Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Zbyňku.
Takže jako vždy, zase jsem hned po aktualizaci objevil kosmetickou chybku. Vím, že má fíra sedět v kabině, ale když ony jsou ty nové úseky tak nádherné a koukal jsem, že jsi zalesnil více i úsek Hodonín - Zaječí. Super a nádherná práce. Nic, zpět k té chybě. V Šakvicích ti chybí zakončení perónu:
šakvice peron.jpg

B68

Cestující
Ahoj, hlásím závadu na trati v Hodoníně - odjezd směr Rohatec. Já tam naštěstí jen poskočil, ale někdo by tam mohl vykolejit :)
Open Rails 2021-03-09 04-30-39.jpg

brejlovec

Skladník
PANE staviteli. Suprová aktualizace. Děkuji za doplnění peronu a návěstí ,, konec nástupiště". Mám prosbu. Nevíš náhodou v čem by mohla chyba že mě místy chybí sníh? Viz obrázek. Ten chybí místy třeba ve stanici, ale na trati jsou celou dobu po stranách pruhy. Trať jsem přeinstaloval a nainstaloval až do poslední aktualizace. Díkya.jpg

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Stiny, ve dne tam je. Nebo nejsou noční textury v zimnim prostředí, ale to musíš za modelařema ne stavitelem.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Modelář už není aktivní, tak poraďte, jak to vyřešit. Také mne to zarazilo, že u Pannonie v Bratislavě na náspech není sníh. Přitom zimní textury jsou. Nahoře je textura štěrku s alfou, aby nebyly ostré přechody a tady může být ten problém, že ty pruhy na okrajích jsou právě pod alfou a dělá to tento problém. Kdo to ví, jak opravit? Pak opravím. Také mi to vadí.
A ten strom, který z poloviny nemá zimní texturu, nevíte, který to je? Také to v zimě nevypadá pěkně.

bobeksoft

Pokladník
Dobrý den, neporadím sice s opravou štěrku, ale mám jednoduchý postup, jak v editoru nalézt objekty, které nemají zimní texturu. Vytvořte si v adresáři hry duplikáty složek Terrtex a Textures (nazvané třeba 'Terrtex_zima', 'Textures_zima'). Obsah adresáře 'Terrtex_zima/Snow' překopírovat do 'Terrtex_zima', podobně obsah adresáře 'Textures_zima/Snow' překopírovat do 'Textures_zima' (tímto se vlastně nahradí letní textury zimními). Změnou názvů složek se pak editor spustí v 'letní' nebo v 'zimní' verzi. Funguje i u MSTS.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Rájec Jestřebí směr Blansko. V aktivitě.
Už se to řešilo. Ty vlastně nemáš BP9400, BP9401 s hustými lesy, ale s touto chybou. Počkej, já ti pošlu další verzi, kde je tohle opravené. Pokud máš 9400, tak stačí z té nahrát databázové soubory, jak vyzkoušel Francek.

mmouka

Hradlař
Ahoj Zbyňku, myslím že to nikdo ještě nehlásil, ale v Brně na Hl.n. u St4 v 1 koleji návěstidlo na stůj v přímém směru ( do odbočky je v poho ), dělá to jak ve volné jízdě tak v aktivitě.
Pro jistotu bych ale zkontroloval všechny v 1k az k Heršpickýmu odjezdu.
Martin

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tuto závadu jsem už před několika měsíci opravoval. Nejprve jsem vykopal všechny koleje za a znovu osadil Jestli i návěstidlo, to už si nepamatuji. Ale vím tolik, že pak už v aktivitě bylo volno skrz a ve volné jízdě jsem měl sice na cesťáku výstrahu, ale po chvíli tam skočila už z dálky zelená. Tak jsem to dál neřešil. Jestli to dělá až teď, tak zkus jako Francek nahrát databázové soubory zpět z BP9400. V BP9401 se osazovaly jenom lesy, s ničím databázovým se nehýbalo. Tedy tohle rozbíjí TSRE. Nemám z toho dobrý pocit. Asi jej budu používat jen na statické objekty a ukládání do databází vypnu, jak poradil bobeksoft. Protože uhlídat takovou plochu světa je nad lidské síly jedince. Ještě že takto testujete a hlásíte chyby.

mmouka

Hradlař
delalo to i pred aktualiyaci BP9401, u sebe jsem zkousel i jak to nav nalinkovat tak mozna to u St4 osadit znovu, ale jak rikam kdyz cestu postavim na 2k tak se rozsviti. Problem je jen v cestě po 1koleji do Heršpic

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Máš pravdu. Opět to začalo takto zlobit. Jen vyměnit návěstidlo nepomohlo, tak jsem vytrhal koleje až za most k dalším výhybkám, uložil a koleje osadil znovu. Některé vyměnil za jiné díly, určitě za těch 15 let trochu už opotřebované. :)
Test volná jízda. Na cesťáku opět výstraha, ale hned za ním naskočilo volno. Tedy stav jak byl už po opravě. V Aktivitě určitě bude zelená už na cesťáku za peronem.
Ale když jsem tu červenou projel, tak hned za návěstidlem už naskočila zelená. Nechápu, co je tohle za problém.
Tady si stáhněte opravu. Je tam opravený i ten schodek v Hodoníně.
www.semora.cz/d/bp_94_04p.exe

mmouka

Hradlař
Zbyňku tak tam bude ještě zakopanej pes. V Heršpicích na odjezdu v 1k v TSRE navěstidlo vůbec nevidím ale ve hře ano ale TM na stuj a nav na výstrahu.

Brno_HH_1k.jpgBrno_HH_1k_2.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já tam mám normálně volno. Ale před tou šedesátkovou výhybkou poskakují vozy. Tak jsem to tam rozebral a znovu osadil a zase mi to poskakuje o kousek dál do stanice. A další změna poté. Z Brna opět jen červená. Já se z toho asi už po*******ru. :) Asi budu muset vybagrovat celé zhlaví.
herspic.JPG
vykolejení.jpg

Nahoře