Trať 281

Gajdma

Provozní technik
Stavím trať 281.A chci se zeptat,jestli by se nenašel někdo,kdo by mi nafotil a vytvořil objekty.Především by se jednalo o staniční budovy.Pracuji na trati zatím bez krajiny,a zatím jsem žádnou staniční budovu nedělal.Nemám teď čas,tak bych teda chtěl někoho poprosit.Neměl by někdo zájem,mě trochu pomoct?Díky předem.:)

Gajdma

Provozní technik
Tak do základní trati dám prozatím staniční budovy z jiné tratě,ale do aktualizace 1 to zajedu nafotit.Aspoň ValMez by to však chtělo již teď nový.Ale na to je ještě čas.Zatím se staví Rožnov,už je postaveno i pár kusů kolejí do Zubří.Finální verze by mohla být někdy koncem února,ovšem nevím jak to bude s krajinou.Část by mohla už být i s krajinou,ale nějaké úseky by byly úplně bez krajiny.Jen položené koleje.
Rozhodl jsem se,že pokud všechno půjde tak,jak má,tak do plánu přidám i trať 305 (Kroměříž-Zborovice),a až budu stavět na Frenštát,tak 326 (Hostašovice-Nový Jičín horní nádraží),je to ale předčasné.Jistá je zatím jen 281 a 303.Ale ani s tratí 323 nevím jak to bude.U téhle je to tak 50:50.Trať 281:100%,trať 303:99,9%:D
Mrkněte na mojí stránku,dozvíte se víc: http://www.trat281.estranky.cz
P.S.:Jsou tam i zajímavé aktivity.

dem

Strojvedoucí
Na co to prezentujes ked na stranke nemas vobec nic? Uz to tu bolo spominane ze prezentovanie veci az potom co uz je vydiet nejake vysledky.

Tax

Moderátor
Správce
dem napsal:
Na co to prezentujes ked na stranke nemas vobec nic? Uz to tu bolo spominane ze prezentovanie veci az potom co uz je vydiet nejake vysledky.
S tým sa nedá nič iné, než súhlasiť.
V poslednom čase - a tomu je už viac než 3 roky - sa rozmohla zaujímavá móda: niekto si niečo vezme do hlavy, vytrúbi o tom celému svetu, ale realizácie sa to nedočká. Naozaj si vstúpte do svedomia a svoju prácu prezentujte, až keď bude hotová, prípadne keď už je zrejmé, že z toho naozaj niečo bude. Nerealizovaných projektov a plánov je tu na mraky, ale výsledok často žiadny. Česť výnimkám ...
Čo tak skúsiť na to z opačného konca ? Najprv niečo postaviť až potom o tom trúbiť do sveta ?

Naposled editoval moderátor:

Gajdma

Provozní technik
Tax napsal:
dem napsal:
S tým sa nedá nič iné, než súhlasiť.
V poslednom čase - a tomu je už viac než 3 roky - sa rozmohla zaujímavá móda: niekto si niečo vezme do hlavy, vytrúbi o tom celému svetu, ale realizácie sa to nedočká. Naozaj si vstúpte do svedomia a svoju prácu prezentujte, až keď bude hotová, prípadne keď už je zrejmé, že z toho naozaj niečo bude. Nerealizovaných projektov a plánov je tu na mraky, ale výsledok často žiadny. Česť výnimkám ...
Čo tak skúsiť na to z opačného konca ? Najprv niečo postaviť až potom o tom trúbiť do sveta ?
Rožnov je rozestavěný,zítra sem dám obrázek,i na svou stránku,bohužel je bez příslušenství,je uděláno jen kolejově,ale když mi zbyde čas,snažím se to dodělat.Toho času fakt moc není,takže se omlouvám,ale pokud vše půjde podle plánu,tak tam dám ty obrázky.Zatím se ale musíte spokojit s tím,že opravdu je dost složité najít si čas.Mám opravdu i jinou práci,než dělat obrázky.A na stavění si najdu tak 20-30 minut denně.Pak se podívám na web a odpovídám na dotazy...

Naposled editoval moderátor:

dem

Strojvedoucí
Chapem ze casu je malo. Ale ked si si nasiel cas na forum tak si mohol uz za ten cas nejake obrazky porobit. Neber to ako kritiku, (fandim ti nech ti to vyjde) ale bolo tu uz vela pokusov co bolo prezentovanych podobnym az obdobnym sposobom ako tvoj pokus a vysledok do dnes neexistuje.....

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Gajdma napsal:
.... opravdu je dost složité najít si čas. Mám opravdu i jinou práci,než dělat obrázky. A na stavění si najdu tak 20-30 minut denně. ....
O to méně bys o tom měl veřejně mluvit, pak nebudeš muset odpovídat na otázky, dělat screeny a budeš mít na tu práci více času. Ono na vytvoření smysluplného dílka jsou jsou potřeba desítky a desítky hodin. Dnes jsem u toho seděl skoro 6 hodin, přivstal jsem si v 5 hodin ráno, a stejně se mi nepovedlo udělat to, co jsem chtěl. A pokud se mi podaří vyšetřit na tratě takových 20 hodin týdně, tak je naděje, že se mne vypadne nějaká veliknoční nadílka.

