se dalo v pohodě jet. Ještě jsem přišel na jeden malý problém. Nádraží mezi Plzní a Domažlicemi jsem si nějak moc předem (třeba v editoru) neprohlížel a udělal jsem si tu activitu. Vlak měl zastavovat například v Nýřanech. Tak jsem ho kvůli křížení dal na asi čtvrtou kolej, u které se v activity editoru ukazuje nástupiště. Ale potom, když jsem jel, tak mě to hodilo na tu čtvrtou kolej, ale nástupiště tam žádné není :)! A ještě k těm časům v jízdním řádu. Já si je dělám přesně podle skutečného jízdního řádu a docela mi to vycházelo. Tak +- 1 minuta. Většinou jsem do stanice přijel o minutu dříve. Například R 266 má příjezd do stanice Domažlice v 18:11 a odjezd v 18:13. Tak to udělám tak, že kliknu nejprve na příjezd (na odjezd kliknout nejde). V příjezdu nastavím čas odjezdu v 18:13, tenhle čas se nastaví v příjezdu i v odjezdu. Potom kliknu podruhé na čas příjezdu a nastavím 18:11. A tenhle čas se změní pouze u příjezdu. Takže mám potom jízdní řád přesně podle skutečného jízdního řádu :)!
 
G

Guest

Host
Problém

Mám prosbu ke všem uživatelům tratě od Šneka.
Vytvořil jsem si aktivitu z Furth i.W. do Domažlic.Nic reálného,šlo jenom o test.Při postavení jízdy přes Českou Kubicí po přímé koleji na Domažlice je na vjezdu do nádraží postaveno na volno a na odjezdu je také zelená, tedy volno.Je tam však pravděpodobně někde chyba a těsně než se dojede k odjezdovému návěstidlu skočí návěst stůj a aktivita tím končí.Testoval jsem to několikrát a dokonce jsem již ze zoufalství v editoru zkoušel výměnu toho návěstidla,ale bez efektu.Nemá někdo podobnou zkušenost???Stanice se dá projet bez problémů po zmíněné koleji jenom ,když tam žádné návěstidlo není resp.po mém zásahu v editoru bylo odstraněno.
 
G

Guest

Host
Chtěl bych si tu trat sehnat ale na netu ji jak si nemohu najít! jak to mám udělat? vaš věrný odběratel MSTS downloady. :D :D
 

Lord

Posunovač
Lord

Tak už 180 taky mam, ale jenom sem si ji zatim "prolít" v editoru, protože ve hře mi nenaběhla (Train world inicialization failed) ikdyž mi Kúty i Vysočina běhají v pohodě......... no s tim si ještě pohraju. Ale jedna věc: adresář s tratí má příšernejch 1,8 GB, chtělo by to si s tim pohrát a vyházet nepotřebný věci. Jinak při "průletu" v editoru vypadalo vše moc dobře.
 
G

Guest

Host
Trať

No to já jsem ji prohlédl jak v editoru,tak i po částech menší projížďkou.Bohužel mne od dalšího testování odradilo například nefunkční návěstidlo v Č.Kubici.To se dá samozřejmě přežít.Bohužel jsou tam i další chyby.Chtěl jsem vytvořit aktivity přesně dle TS 702.Začít jsem chtěl v pět ráno a ani jsem nepohnul brejlovcem.Čas zůstane stát a je konec,při přepočítávání časů dojde k pádu editoru,při korektním ukončení zamrzne PC a nezbývá nic jiného než natvrdo restartovat.I přesto,že mám naistalovaný X-tracks některé směry vyhybek nefungují a editor napíše po uložení,že jde o nefunkční path atd.Navíc mne děsí velikost adresáře.Nevím co víc k tomu dodat.Na trať jsem se těšil a přišlo zklamání.Vážím si práce Šneka,ale prozatím na jeho trati v mém msts bude dočasné zastavení veškeré dopravy.Třeba někdy vyjde oprava zmíněných nešvarů.
 

T

Posunovač
Trať

No to já jsem ji prohlédl jak v editoru,tak i po částech menší projížďkou.Bohužel mne od dalšího testování odradilo například nefunkční návěstidlo v Č.Kubici.To se dá samozřejmě přežít.Bohužel jsou tam i další chyby.Chtěl jsem vytvořit aktivity přesně dle TS 702.Začít jsem chtěl v pět ráno a ani jsem nepohnul brejlovcem.Čas zůstane stát a je konec,při přepočítávání časů dojde k pádu editoru,při korektním ukončení zamrzne PC a nezbývá nic jiného než natvrdo restartovat.I přesto,že mám naistalovaný X-tracks některé směry vyhybek nefungují a editor napíše po uložení,že jde o nefunkční path atd.Navíc mne děsí velikost adresáře.Nevím co víc k tomu dodat.Na trať jsem se těšil a přišlo zklamání.Vážím si práce Šneka,ale prozatím na jeho trati v mém msts bude dočasné zastavení veškeré dopravy.Třeba někdy vyjde oprava zmíněných nešvarů.
 

