Trať ZSR 191-193

Venny

Průvodčí
Jedná se o oblouky?
Ano. Viditelné je to např. hned při výjezdu z Košic na spojce od nákladového nádraží (vpravo) a potom okolo Myšle a dál.
Kouknul jsem namátkově na jiné úseky, tam se to zdálo celkem v pořádku...
Takže to opravdu vypadá na chybu v trati. Myslel jsem si že jsem během různých zálohování a reinstalací spáchal nějakou botu.

Dan J.

Strojvedoucí
A to je ono, v ORCZ, je naklápění zadáno automaticky a nevím, jestli není chyba právě v tom. Blbla by tak i trať Dvoukolejka a Ztracená Old. Kde při zadání naklápění v klasickém OR a ORMG zmizely náspy.

Muselo být zadána 0.

Tom Kanka

Průvodčí
... Takže to opravdu vypadá na chybu v trati. ...
Není to chyba v trati, ale ve způsobu, jakým OR simuluje převýšení kolejnic v oblouku.
OR to dělá tak, že při hře nahradí modely obloukových kolejí dynamickou kolejí, kterou naklopí. Pokud je násep součástí modelu koleje, tak je pochopitelně nahrazen také, a není co zobrazit. Proto se v obloucích musí násep osazovat jako samostatný objekt.

Venny

Průvodčí
Děkuji za vysvětlení a pomoc.
Změna parametru pomohla, zobrazují se jak náspy v obloucích, tak celá délka nástupiště zastávky 'Košice předměstí'.
Snap_2024.09.12_08h58m03s_001_.jpg

Martin S.

Hradlař
A to je ono, v ORCZ, je naklápění zadáno automaticky
Naklápění skříní vozidel. To asi způsobuje maximálně to vybočení podvozků u 75X od Michala S., jinak to ale s naklápěním kolejí nemá nic společného. ;) Pokud vím, tak se to do ORCZ implementovalo právě proto, aby se tomuto naklopení kolejí a mizení náspů předešlo. Tzn. koleje naklopeny nejsou a přesto se loko/vůz nakloní.

Venny

Průvodčí
Naklápění skříní vozidel. To asi způsobuje maximálně to vybočení podvozků u 75X od Michala S., jinak to ale s naklápěním kolejí nemá nic společného. ;) Pokud vím, tak se to do ORCZ implementovalo právě proto, aby se tomuto naklopení kolejí a mizení náspů předešlo. Tzn. koleje naklopeny nejsou a přesto se loko/vůz nakloní.
Přesně takhle se to chová.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
pokud jsou náspy vyrobené jako součást kolejí v dynatrax, tak naklopení oblouků ruší jak změnu textury pražců, tak náspy pod kolejemi.
Já to napsal špatně. Náspy v naklopeném oblouku budou mizet jenom pokud jsou obloukové kolejové díly s náspem například v Track_B nebo pod novým názvem v Global/Shapes, jako to mám například v BP. Proto jsem veškeré obloukové díly s náspem odebral.
Ale pokud mám profily v Dynatrax jako koleje s náspem, tak tyto se zobrazují i v naklopených obloucích. Dobré vědět, pokud chci koleje s náspy používat. A jako bonus, koleje v oblouku vytvořené z dynamických kolejí mají plynulý přechod při naklopení a nejsou tam žádné lomy jako u klasických kolejí.

Tom Kanka

Průvodčí
... Ale pokud mám profily v Dynatrax jako koleje s náspem, tak tyto se zobrazují i v naklopených obloucích. ...
Ano, a udělá to tohle:Open Rails 2024-09-13 11-04-48.jpg
OR tam sice původní model ponechá, ale položí si stejně svojí DK. Už jsem to psal několikrát, naposledy včera. Proto je lepší cesta samostatných náspů v obloucích.
(Dole je původní model koleje s náspem vytvořený pomocí Dynatrax, na něm naklopená DK - naklopení jsem záměrně přehnal, aby to bylo vidět)

Davos

Začátečník
Dobrý deň neposlal by mi niekto všetky pathy ktoré sú pridelené k trati lebo mi na všetkých píše error?

Nahoře