Otázka pro fíru

Vitas

Pokladník
Zdravim, měl bych takovou otázku, Kde je přesně hranice stejnosměrného a střídavého proudu u České Třebové? Když přijedu šestikolákem do ČT a musim přepřáhnout na laminu, tak vždyky v jednom bodě musí projet obě lokomotivy, protože když přijedu šestikolákem zastavim, odjedu, a připřáhnu laminu tak jsem tam kde byl před chvílí 180. Tak jak to vlastně funguje?

Čouda

Pomocník strojvedoucího
V ani U české Třebové naní změna systému. Toto místo je U Svitav a to kousek za stanicí směrem na Brno. Laminátku na týhle trati prakticky neuvidíš. Maximálně na nějakým osobáku do Letovic(taky 560 nebo 242), Jinak je všecko v režii es a goril

Vitas

Pokladník
JOHNZ napsal:
Ešte tam stále môže ísť "nekonečnosystémový" :D (dieselový) rušeň

To mě taky napadlo, ale že by taková 742 táhla 300m dlouhý Pn, to by ty 742 musely bejt tak 4.

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
Vitas napsal:
JOHNZ napsal:
Ešte tam stále môže ísť "nekonečnosystémový" :D (dieselový) rušeň

To mě taky napadlo, ale že by taková 742 táhla 300m dlouhý Pn, to by ty 742 musely bejt tak 4.
Soukromníci tam jezdí se svýma Brejlema nebo Banglema jako je Unido, OKDD atd

Vitas

Pokladník
A ČD tam používá jen Eso? Dělám Pn Čes.Třebová - Brno a furt si lámu hlavu s lokomotivou. V Pardubicích to veze 122,130,181 a tak a tady eso... :?

Vitas

Pokladník
Neni to dle žádného GVD, prostě bymě zajímalo co tahá v ČT Pn na Brno kromě Esa. (Jestli vůbec něco).

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
Vitas napsal:
Neni to dle žádného GVD, prostě bymě zajímalo co tahá v ČT Pn na Brno kromě Esa. (Jestli vůbec něco).
ČT - Brno: 363 ČD, 753.7 Unido nebo OKDD, 740 Unido nebo OKD a 740 - 2 Viamont

stačí?

Tomas Lee

Skladník
Já nikde nemohl najít odpověď. Na fíru musí být technická škola nebo může i ekonom s maturitou? Zkoušky jsou rozděleny na nezávislou trakci a elektro, nebo vše komplet? díky za info

StrojvedouciDoBoha

Cestující
Tomas Lee napsal:
Já nikde nemohl najít odpověď. Na fíru musí být technická škola nebo může i ekonom s maturitou? Zkoušky jsou rozděleny na nezávislou trakci a elektro, nebo vše komplet? díky za info

No o podmínkách se nyní jedná,ale v současné době platí od 21 let, střední škola, jestli technického směru to si nejsem jist, dělají se zvlášť diesely(všechny přenosy a pak seznání s jednotllivými řadami) a elektriky(na ty musí být tuším i střední el. zaměření, ale tím si také nejsem moc jist v dnešní době), zkušenější fírové mě jistě opraví a doplní

zde se lze dočíst více:
http://du-praha.cz/view.php?cisloclanku=2006040012

Naposled editoval moderátor:

Vitas

Pokladník
Existuje nějákej vagon, kterej v případě že je hned za lokomotivou "přikazuje" fírovi aby měl nahoře přední smeták. Můj problém je následující: Jedu s Pn s 130 od Chocně do Č. Třebové. Tam přepřahám na Rn a jedu do Prahy. Když v Č.Třebové změnim směr, budu mít až do Prahy přední smeták nahoře. Tak hledám jak z toho vyplout.

Nahoře