Tax

Moderátor
Správce
JiříkTK napsal:
... A pokud se mi podaří vyšetřit na tratě takových 20 hodin týdně ...
Čéče, šak ty si hotový časový milionár - to by boli 4 dni po 5 hodín - mať tolko času, už je Ganz dávno hotový :p

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Bohužel, u stavění tratí to opravdu jinak nejde, tolik je to časově náročné, aby se člověk vypracoval do nějakého finálu.

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Gajdma napsal:
Toto je žst.Rožnov pod Radhoštěm
No, takové nádražíčko to se dá kolejově udělat za nějaké minuty, ale ty hodiny budou potřeba k tomu, aby se z té zelené placky stalo údolí Bečvy s Rožnovem.

Hynďa

Průvodčí
JiříkTK napsal:
No, takové nádražíčko to se dá kolejově udělat za nějaké minuty, ale ty hodiny budou potřeba k tomu, aby se z té zelené placky stalo údolí Bečvy s Rožnovem.

Přesně tak. Koleje na 036 jsem měl asi za půl roku, a to jsem se poměrně flákal, a krajinu dělám už rok a to na ní dělám každej den jakmile je čas a nejsem ani v polovině.

mikulda

Průvodčí
Správce
Těžko se hodnotí podle jednoho obrázku, ale stejně mi to nedá: Přijde mi, že je tam hodně dynamických kolejí (na to, jak je to jednoduchá stanice).

Gajdma

Provozní technik
JiříkTK napsal:
Ano.To je pravda.Nejdříve se ale bude pokračovat kolejově do ValMezu,potom se budou tvořit návěstidla a rychlostníky.Takže koncem února to bude hotovo téměř bez krajiny.Krajina by mohla být hotova z ValMezu do Krhové,a v nejlepším do Hrachovce.Dále si budete muset počkat v další aktualizaci (srpen-říjen 2009),kdy se udělá i celková úprava trati a začnu dělat 303.Vím,že se krajina bude dělat na 100% déle než koleje.
Jinak je téměř jisté,že trať 323 nebude.Přemýšlím nad tím,ale nedá mi to.Nešlo by to.Nevím kdy by to vůbec mohlo být hotovo.Nevím jestli bych to vůbec stihnul v roce 2011.Navíc je možné,že tato trať bude později i v projektu trati 321.Třeba bych to nahradil odbočnou tratí 305.To je takový nápad do budoucna.

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Gajdma napsal:
Nakonec jsem udělal i Rožnov komplet.Již je tam veškeré příslušenství.
Tady je výsledek,podobně to bude vypadat i v základní verzi trati:
Výborně. Stálo by za zamyšlení, zda nevyměnit texturu terénu tertex/terrain.ace za Trundovu, kterou používá Zbyněk v BP či já ve Dvoukolejce.

VáclavS

Průvodčí
Gajdma: Koukal jsem že hojně používáš dynamické koleje. Radši bych je používal co nejměně, bývájí s nimi problémy, hlavně na hranicích čtverců. Na jakém Globalu stavíš.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Pokud chceš vidět hojně používané dynamické koleje, tak si prolétni v editoru moji trať. Já bych bez dynamických kolejí nemohl žít. A mohu potvrdit, že tyto koleje nedělají vůbec žádné problémy. Na hranicích čtverců, pokud se neudělá včas save, dělá problémy každý databázový objekt. Pokud se člověk naučí v editoru bezpečně chovat, tak žádný problém nehrozí. Rizikové jsou jen opravy už položených kolejí. Tady je nutné si dávat pozor. A měnit parametry u dříve osazené dynamické koleje lze až po té, kdy po označení tuto koleje odsunu a dám zpět. Jinak se tato kolej chová nevyzpytatelně a jakoby se rozdvojuje.

Gajdma

Provozní technik
VáclavS napsal:
Gajdma: Koukal jsem že hojně používáš dynamické koleje. Radši bych je používal co nejměně, bývájí s nimi problémy, hlavně na hranicích čtverců. Na jakém Globalu stavíš.
Dělám na globalu z trati BP.A neřekl bych,že bych měl nějaké problémy s dynamickými kolejemi.Jsou úplně stejné jako jiné koleje.A u výhybek to jinak nepropojíte.U jednoho propojení jsem dal kolej dlouhou 100 m.A ono mi to vykolejovalo.Dal jsem tam dynamickou kolej (99 m),a fungovalo to.Jezdilo to v pohodě.;)

Gajdma

Provozní technik
Zdravím.Jak jsem tady už několikrát psal,tvoří se do Zubří.To už vlastně nebude zítra ani pravda,protože jsem to již téměř dokončil.Úplně holé to nebude,vedou tam silnice.V současné době se zaměřuji na pokračování do Stříteže,a do Zašové,kde kolejově bude hotovo do Vánoc.Vydám některé aktivity pro různé tratě mezi svátky a od Nového roku se na to zas vrhnu a bude mít 2 měsíce.Za tu dobu počítám,že to bude hotovo bez krajiny,ale jak se můžete přesvědčit v obrázcích zas tak holé to nebude,tady jsou:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img176.imageshack.us/img176/1055/train2008121812460248mq3.th.png[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img139.imageshack.us/img139/5359/train2008121812472007xr2.th.png[/URL]

Nahoře