Sponka

Cestující
Já jsem si kousek projel a je pěkná. Ale díval jsem se v Activity Editoru a zaujaly mě zvláštní směrové poměry trati. Ale možná mi jenom blbne MSTS. Nemáte s tím někdo zkušenost, prosím?
 

JOHNZ

Průvodčí
T: Možno je to tým, že máš starú verziu X-Tracks. 180 tuším používa verziu 3.4.1 kdežto Vysočina 3.2.0 a p. šemora X-tracks nepoužíva (asi vie prečo...).

Nový X-tracks zrejme vyrieši padanie pred Plzňou, nefunkčné smaery aj to návestidlo v Českej Kubici - skúšal som prejsť po každej koľaji a vpoho som prešiel...)

http://www.xtracks.tk
 
Naposled editoval moderátor:

T

Posunovač
180

JOHNZ:
S tím X-tracks se mýlíš.Používám verzi 3.10 z dubna letošního roku a výsledky jsou takové jaké jsem popsal.Nevím o tom,zda-li někde existuje vyšší verze X-tracks.Nerozumím tomu proč to nefunguje.Zbyněk má k dispozici tu samou instalaci jako já a taktéž mu to nejde.
 

JOHNZ

Průvodčí
Žeby som sa sekol??

Tak to skús naopak: Podinštaluj 3.10 tým X-trcks tým, ktorý je na vysočine.:

Inak tie nefunkčné výhybky, to je Šnekáčova osobná chyba. Zabudol totiž že angličáky sa skladajú z dvoch dielov, čož niekde ndodržuje
 
G

Guest

Host
Mě původně Šnekova trať taky nešla spustit. Zkusil jsem několik Globálů, které jsem v PC objevil, vše bylo marné. Vzal jsem X-Track z Vysočiny a pustil jej na svůj Globál. MSTS už nešly spustit vůbec. Zandal jsem zpátky původní, nainstaloval Vysočinu, přes M Profiling překopal zobrazení, v menu spuštění zaškrtl všechny chyby a ulehčení a nakonec se to povedlo v rozlišení 640 x 480 v 16ti bitech barev na druhou úroveň grafiky. Po chvíli jsem to zvedl na mých standartních 800 x 600 a vše funguje dál. Ale jestli je to zrovna tahle chyba, čert ví. Zrovna jsem toho udělal víc najednou.
 

Tax

Moderátor
Správce
180

Mne išla pustiť na prvý raz, a to bez úprav v Globale. Mám inštalovanú Vysočinu a Břeclav - Praha + nejakých ďalších pár nekonfliktných tratí + Xtracks 3.9 pre staviteľov. Fungujem na Win XP a PC Intel. Absolútne žiadny problém. Je pravda, že niektoré zahraničné trate dokážu priam idiotsky rozhádzať MSTS, ale pred ich inštaláciou odkladám kompletný Global do zálohy a hneď po ich odskúšaní konfliktné a nefunkčné trate mažem a dávam naspäť originálny Global. Jeden nemec má MSTS nahratý vo viacerých adresároch, v jednom robí vývoj tratí, v druhom jazdí overené trate a v ďalšom skúša trate neoverené a kritické. Jednoduchou zmenou názvu adresárov sa prepína medzi jednotlivými inštaláciami, kým odkazy v "Programy" a na ploche má stabilne len na jednu inštaláciu.
 
G

Guest

Host
časy odjezdu

to Laborec:Jak to chlape děláš s těmi časy,ani boha na to nemůžu přijít.V kalkulaci jízdního řádu kliknu na odjezd nebo příjezd a nic ani levým ani pravím tlačítkem.Moc by mě to zajímalo protože ve vlastních aktivitách je čekání na čas troche na nic.Díky za odpo.Poison :rolleyes:
 

T

Posunovač
Časy v aktivitě

to Poison:Ohledně časů příjezdů a odjezdů jsou dve varianty,které používám.
První je ta,že po otevření časů v editoru klinku levým tl. nejprve na příjezd.Tam zadám skutečný požadovaný čas ODJEZDU.Editor nastaví oba časy stejně.Pak znovu kliknu na příjezd a ten změním na skutečný příjezd.Po tomto kroku zůstane odjezd jak byl nastaven při prvním kroku a změní se pouze hodnota tedy čas příjezdu.
Druhá je ta,že si na stránce http://msts.Juliane-und-Torben.de stáhneš prográmek Activity Changer a tam je obsazena fce Time edit manual a pomocí tohoto programu si vytvoříš svůj jízdní řád k jakékoliv aktivitě.T
 
Naposled editoval moderátor:
G

Guest

Host
to T:Dík už to jde bez problému měl jsem pomalej prst při klikání ale byla to dřina. :confused:
 
Nahoře